0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
پنج شنبه 5 مرداد 1391  11:11 PM

حميدرضا قلی‌زاده:
فقه شيعه منابع بسيار خوبی در زمينه حفاظت محيط زيست دارد

گروه سلامت: مديركل دفتر گسترش و برنامه‌ريزی جامعة المصطفی(ص) العالميه گفت: فقه شيعه منابع بسيار خوبی در زمينه حفاظت محيط زيست دارد و با ايجاد رشته فقه محيط زيست، افق‌های جديدی در ارتباط با نگاه اسلام به مسئله محيط زيست باز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روابط عمومی سازمان محيط زيست، حميدرضا قلی‌زاده، مديركل دفتر گسترش و برنامه‌ريزی جامعة المصطفی(ص) العالميه با اشاره به اين مطلب، اظهار كرد: جامعة المصطفی(ص) العالميه بر اساس تفاهم‌نامه‌ای كه با اداره‌كل حفاظت محيط زيست استان قم داشته است، در حال تدوين رشته تخصصی فقه محيط زيست است.

مديركل دفتر گسترش و برنامه‌ريزی جامعة المصطفی(ص) العالميه، ادامه داد: ورود به عرصه فقه محيط زيست به پيشنهاد اداره‌كل محيط زيست استان بوده و يك كميسيون علمی در اين رابطه در جامعة المصطفی(ص) العالميه تشكيل شده است تا مقدمات راه‌اندازی اين رشته را فراهم كند.

وی افزود: اين كميسيون كه متشكل از افراد متخصص در حوزه فقه و محيط زيست است در حال حاضر جلسات خود را به طور منظم تشكيل داده و به دنبال تدوين سرفصل‌های درسی اين رشته است.

قلی‌زاده گفت: رشته فقه محيط زيست يكی از فقه‌های تخصصی است كه قرار است در مدرسه عالی فقه تدوين و راه‌اندازی شود و مطالبی كه در زمينه محيط زيست در فقه اسلامی وجود دارد، استخراج و مطابق با شرايط روز تبيين می‌شود.

قلی‌زاده خاطر نشان كرد: با ارائه اين رشته تخصصی و درگير شدن جمعی از طلاب با اين مسئله، راه برای پرداختن به اين عرصه باز شده و افق‌های جديدی در ارتباط با نگاه اسلام به مسئله محيط زيست باز می‌شود كه می‌تواند با توليد علم و نگارش پايان‌نامه‌ها در ارتباط با فقه محيط زيست اطلاعات مفيدی در اين زمينه برای بهره‌گيری علاقه‌مندان محيط زيست و پژوهشگران داشته باشد.

مديركل دفتر گسترش و برنامه‌ريزی جامعة المصطفی(ٌص) العالميه با اشاره اينكه كار اصلی جامعة المصطفی(ص) العالميه در زمينه تربيت طلاب غير ايرانی تعريف می‌شود، ادامه داد: طبق قوانين وزارت علوم تحقيقات و فناوری، دانشگاه‌ها و مراكز علمی كه در سطح بين‌المللی فعاليت دارند بايد 20 درصد از ظرفيت خود را به دانشجويان ايرانی اختصاص دهند، از اين رو طلاب و دانش‌پژوهان ايرانی نيز در اين عرصه حضور دارند.

وی با اشاره به ظرفيت‌هايی كه در جامعة المصطفی(ص) العالميه وجود دارد، گفت: اين مجموعه بستر مناسبی برای كارها و جنبش‌های علمی است كه ظرفيت داخلی و خارجی را همزمان به كار گرفته است.

قلی‌زاده با اشاره به اهميت مقوله محيط زيست در سطح جهان ابراز داشت: در حال حاضر در مراكز علمی در كشورهای غربی به مسئله محيط زيست اهميت زيادی می‌دهند.

وی افزود: در فقه شيعه منابع بسيار خوبی در زمينه حفاظت محيط زيست وجود دارد كه تا به حال در مورد آنها كار مبسوط علمی و پژوهشی انجام نشده است.

مديركل دفتر گسترش و برنامه‌ريزی جامعة المصطفی(ص) العالميه عنوان كرد: حركت در اين زمينه ظرفيت خوبی برای جذب مخاطب در سراسر جهان است تا برای پيروان ديگر اديان روشن كنيم در دين اسلام چه لطايفی نهفته است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها