0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
پنج شنبه 5 مرداد 1391  10:33 PM

تأكيد آيت‌الله‌العظمی مكارم شيرازی بر رعايت تقوای رسانه‌ای

گروه خبرنگاران افتخاري / جلال بیطرفان: آيت‌الله‌العظمی مكارم شيرازی با ضروری دانستن تقوای الهی در ميان مردم، رسانه‌ها و روزنامه‌ها را به رعايت تقوای رسانه‌ای توصيه كرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از خبر حوزه، آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی، در درس تفسير خود كه در شبستان امام خمينی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، در تفسير آيات سوره مباركه احزاب گفت: پس از جنگ احد، مشركان تلاش داشتند كه با تعيين شروطی با پيامبر(ص) سازش كنند كه در اين حال آيه‌ای نازل شد و رسول اكرم(ص) را به تقوا توصيه كرد.

وی در زمينه تقوا اظهار كرد: تقوا مانند ترمز ماشينی است كه در سرازيری در حال حركت است، انسان را در سرازيری هوا و هوس باز می‌دارد و موجب نجات او از نابودی می‌شود؛ اگر اين تقوا قوی باشد، خطری انسان را تهديد نمی‌كند، ولی اگر اين تقوا ضعيف باشد، نمی‌تواند انسان را از نابودی حفظ كند.

 آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی:
اخلاق، از جمله شاخه‌های تقوا است؛ به اين معنی كه انسان با پرهيز از حسد، تكبر، خيان، دروغ، ظلم و ... به تقوای الهی می‌رسد

آيت‌الله‌العظمی مكارم شيرازی، تقوا را از جمله آثار روزه دانست و گفت: اين كه فرد در ماه مبارك رمضان، در فصل گرما روزه می‌گيرد و تشنگی خود را تحمل می‌كند، بر تقوای او افزوده می‌شود.

وی در ادامه به تبيين آثار تقوا در قرآن پرداخت و بيان كرد: بر اساس آيه 96 سوره مباركه اعراف، اگر مردمی در شهر و آبادی زندگی می‌كند، تقوای الهی پيشه كنند، خداوند بركات زمين و آسمان را بر روی آنها می‌گشايد كه در اين شرايط، بيماری، بيكاری، فقر و ... از بين می‌رود.

اين مرجع تقليد به ديگر آيات درباره آثار تقوا اشاره كرد و افزود: عبور سريع از پل صراط(آيات 71 و 72 سوره مباركه مريم)، نقش بر آب كردن نقشه‌های دشمنان از سوی خداوند(آيه 130 سوره مباركه آل عمران)، قرار دادن راه نجات در مواجهه با مشكلات(آيه 2 سوره مباركه طلاق)، حفظ ماندن از آسيب‌ها(آيه 26 سوره مباركه احزاب) و شناخت حق از باطل در عرصه‌های مختلف زندگی(آيه 29 سوره مباركه انفال) از جمله مهم‌ترين آثار تقوا پيشه كردن است.

وی با بيان اين كه تقوا دارای شاخه‌های مختلفی است، ادامه داد: اخلاق، از جمله شاخه‌های تقوا است؛ به اين معنی كه انسان با پرهيز از حسد، تكبر، خيان، دروغ، ظلم و ... به تقوای الهی می‌رسد.

آيت‌الله‌العظمی مكارم شيرازی، سياست را از ديگر شاخه‌های تقوا معرفی كرد و گفت: در تقوای سياسی، انسان بايد وقتی به قدرت سياسی رسيد، دروغ نگويد، رياكاری نكند، برای جمع كردن آراء مردم كارهای خلاف نكند،‌ برای اين كه به او رأی دهند، پول خرج نكند، وعده‌های دروغ برای آينده ندهد و ... .

وی در ادامه خاطرنشان كرد: تقوای رسانه‌ای از ديگر شاخه‌های تقوا است كه بر اساس آن، رسانه‌ها و روزنامه‌ها بايد تقوا داشته باشند؛ به اين معنی كه خبر كوچكی كه به نفعش است،‌ بزرگ نكند و خبری كه به ضررش است،‌ كوچك و يا ناديده نكيرد. نبايد آنچه كه به نفع جناحش است، را فرياد بزند و آنچه مخالف جناحش باشد، را ناديده بگيرد.

آيت‌الله‌العظمی مكارم شيرازی با تأكيد بر اين كه اگر تقوای رسانه‌ای رعايت شود،‌ وضعمان بهتر خواهد شد، افزود: اين‌كه افرادی را كه هنوز گناهشان ثابت نشده و حكمش صادر نشده است را برای خوشايند ديگران، نامشان را در روزنامه منتشر كنند، خلاف تقوای رسانه‌ای است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها