0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
چهارشنبه 4 مرداد 1391  1:12 AM

فريد براتی:
آموزه‌های دين مملو از اصول روانشناسی است/ لزوم ترجمه مبانی روانشناسانه دين به زبان روز

گروه سلامت: آموزه‌های دينی و فرهنگ ما مملو و غنی از مبانی روانشناسانه علمی است كه فقط بايد به زبان روز ترجمه شوند تا بر اساس پايه‌های پژوهشی از تئوری به عمل در آمده و كاربردی شوند.

فريد براتی سده، دكترای روانشناسی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با اشاره به اين مطلب، گفت: روانشناسی رشته‌ای است كه اگر به مبانی و اصول زيربنايی آن توجه نكنيم هر نوع خدمتی در پرتو آن تبديل به نقض غرض می‌شود و به ضد ارزش، بدل می‌شود كه به همين دليل ضروری است برای دستيابی به اهداف مطلوب در اين علم به مبانی ارزشی و دينی اسلامی و فرهنگی توجه كنيم.

وی با اشاره به ضرورت توجه به نفس مبانی اسلامی و قرآنی، افزود: اين مبانی در هستی ما اثر گذار هستند به ويژه در كشورهای اسلامی كه اصول دينی و قرآنی با فرهنگ و زندگی روزمره عجين هستند و مبانی معرفت شناسی و هستی شناسی را تشكيل می‌دهند و بايد بين اين مباحث با علم روانشناسی آشتی برقرار شود.

براتی با اشاره به اينكه آشتی بين اصول دينی و قرآنی با روانشناسی در دانشگاه‌ها و مراكز تصميم‌گير آغاز شده است، گفت: اگر چه برقراری ارتباط بين آموزه‌های دينی و روانشناسی آغاز شده است اما بايد اين مباحث به حوزه عمل در آيد و چون بهزيستی از دو دهه پيش مراكز مشاوره را تاسيس كرده است می‌تواتند آغاز گر و زمينه ساز كاربردی شدن هرچه بيشتر اين اصول و مفاهيم در عمل باشد.

وی با اشاره به اينكه ورود آموزه‌های دينی و قرآنی به حوزه علم روانشناسی بايد بر اساس مبانی پژوهشی و با روش‌های علم روانشناسی انجام شود، افزود: پس از ورود آموزه‌های قرآنی و اسلامی بر اساس مبانی پژوهشی به علم روانشناسی، امكان كاربردی شدن آنها نيز به وسيله تكنيك‌ها و فنونی كه روانشناسان به آن نياز دارند فراهم می‌شود كه اين آغاز گر تحولی بزرگ برای رسيدن به اهداف تعريف شده در روانشناسی است.

همچنين، معاون درمان و پيشگيری از اعتياد سازمان بهزيستی در ادامه با اشاره به اينكه در جامعه امروز ما احساس امنيت وجود ندارد، گفت: امنيت با احساس امنيت فرق دارد و آنچه امروز در خانواده‌های ما وجود ندارد احساس امنيت است كه اين بيشتر به دليل تعارضات و فشارهای روانی روزمره است كه به دليل از بين رفتن كارايی و تغيير كاركرد گذشته خانواده عارض شده است.

 فريد براتی:
آموزه‌های دينی و فرهنگ ما مملو از مبانی روانشناسانه علمی است كه فقط بايد به زبان روز ترجمه شوند تا بر اساس پايه‌های پژوهشی از تئوری به عمل در آمده و كاربردی شوند

وی با اشاره به اينكه مصرف گرايی موجب تغيير نقش خانواده‌ها شده است، افزود: در گذشته خانواده به عنوان ضربه گير در برابر مشكلات عمل می‌كرد و هرگونه مشكلی كه برای اعضای خانواده به وجود می‌آمد در كانون خانواده رنگ می‌باخت ولی امروزه به دنبال تغييير كاركرد خانواده‌ها از زمانی كه افراد به دنبال اثبات هويت خود بر اساس اشيا و دارايی‌های خود بر می‌آيند ديگر احساس امنيت از كانون خانواده رخت بر بسته و احساس نا امنی در كانون خانواده دامن زده ‌می‌شود.

براتی با اشاره به اينكه احساس هويت بخشی با استفاده از كالاها و ماديات، موجب احساس نا امنی در خانواده‌ها می‌شود، افزود: اين احساس نا امنی ناشی از مصرف گرايی و حرص و طمع، بهای گرانی است كه منجر به عدم رضايت و ناخشنودی در زندگی می‌شود و پايه‌های خانواده‌ها را سست می‌كند و اين همان چيزی است كه از دلايل تاكيدات قرآن و اسلام برای پرهيز از اسراف، مصرف‌گرايی و توجه به زخارف دنيوی است.

وی با اشاره به آموزه‌هايی از دين مبين اسلام مبنی بر پرهيز از مقايسه خود با بالادستان، افزود: در آموزه‌های دينی فرازهای بسياری وجود دارد كه از مقايسه خود با بالادست بپرهيزيد و به پايين دست خود بنگريد كه اين آموزه‌ها بايد به زبان روز ترجمه شود تا دلايل علمی آن نيز تبيين شود.

براتی در پايان با تاكيد بر لزوم ورود آموزه‌های دينی و قرآنی بر اساس مبانی پژوهشی به حيطه علم روانشناسی، افزود: آموزه‌های دينی و فرهنگ ما مملو و غنی از مبانی روانشناسانه علمی است كه فقط بايد به زبان روز ترجمه شوند تا بر اساس پايه‌های پژوهشی از تئوری به عمل در آمده و كاربردی شوند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها