0

اخبار حوزه دین و اندیشه

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:اخبار حوزه دین و اندیشه
چهارشنبه 4 مرداد 1391  12:46 AM

واكاوی علل اهانت به مقدسات در قالب‌های رسانه‌ای/15
انتقاد كيوان ساكت از مهجوريت موسيقی مذهبی و آيينی

گروه هنر: يك هنرمند و نوازنده‌ با انتقاد از حمايت مسئولان فرهنگی كشور از موسيقی مذهبی و آيينی ابراز كرد: متأسفانه ما در زمينه موسيقی آيينی و مذهبی اصلا كار نكرده‌ايم، تنها فقط در موسيقی جنوب موسيقی مذهبی نقش چشمگيری داشته است كه به آن هم زياد توجه نشده است.

كيوان ساكت، موسيقيدان، نوازنده تار و سه‌تار در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، درباره توهين به مقدسات در قالب‌های مختلف رسانه‌ای از جمله موسيقی ابراز كرد: مشخصا اين نوع موسيقی يعنی موسيقی رپ كه بوسيله آن به مقدسات توهين شده، بعضا در آن كلمات مستهجن و مبتذل استفاده می‌شود و موسيقی اصيلی نيست و خوانندگان اين نوع ترانه‌ها نيز هنرمند نيستند.

وی ادامه داد: من هيچ توهينی به هيچ‌كسی و در هيچ قالب هنری را تأييد نمی‌كنم چه برسد به اينكه بعضی به مقدسات مذهبی يك ملت و كشور توهين كنند كه باعث جريحه‌دار شدن احساسات پيروان يك دين و مذهب شود.

ساكت تصريح كرد: عقايد هر فرقه‌ای و مذهبی و دينی محترم است و توهين به اعتقادات يك مذهب يعنی توهين به اعتقادات يك جامعه و اين اصلا در عرف جامعه‌شناسی قابل قبول و پذيرش نيست.

وی در پاسخ به اين سؤال كه آيا اينگونه موسيقی‌ها تاثيرات منفی بر روی اعتقادت جامعه خواهد گذاشت يا خير؟ گفت: خير! اين نوع موسيقی‌ها به علت ضعف در ساختار و محتوا تاثيری بر جامعه نخواهند گذاشت؛ يعنی آن‌قدر اين موسيقی كم‌مايه و مستهجن و دارای تصاوير غيرهنری است كه كلمات و محتوی و ترانه آن در حافظه تاريخی مردم تاثير نمی‌گذارد و زياد هم ماندگار نخواهد بود.

نوازنده «يادگار خون سرو» اضافه كرد: قطعا كسانی كه اين نوع آهنگ‌ها را ساخته‌اند و به مقدسات يك مذهب توهين كرده‌اند انسان‌‌های بسيار جدی در موسيقی نيستند و زياد هم تاثيرگذار نخواهند بود، اين دسته كسانی هستند كه قصد دارند بوسيله ابزار موسيقی خودشان را در جامعه مطرح كنند.

نوازنده آلبوم «ای وطن» ضمن نارضايتی از وضعيت موسيقی سنتی در ايران تصريح كرد: به نظر من اين‌گونه توهين‌ها بوسيله ابزاری مثل موسيقی كه تكليف آن زياد در جامعه ما هنوز مشخص نيست هم لطمه زدن به حيثيت موسيقی است و هم بازی كردن با اعتقادات مردم است.

ساكت در پاسخ به اين سؤال كه آيا شكل گرفتن چنين پديده‌ای ناشی از ضعف ما در ارائه موسيقی قدرتمند در مورد مقدسات بوده است يا خير؟ اظهار كرد: در هر صورت در هر جامعه‌ای ناهنجاری‌ها و هنجار شكنی‌هايی وجود دارد، يعنی وقتی جامعه‌‌ در آن فشار بار اقتصادی و فشار روانی كه به طور خاص مشكلاتی كه ناشی از مدرنيته است، زياد می‌شود روی هنجارشكنانی كه كم مايه هستند تاثير می‌گذارد و باعث می‌شود كه دست به چنين اقداماتی بزنند.

وی ضمن انتقاد از حمايت مسئولان فرهنگی كشور از موسيقی مذهبی و آيينی ابراز كرد: متاسفانه ما در زمينه موسيقی آيينی و مذهبی اصلا كار نكرده‌ايم، تنها فقط در موسيقی جنوب موسيقی مذهبی نقش چشمگيری داشته است كه زياد به آن هم توجه نشده است.

ساكت در پايان گفت: به هر حال برای رشد موسيقی چه سنتی و چه مذهبی بايد ارگان‌های دولتی از هنرمندان حمايت كنند كه تاكنون اين اتفاق به صورت گسترده نيفتاده است.

گفتنی است كيوان ساكت از جمله نوازندگان و آهنگسازانی است كه تاكنون آلبوم‌های زيادی در دستگاه‌‌های مختلف موسيقی سنتی ارائه كرده و اجراهای زيادی نيز در داخل و خارج كشور داشته است. او همچنين هشت مجلد كتاب در زمينه موسيقی به رشته تحرير در آورده است.

كيوان ساكت در حال حاضر در حال مذاكره با مسئولان موزه حلبچه برای ساخت پوئم سمفونی حلبچه است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها