ایسنا: ايده ساخت آسانسور فضايي براي سفر به مدار زمين كه توسط مهندسان ژاپني مطرح شده است، احتمالا تا 40 سال آينده عملي خواهد شد.
ايده ساخت آسانسور فضايي كه مشابه ايدههاي «آرتور كلارك» نويسنده داستانهاي علمي- تخيلي است، توسط «ساتومي كاتسوياما» مطرح شده است.
طرحي از «پلت فرم دريايي» به عنوان پايه اتصال آسانسور فضايي به زمين
«كاتسوياما» معتقد است: برج هاي زيادي روي زمين ساخته شدهاند، اما به جاي ساخت آسانسور فضايي از روي زمين، ميتوان آن را از فضا احداث كرد.
سرعت پيشبيني شده براي اين آسانسور عظيم 120 مايل بر ساعت (192 كيلومتر بر ثانيه) است كه ميتواند در هر بار 30 مسافر فضايي را به ارتفاع 35 هزار و 405 كيلومتري زمين برساند.
در صورتي كه ايده ساخت اين آسانسور فضايي محقق شود، مسافران در طول يك هفته يك چهارم مسير ماه را طي خواهند كرد. همچنين محققان قادر خواهند بود با استفاده از تسمه فيبركربني بين زمين و اين ايستگاه فضايي تردد كنند.
البته مسأله اصلي در اين بين، محل ساخت آسانسور و سرمايهگذار اصلي پروژه است كه هنوز مشخص نشده است؛ هزينه اين پروژه شش ميليارد پوند تخمين زده ميشود.
يك پلت فرم در منطقهاي در اكوادور به عنوان محل احتمالي اين ايستگاه انتخاب شده است؛ چرا كه اين محل نزديك خط استوا و مدار زمين بوده و مكان مناسبي براي لنگر انداختن ايستگاه و اتصال به زمين محسوب ميشود.
«اوباياشي» كه به تازگي پروژه احداث بلندترين سازه ژاپن موسوم به «درخت آسمان » يا Tokyo Sky Tree به ارتفاع 633 متر را به پايان رسانده است، به عملي شدن اين پروژه اطمينان دارد.
پروژه مترو دبي، استوديو يونيورسال آلاسكا، ژاپن و استاديوم المپيك سيدني از نمونه كارهاي دكتر «كوباياشي» محسوب ميشوند.
در صورت ساخت آسانسور فضايي يكي ديگر از پيشبيني هاي «آرتور كلارك» محقق خواهد شد.
نويسنده انگليسي داستانهاي علمي- تخيلي در سال 1945 ميلادي و پيش از ساخت ماهوارهها پيشبيني كرده بود كه ميتوان با استفاده از ماهوارهها سيگنالهاي راديو- تلويزيوني و مخابراتي را از هر نقطهاي از جهان به نقاط ديگر ارسال كرد.