فقه اسلامی منبع بسیار غنی برای قانونگذاری است
دوشنبه 1 اسفند 1390 11:41 PM
|
به گزارش ایرنا، دكتر 'حسین مهرپور' روز جمعه در همایش بین المللی 'فقه وقانون' در قم خاطرنشان كرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از منابع فقهی و نظریات فقیهان در خصوص شكل و ركن حاكمیت و مصدر قدرت به خوبی استفاده كرده است.
وی افزود: اندیشه ولایت فقیه برگرفته از مبانی فقهی و شریعت اسلامی می باشد و این نظریه مهم را حضرت امام(ره) به صورت عملی و اجرایی محقق كرده است .
مهرپور خاطرنشان كرد: باید از ظرفیت فقه اسلامی به صورت بهینه استفاده و آن را به نحو شایسته وارد مرحله عملیاتی و اجرایی نمود.
وی اظهار داشت: باید با دید باز، وسیع و اجتهادی پویا و درخور زمان با سعه صدر و اشراف كامل بر مبانی و مصالح احكام در عین حال استفاده از تجربیات دیگران، وارد میدان فقاهت شد و احكام فقهی را استنباط و استخراج نموده و زمینه رابرای وضع قوانین بر مبنای آن در صورت نبودن قوانین موضوعه، فراهم نمود.
استاد دانشگاه تهران گفت: قوانین برخی كشورهای اسلامی الهام گرفته و متاثر از قوانین اساسی و مبانی عرفی حكومتی كشورهای غربی است و مدل هایی مانند نوع حكومت، شكل حكومت و ساختار آن از دیگران الهام گرفته اند.
مهرپور اظهار داشت: برخی كشورهای اسلامی تلاش هایی را برای تطبیق این قوانین با شریعت و فقه اسلامی انجام داده اند ولی باید تلاش فقها در این عرصه بیشتر شود.
این استاد دانشگاه همچنین در مقاله خود به موضوعاتی مانند فقه و قانونگذاری در حوزه حقوق اساسی، رابطه فقه و قانون در حوزه حقوق خصوصی پرداخت.
اولین همایش سه روزه بین المللی فقه و قانون با حضور كارشناسانی از كشورهای مختلف اسلامی از جمله لبنان، مصر، عراق، عربستان، مصر، تونس، نیجر، مالزی، عراق و تركیه از سوی مركز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم با هدف استفاده از ظرفیت های فقهی در امر قانونگذاری ترتیب یافته است.
در این همایش مقالاتی با موضوعاتی چون مباحث توصیفی و تحلیلی ورود به بحث رابطه فقه و قانون، دیدگاهها در نوع رابطه فقه و قانون، فرضیهها و پیشنهادها، فقه و رابطه آن با حوزههای خاص قانون و راه حلهای روشی در سامانبخشی به رابطه فقه و قانون ارائه می شود.
این همایش بین المللی روز جمعه با سخنرانی آیت الله 'عبدالله جوادی آملی' از مراجع تقلید به كار خود پایان می دهد.
مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو
مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه
صفحه اختصاصی:
اولین مدرسه عشق که تأسیس شد / درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی / اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی