0

پنج پزشك متخلف در همدان محكوم شدند

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

پنج پزشك متخلف در همدان محكوم شدند
دوشنبه 1 اسفند 1390  1:01 AM

 
 

پنج پزشك متخلف در همدان محكوم شدند

همدان - مدیركل پزشكی قانونی همدان گفت: پنج پزشك متخلف در این استان به علت قصور پزشكی محكوم شدند.

پنج پزشك متخلف در همدان محكوم شدند

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی پزشكی قانونی دكتر'علی احسان صالح' اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود در 9 ماهه سالجاری هشت پرونده قصور پزشكی در كمیسیون پزشكی قانونی استان بررسی كه پنج مورد به محكومیت پزشكان ختم شد.

وی یادآوری كرد: هشت پرونده قصور پزشكی در 9 ماه نخست سال گذشته بررسی كه تنها دو مورد از این تعداد به محكومیت پزشكان ختم است.

وی با ذكر اینكه رشته های پزشكی دارای بیشترین میزان شكایت هستند گفت: رشته های دندان‌پزشكی، ارتوپدی، زنان و زایمان،‌ جراحی عمومی،‌ جراحی پلاستیك،‌ چشم پزشكی، گوش و حلق و بینی و جراحی مغز و اعصاب به ترتیب بیشترین میزان شكایت را به خود اختصاص داده‌ كه این نشات گرفته از تعداد زیاد مراجعه كنندگان به این طیف از پزشكان است.

وی اضافه كرد: امروزه در بین پزشك و بیمار رابطه‌ای حقوقی برقرار است و براساس این رابطه، پزشك مكلف است در معالجه بیمار از تمام استعداد و قابلیت‌های خویش بهره گرفته و چارچوب قانونی را نیز فراموش نكند.

دكتر صالح گفت: برخی مواقع پزشك در انجام وظایف خود كوتاهی كرده و در این موارد مساله خطا، تخلف، قصور یا تقصیر پزشك مطرح می‌شود كه پیامد حقوقی آن برای پزشك و بیمار متفاوت است.

وی با ذكر اینكه انتظار بیمار از پزشك داشتن دقت و مهارت است گفت: بی توجهی به این دو عامل سبب بروز حوادث و تشدید بیماری افراد و حتی گاهی به فوت بیمار منجر می‌شود كه از آن به عنوان خطا و قصور پزشكی یاد می كنند زیرا ماهیتی عمدی ندارند.

این مقام مسئول خطای پزشكی را قصور خدمت یا ارتكاب عمل اشتباه در برنامه‌ریزی یا اجرا كه به طور بالفعل یا بالقوه باعث یك نتیجه ناخواسته می‌شود دانست.

وی با بیان اینكه قصور پزشكی را می توان به چهار دسته عدم مهارت(علمی و عملی)، بی‌احتیاطی، بی مبالاتی و رعایت نكردن نظامات دولتی دسته بندی كرد اظهار داشت: طبق ماده 60 قانون مجازات اسلامی چنانچه طبیب پیش از شروع درمان یا اعمال جراحی از مریض یا ولی او برائت حاصل كرده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقص عضو نیست مگر اینكه مرتكب یكی از انواع قصور شده باشد و در موارد فوری كه اجازه گرفتن ممكن نباشد، طبیب ضامن است.

وی با اعلام اینكه اگرچه قصور پزشكان عمدتا عمدی نیست گفت: برای جبران زیان‌های مادی دیه یا ارزش پیش‌بینی شده اما از نظر جبران خسارات روانی بیمار در قانون با خلا روبرو هستیم.

مدیر كل پزشكی قانونی همدان درباره مراجعه به افراد غیر متخصص در جراحی های پلاستیك هشدار و گفت: مرگ و میر، آسیب های جدی جسمی و روحی و صرف هزینه های سرسام آور از جمله مهم ترین عوارضی است كه بیشتر متقاضیان جراحی های زیبایی به دست افراد غیر متخصص گرفتارش می شوند.

وی اضافه كرد: گروهی از بیماران بدون مطالعه و بررسی دقیق تنها به توصیه دوستان و آشنایان یا به خاطر چشم و همچشمی به پزشكان یا افراد غیر متخصص مراجعه می كنند كه این دسته از بیماران بعد از عمل جراحی یا در طول درمان گرفتار عارضه های دیگر می شوند.

به گفته وی جراحی های پلاستیك در كشور از جمله شایع ترین جراحی هاست كه بیشترشان به جراحی زیبایی بینی ختم می شود در حالیكه جراحی در دوره جوانی به شكل نامناسب انجام شود، در سنین قبل از دوره سالمندی فرد دچار مشكلات تنفسی زیادی می شود و در صورتی كه جراحی های زیبایی به صورت غیرعلمی و ناصحیح یا از سوی افراد بی تخصص یا افرادی كه تجربه كافی در این زمینه ندارند صورت گیرد موجب ایجاد عوارض ظاهری و جسمی برای افراد متقاضی می شود.

وی با بیان این كه در برخی از این موارد عوارض جبران ناپذیری برای بیماران ایجاد می شود كه ممكن است سال های طولانی گریبانگیر آنها باشد اظهار داشت: گروهی از عوارض مربوط به ظاهر افراد است كه اغلب به علت برداشته شدن زیاد بافت های طبیعی به ایجاد ظاهر مصنوعی در چهره فرد می انجامد.

وی توصیه كرد :افراد متقاضی در تصمیم گیری های خود برای انجام جراحی بینی دست كم باید در انتخاب جراحان خود دقت زیادی داشته باشند تا احتمال عوارض ناشی از این جراحی به كمترین حد برسد

وی افزود: جراحی زیبایی، اورژانسی نبوده بنابراین افراد متقاضی باید زمان كافی برای انجام این عمل صرف كنند چرا كه حساسیت این عمل كمتر از جراحی قلب نیست.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها