پیامهایی به مناسبت ولادت حضرت ابوالفضل(ع)
یک شنبه 4 مرداد 1388 10:06 PM
پیامهایی به مناسبت ولادت حضرت ابوالفضل(ع)
ولادت
در روز چهارم شعبان سال 26 هجری نوزادی پا به عرصه گیتی نهاد و زمین را به قدوم مبارکش مزیّن ساخت. حضرت اباالفضل فرزند چهارم امیرالمؤمنین(ع) و فرزند ارشد امّ البنین است. در آن شب، امّ البنین نوزادی به دنیا آورد که تجسّم تمام خوبیها و نماد زیباییها بود. امیرالمؤمنین هنگام تولد قمربنیهاشم حضرت را در آغوش گرفت و به دستانش خیره شد و در حالی که اشک از چشمانش سرازیر میشد آنها را میبوسید و میبویید. حضرت امّالبنین(س) با نگرانی پرسید آقا، نکند عیبی در دستان فرزندم وجود دارد؟ امیرمؤمنان(ع) به او فرمودند: هرگز، از آن رو میگریم که این دستان زیبا مظلومانه در راه خدا و یاری حسین(ع) قطع میگردند.
ام البنین مادر حضرت عباس(ع)
بعد از وفات جانسوز فاطمه زهرا، امام علی(ع) به نزد برادرش عقیل میرود. از عقیل که نسب شناس معروفی بود میخواهد که برایش همسری از طایفه شجاع، نترس و جنگ آوری انتخاب کند تا از او فرزندی به دنیا آورد تا روزی پرچمدار سپاه فرزند زهرا(س) شود. حضرت عقیل، امالبنین را که از طایفه بنیکلاب بود به ایشان معرفی کرد.
ماه هاشمی
حضرت ابوالفضل از درخشانترین چهرههای بنیهاشم است. زیبا روی و زیباطینتی که جمال الهی در جسم و جانش ظهور کرده است. ماه بنیهاشم آن چنان رشید و بلندبالا بود که وقتی بر پشت اسب قوی بنیه مینشست پای مبارکش بر زمین کشیده میشد. به دلیل زیبایی چهره و رخسار حضرت، او را قمربنیهاشم (یعنی ماه بنی هاشم) میخواندند.
باب الحوائج
حضرت بنی هاشم(ع) فریادرس مردمان و باب حوائج دوستان است. دوست و دشمن، چه در زمان حیات حضرت و چه سالها بعد از شهادتش، از کرامات وی سخنها گفتهاند. حضرت عباس(ع) چشمه زلال و پاکی است که بندگان خدا با توسّل به او طلب حاجت و نیاز میکنند. این سلاله پاک امیرالمؤمنین که در زمان حیات در رفع حاجات مردم کوشا بود، پس از شهادت نیز باب الحوائج شیعیان و دوستداران اهل بیت است و با دستان سخاوتمندش، زائران و شیفتگان را سیراب و سرمست میسازد.
ادب حضرت ابوالفضل(ع)
از کسی که سلاله پاک حضرت علی(ع) و پرورده دامان ادبپرور امالبنین(ع) است، شگفت نیست اگر مزیّن به کرامت و ادب و وفا و بزرگواری باشد. ابوالفضل(ع) هیچ گاه حضرت سیدالشهدا(ع) را برادر خطاب نکرد و همیشه مقام ولایت و عصمت او را پاس میداشت و او را سیّد و مولای خود خطاب میکرد. بدون اجازه او قدم از قدم بر نمیداشت. در شب عاشورا پروانهوار گرد خیمهها میگشت تا زنان و کودکان حرم دلشان آرام بگیرد و دشمنان جرأت نزدیک شدن به خیمهها را نداشته باشند.
گفتاری از امام سجاد(ع) درباره عموی بزرگوارش
حضرت سجاد(ع) در حدیثی فرمودند: خداوند عمویم عبّاس را رحمت کند که جان گرامیاش را فدای برادر نمود تا اینکه در یاری او، دشمن دستانش را قطع کرد. خداوند به جای دو دست، دو بال به او عنایت خواهد فرمود که با آنها در بهشت پرواز کند. حضرت عباس(ع) در نزد خدا چنان جایگاهی دارد که در روز قیامت همه شهیدان به او غبطه خواهند خوردو آرزوی مقام او را خواهند داشت.
شجاعت حضرت عباس(ع)
از خصوصیات بارز قمربنیهاشم(ع) شجاعت و جنگ آوری ایشان است. حضرت عباس(ع) بزرگ شده مکتب حیدر کرّار(ع) و شیرخورده ام البنین(ع) است. زبان از وصف دلاوری و پایمردی آن بزرگمرد تاریخ ناتوان است. امیرمؤمنان(ع) فرزند خویش را از کودکی به رزم و جنگآوری تعلیم داد. حضرت ابوالفضل(ع) با شجاعت و شهامتی که از حیدر کرّار(ع) به ارث برده بود، در کربلا پرچمدار سپاه حق علیه باطل شده بود و تا آخرین لحظات لوای اسلام را بر افراشت.
سقای تشنه کام
به حضرت عباس(ع) از آن رو لقب سقّا دادهاند که در کربلا آب میآورد و تشنگان را از زمزم سرشار کرامتش سیراب میساخت. روز عاشورا هنگامی که برای آوردن آب به سوی فرات میرود و به آب میرسد، از شدّت تشنگی گویی گلویش آتش گرفته بود. او باید آب مینوشید تا تجدید قوا کند و از خاندان برادر دفاع کند. میخواست جرعهای آب بردارد و بنوشد ولی افسوس که آب را تنها تا نزدیک دهان آورد و جگر سخاوتمند فرات را در حسرت نوشیدن کفی آب، آتش زد.
منبع : نشریه گلبرگ
v