رعایت نكات نگهداری داروها در منازل عوارض احتمالی را كاهش می دهد
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:39 AM
|
'عباس اولیا سمیع' روز سه شنبه در گفت و گو یا خبرنگار ایرنا افزود:استفاده مجدد از داروهای نگهداری شده در منزل علاوه بر اینكه اغلب خودسرانه و بدون تجویز پزشك خواهد است در بیشتر موارد كاربرد نادرست داشته و خطر مصرف داروهای فاسد و تاریخ گذشته را نیز به همراه دارد .
وی اظهار داشت:علاوه بر این امكان مصرف این داروها توسط كودكان یا افرادی كه اختلالات روحی دارند وجود دارد به گونه ای كه ضررهای نگهداری دارو در منزل در بسیاری از موارد بیشتر از فایده آن است.
وی ادامه داد: هر وقت یكی از افراد خانواده بیمار شود و نیاز به مصرف دارو پیدا كند شایسته است توسط پزشك معاینه شود و تجویز دارو توسط پزشك معالج انجام گیرد و همان موقع دارو از داروخانه تهیه شود.
وی با بیان اینكه تا جای ممكن دارو در منزل نگهداری نشود عنوان كرد: داروهای بدون برچسب و یا داروهای فله ای را هرگز در منزل یا محل كار نگهداری نكرده و داروهای اضافی دور انداخته شود.
وی افزود:حداقل هر سه ماه یكبار همه داروهای موجود در منزل را از نظر تاریخ مصرف بررسی و داروهای تاریخ گذشته دور انداخته شود.
اولیا سمیع تصریح كرد:داروها نباید در جعبه دارو نگهداری شود و به شرایط نگهداری دارو كه روی جعبه دارو یا در بروشور آن ذكر شده توجه شود.
وی گفت:باقی مانده محلول سرم ، قطره و شربت هایی كه به طور ناقص مصرف شده اند قابل نگهداری نیست و باید دور ریخته شود و داروها را در محلی مناسب و دور از گرما ، رطوبت و نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد كه این محل نیز باید دور از دسترس كودكان باشد.
وی اظهار داشت: تهیه لیست ازداروهای موجود در منزل ونصب آن در محل نگهداری داروها و بازبینی چند وقت یكبار این لیست و بررسی تاریخ انقضای هر دارو می توان از وجود داروهای تاریخ گذشته در منزل جلوگیری كرد.
وی ادامه داد: افراد از مصرف داروهایی كه درآن شناخت ندارند خودداری و با اهدای این داروها به هلال احمر یا مؤسسات خیریه در كنار كمك به افراد فقیر و محتاج نیازمند به این داروها ازخطرات اختمالی آنها جلوگیری كنند.
وی اضافه كرد:سرنگ و یا دستكش استریل نیز تاریخ انقضای مصرف دارند و پاره شدن كاغذ پوشش سرنگ و دستكش سبب غیراستریل و غیرقابل استفاده شدن آنها می شود.