جایزه ادبی هگمتانه انگیزه ای دوباره برای نوقلمان است
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:32 AM
|
'بهناز ضرابی زاده' روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: كمترین تأثیر جشنوارهها ایجاد انگیزه در نوقلمان است و این انگیزه باعث میشود اگر از نوشتن دور ماندهاند دوباره دست به قلم شوند.
وی اضافه كرد: جشنوارههای استانی نظیر 'نخستین جایزه ادبی هگمتانه' بستر مناسبی برای نویسندگان و شعرای استانی است تا با هم قطارهایشان رقابت كنند.
وی همچنین اظهار داشت: اگر جشنوارهای بخواهد پویا باشد باید بعد از استعدادیابی از طریق جشنواره، با برپایی كارگاهها و انجام حمایتها از افراد برگزیده، بستر خوبی را برای بارور و تقویتكردن این استعدادها فراهم كنند.
وی با بیان اینكه گام های بلندی در زمینه جذب و پرورش استعدادهای ادبی استان برداشته شده پیشنهاد داد: با جذب نویسندگان و شعرای حرفهای، كارگاههای هفتگی برپا كنند و حتی میشود از نویسندگان توانمندِ دیگر استانها هم استفاده كرد.
خالق 'مرغ شل' با تاكید بر اینكه یك نویسنده ابتدا باید یك خواننده باشد، گفت: در استان همدان، استعدادهای زیادی وجود دارد و نشانه نیز درخشش هنرمندان همدانی در جشنوارههای كشوری است.
وی در ادامه لازمه نویسنده شدن را پشتكار دانست و افزود: اگر كسی بخواهد در این هنر، ماندگار شود باید تكلیف خود را با آن مشخص كرده و با انگیزه عمل كند.
گفتنی است بهناز ضرابی زاده متولد 1347 در همدان داستان نویسی را از كودكی و با تعریف شفاهی داستان آغاز كرد. كتابهای «آن روز سه شنبه بود»، «سیب آرزو»، «گنجشك سبز و آبی»، «آدم برفی» و «مرغ شل» از این نویسنده به چاپ رسیده و كتابهای «دختر شینا»، «آخرین تكه نان» و «اسن عروسكی» را به زودی عرضه میدارد.
همچنین شایان ذكر است؛ نخستین جایزه ادبی هگمتانه كه به همت حوزه هنری همدان برگزار خواهد شد، با هدف شناخت، تشویق و معرفی استعدادهای ادبی جوان، تلاش در جهت آفرینش آثار فاخر، ایجاد رقابت بین اعضای كانون های ادبی و تحقق جشن های فصلی حوزه هنری، آغاز به كار كرده و دبیر خانه جشنواره تا 15بهمن ماه منتظر دریافت آثار هنرمندان استان با موضوعات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، بیداری اسلامی، خانواده و آزاد است.