اطلس صنایع دستی نهاوند در حال تهیه شدن است
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:26 AM
|
به گزارش یك شنبه ایرنا علی جعفری در كار گروه اشتغال و سرمایه گزاری نهاوند كه در محل فرمانداری برگزار شد با اعلام این مطلب افزود :شهرستان نهاوند در حوزه صنایع دستی از توانایی های بالایی برخوردار است كه ساماندهی و شناسایی و تهیه شناسنامه برای آنها می تواند باعث احیاء و گسترش آنها و در نتیجه بالا رفتن اشتغال شود.
وی مهمترین صنایع دستی نهاوند را گلیم بافی ،منبت،جاجیم ،و فرش بافی عنوان نمود و گفت :شهرستان نهاوند در زمینه گلیم بافی رتبه اول استان را دارد و تولید ساز سنتی این شهرستان تا كنون توانسته دو مهر اصالت از یونسكو در یافت دارد لذا توجه ویژه به این صنایع می تواند باعث توسعه آنها در سطح كشور شود.
وی بر احیاءبرخی رشته های صنایع دستی در شهرستان تاكید نمود و گفت :گیوه بافی نهاوند یكی از معروفترین صنایع دستی این شهرستان در گذشته بوده است كه در حال منسوخ شدن است كه با پیگیری ها ی انجام شده این صنعت دستی در حال احیاءمیباشد.
جعفری در خصوص اقدامات انجام شده برای ایجاد مشاغل خانگی گفت :سهم اعتبارات ما در سال جاری 94 میلیارد و 400 میلیون ریال بود كه علاوه بر جذب این اعتبارات تا كنون به میزان 10 میلیارد و 230 میلیون ریال تشكیل پرونده شده و به استان ارسال شده است .
وی صدور كارت شناسایی برای عاملان صنایع دستی را از برنامه های خود برای ساماندهی صنایع دستی نهاوند عنوان نمود و گفت :در سال جاری یك هزار نفر از افرادی كه در صنایع دستی اشتغال دارند شناسایی شده كه برای 500 نفر آنها كارت شناسایی صادر شده و برای بقیه نیز در حال صادر شدن می باشد.
وی افزود :در زمینه ایجاد اشتغال ما در سال جاری 330 نفر تعهد اشتغال داشتیم كه تا كنون برای 387 نفر ایجاد اشتغال شده است.