شش رشته صنایع دستی روستایی در همدان احیا شد
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:24 AM
|
'بهجت عباسی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از احیای رشتههای صنایع دستی روستایی قابلیتدار این استان با برگزاری دورههای آموزشی در سال 90 خبر داد.
وی اظهار داشت: در سالهای گذشته فاصله چندانی میان رشتههای صنایع دستی روستایی استان همدان و فراموشی آنها وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینكه هنر نمدمالی روستای شوند در سال جاری به چرخه تولید بازگشت، ادامه داد: برای احیای این رشته تسهیلات زودبازده با هدف تجهیز كارگاه نمدمالی روستای شوند در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به احیای جاجیمبافی تویسركان گفت: جاجیمبافی به عنوان یكی از صنایع دستی رایج در استان همدان است از دیرباز بین خانوادههای روستایی و عشایر رواج داشته است.
عباسی ادامه داد: جاجیم به عنوان زیرانداز استفاده میشود و همچنین هنگام كوچ عشایر برای بستهبندی و جابهجایی اسباب و لوازم و گاهی بهعنوان بالاپوش گرم مورد استفاده قرار میگیرد.
وی بیان كرد: مواد اولیه جاجیم پشم است و بافت آن شبیه گلیم است، با این تفاوت كه جاجیم در چهار تخته بافته میشود و پس از بافتن به هم متصل و دوخته میشود.
وی همچنین با اعلام اینكه گرهچینی شهرستان همدان كه روزگاری از رونق خوبی برخوردار بود نیز امسال احیا شد گفت:
گرهچینی چوب از هنرهای ظریفی است كه از اوایل دوره اسلامی در ایران رایج بوده است.
وی ادامه داد: برخی پژوهشگران احتمال دادهاند استفاده از این هنر از دوران خلفا عباسی آغاز شده و در قرن 6 تا 8 هجری قمری در مصر و سوریه متداول شده و از همان زمان به ایران رسیده است.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی استان همدان در ادامه نازككاری چوب، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و نگارگری را از دیگر صنایع دستی احیا شده در شهرستان همدان معرفی كرد.
عباسی یادآور شد: هنر قلمزنی روی مس اسدآباد نیز در فهرست رشتههای صنایع دستی احیا شده توسط معاونت صنایع دستی همدان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان كرد: احیای رشته رودوزیهای سنتی شهرستان كبودرآهنگ نیز در سال جاری با موفقیت انجام شده است.