هدفمندی یارانه ها موجب كاهش مصرف فرآورده های نفتی در همدان شد
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:24 AM
|
'احمد شیرانی 'روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:مقایسه یكسال مصرف فرآورده های نفتی بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها نسبت به مدت زمان مشابه قبل از آن نتایج مثبتی داشته است.
وی اضافه كرد:مقایسه مصرف فرآورده های نفتی قبل و بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها نشان می دهد موفقیت این پروژه عظیم ملی درمهار ، كنترل و كاهش مصرف فرآورده های نفتی در استان همدان مطلوب بوده است.
وی خاطر نشان كرد:اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها در حوزه عرضه و مدیریت تقاضای فرآورده های نفتی، تحول بزرگی را بوجود آورده است.
وی افزود:نمودار صعودی مصرف برخی از حامل های انرژی بویژه بنزین كه بطور متوسط سالیانه 10 درصد برای افزایش مصرف آن پیش بینی شده بود، با اجرای این قانون مهار وسیری نزولی به آن بخشید بطوریكه مصرف 399+ میلیون لیتر طی 12 ماه به 373+ میلیون لیتر تقلیل یافت.
وی اظهار داشت: آمارها نشان می دهد كاهش شش درصدی مصرف بنزین طی یكسال قبل و بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها است.
وی شناسائی واحدهای مصرف كننده خانگی و صنعتی مصرف كننده نفت سفید و گاز مایع ، سازماندهی اعلام كالابرگ های نفت سفید ، نظارت دقیق بر نحوه توزیع آن و هماهنگی با پالایشگاه ها و همچنین شركت های توزیع كننده سیلندرهای گاز مایع و كنترل دقیق این محموله ها از مبداء بارگیری تا مقصد تخلیه فرآورده با همكاری دیگر دستگاه های ناظراستان را از تمهیداتی دانست كه كاهش 24 درصدی مصرف نفت سفید و كاهش 17 درصدی گاز مایع را در طول دوره یاد شده بدنبال داشته است.
وی همچنین اضافه كرد: فرآورده نفتگاز كه تامین كننده انرژی مورد نیاز بخش های مختلف از جمله صنایع ،كشاورزی و حمل و نقل جاده ای است از اهمیت بالایی برخوردار بود كه علاوه بر اجرای این قانون بازار داغ قاچاق سوخت به خارج از مرزهای آبی و خاكی كشور را تا حدود زیادی كاهش داد.
وی كاهش 11 درصدی مصرف نفتگاز را از دیگر اثرات مثبت اجرای قانون هدفمندی یارانه ها عنوان كرد.
وی در ادامه ضرورت ذخیره سازی استراتژیك مخازن مراكز حساس و مهم اقتصادی، از جمله نیروگاه ها و فقدان دغدغه هرزروی و قاچاق سوخت در این بخش از مصرف فرآورده نفت كوره، موجب افزایش ارسال این سوخت مهم است.