تئاتر هنری به طور كامل دینی است
سه شنبه 18 بهمن 1390 1:09 AM
|
به گزارش ایرنا 'حسین صفی' روز چهارشنبه در نشست تخصصی ادبیات نمایشی مذهبی حوزه هنری همدان افزود: تئاتر بیشتر بر اثر درگیری دو نیروی متضاد شكل میگیرد و در تمام ادیان، راه رسیدن به تكامل از درگیری دو نیروی خیر و شر آغاز میشود.
وی اظهار داشت: دین، راه و روش درست زندگی كردن است و تمام جنبههای انسانی را در بر میگیرد و وقتی در تئاتر خود از انسانیت و تفكرهای آرمانی صحبت شود یعنی از دین صحبت شده است.
وی با بیان اینكه البته استثنا در همه جا وجود دارد و انحراف و سوء استفاده از آسیبهای تئاتر است اضافه كرد: درام، ریشه در آیینها و مذاهب دارد و تاریخنگاران، خاستگاه تئاتر را در نمایشوارههای آیینی دوران باستان بهویژه در یونان میدانند كه كمكم از جنبههای آیینی آن كم و به جنبههای نمایشی افزوده شده است.
صفی ادامه داد: نمایش مذهبی، گونهای از انواع ادبیات مذهبی است شخصی كه میخواهد در این حیطه كار كند باید هم با عناصر درام از قبیل تعلیق، گره افكنی، اوج و فرود آشنا باشد و هم با آن حیطهای از دین آشنا باشد كه قرار است درباره آن بنویسد.
وی بیان داشت: یكی از آسیبهای تئاتر دینی در كشوراین است كه تئاتر دینی دغدغه نمایشنامهنویس نیست و در آن از چیزی صحبت میشود كه خودِ نویسنده آن را باور ندارد و به همین دلیل اثرش به دل نمینشیند و شعارزده از آب در میآید.
این كارگردان تئاتر بیان كرد: ادبیات دینی، سختترین نوع از ادبیات است زیرا نویسنده هم باید با مفاهیم درام آشنا باشد، هم دین را درك كند، همچنین باید خلاق باشد تا كارش به شعار تبدیل نشود.
صفی یادآور شد: پرداختن مستقیم به مفاهیم مذهبی به خودی خود ایراد ندارد؛ اما نویسنده باید به بلوغ تئاتری و دینی رسیده باشد.