وزارت كشور نقشي در تأييد و رد صلاحيت ها ندارد
یک شنبه 2 بهمن 1390 6:22 PM
وزارت كشور مسئول رسيدگي به صلاحيت ها نيست و اين هيأت هاي اجرايي هستند كه صلاحيت ها را بررسي مي كنند. احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و ساز و كار انتخابات در جمهوري اسلامي ايران چنين اجازهاي را به كسي نميدهد.
رييس ستاد انتخابات كشور:
وزارت كشور نقشي در تأييد و رد صلاحيت ها ندارد
وزارت كشور مسئول رسيدگي به صلاحيت ها نيست و اين هيأت هاي اجرايي هستند كه صلاحيت ها را بررسي مي كنند. احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و ساز و كار انتخابات در جمهوري اسلامي ايران چنين اجازهاي را به كسي نميدهد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، سيدصولت مرتضوي در همايش روساي هياتهاي بازرسي استانهاي سراسر كشور، تصريح كرد: طبق قانون هيچكس و تحت هيچ شرايطي نميتواند در انتخابات دخالتي داشته باشد. بعلاوه وزارت كشور مسئول رسيدگي به صلاحيت ها نيست و اين هيأت هاي اجرايي هستند كه صلاحيت ها را بررسي مي كنند. هياتهاي اجرايي هم معتمد مردم هستند و تكليفشان اين است كه به دقت به موارد رسيدگي كنند . مستحضر هم هستيد كه هيأت هاي اجرائي بموجب قانون از معتمدين محلي تشكيل مي شوند و از يازده عضو هر هيأت فقط دو نفر نماينده دستگاه هاي اجرائي هستند .
رئيس ستاد انتخابات كشور افزود: خدا را ناظر و شاهديم كه ما به عنوان ستاد انتخابات كشور و شخص وزير محترم به عنوان وزير كشور كه مسؤول انتخابات هستيم، از رد صلاحيت احدي خوشحال نميشويم، اما از كنار قانون هم نميشود گذشت. امانت داوطلب و امانت مردم را بايد در نظر گرفت.
وي ادامه داد: بر اساس مواد 28 و 30 قانون انتخابات، التزام عملي به اسلام و نظام جمهوري اسلامي ايران مورد توجه قرار گرفته، اما بعضا كساني از سر عناد و يا به ناداني زدن خودشان معتقدند اگر كسي به آنها گفت شما التزام عملي نداريد، يعني اينكه تو مسلمان نيستي، اين در حالي است كه التزام عملي به اسلام و به جمهوري اسلامي با مسلمان بودن متفاوت است.
مرتضوي گفت: مجلس بنا به تعبير امام(ره) در راس امور و عصاره فضائل اين ملت است. هياتهاي اجرايي معتمد مردم هستند و تكليفشان اين است كه به دقت به موارد رسيدگي كنند. هياتهاي اجرايي صلاحيتها را محرمانه اعلام كردند و اين موضوع تا آخر محرمانه است و احدي حق ندارد بگويد چه كسي رد صلاحيت شده. هيچ فرماندار و ناظري هم حق اعلام رد صلاحيتها را ندارد. حال اينكه داوطلب عليه خودش تبليغ ميكند ما مسووليتي نداريم.
وي با بيان اينكه ما مدعي نيستيم كه كار هياتهاي اجرايي به طور صد در صد بدون عيب بوده است، خاطر نشان كرد: شايد به دليل گزارشاتي كه به هياتهاي اجرايي ميرسيده و يا تحقيقاتي كه داشتهاند جايي خطايي صورت گرفته باشد، اما بعد از اين مراحل، مراحل ديگري هم وجود دارد و بحث تجديدنظر به ميان ميآيد.
مرتضوي با بيان اينكه برخي عوامل محدود كننده فراروي انتخابات آينده ما قرار گرفت، گفت: چنانچه ديديم برخي از نمايندگان مجلس حركتي انجام دادند و تبصره دو از ماده 28 يعني بحث در نظر گرفتن مدرك فوقليسانس براي داوطلبان را مدنظر قرار دادند كه اين موضوع جامعه هدف را به يك ششم تقليل داد و اگر در مجلس قبل جامعه آماري دو ميليون نفر بود جامعه آماري عمومي فعلي ما حدود 330 هزار نفر بودند.
وي افزود: همه پيشبينيها اين بود كه مشاركت در ثبتنام به شدت كاهش پيدا ميكند، اما خوشبختانه با ورود دشمنان ما ملت ايران هوشياري خود را نشان داد و ديديم كه در بحث مدارك نزديك به 16 درصد افزايش مشاركت داشتيم و به هر ترتيب اگر براي جامعه همگن اين دوره محدوديت ايجاد نميكردند پيشبيني ما رشد 37 درصدي و ثبتنام حدود 10 هزار نفر بود.
رييس ستاد انتخابات كشور با بيان اينكه نظام سلطه ميخواهد فشارهاي اقتصادي را عليه جمهوري اسلامي افزايش دهد، ادامه داد:آنها ميخواهند مشاركت مردم در انتخابات آينده كاهش پيدا كند تا بعد از آن بگويند نظام جمهوري اسلامي ايران پشتوانه لازم را ندارد. برخي آدمها هم بگويند چون ما نبوديم مردم هم نبودند.
وي تاكيد كرد: بايد براي مردم اثبات كنيم كه احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و ساز و كار انتخابات در جمهوري اسلامي ايران چنين اجازهاي را به كسي نميدهد.