مصاحبه با يوکيهيرو ماتسوموتو، مخترع زبان Ruby
جمعه 15 مرداد 1389 11:03 PM
بيشتر افرادي که در شاخههاي مختلف علوم رايانهاي مانند نرمافزار يا سختافزار رايانه تحصيل ميکنند، بعد از اتمام دوره تحصيل خود و فارغالتحصيل شدن با مشکلات بسيار زيادي مواجه خواهند شد. بهطور مثال افرادي که در دوره دانشگاه خود نرمافزار ميخوانند، بعد از اتمام درس قبل از هر چيز به اين نکته فکر ميکنند که براي وارد شدن به محيط کار چه زبان برنامهنويسي را انتخاب يا اينکه از چه پايگاه دادهاي براي ذخيرهسازي اطلاعات مورد نياز خود استفاده کنند. اين موضوع در حالي است که تعداد زبانهايي که ما را با رايانه مرتبط ميکند، بسيار زياد شده است و هر زباني ويژگيها و مزاياي خاص خودش را دارد.
جالب است بدانيد که ممکن است نام برخي از زبانها حتي به گوش فردي که مهندس رايانه است هم نخورده باشد.
يکي از زبانهاي برنامهنويسي که کمتر در کشور ما به آن توجه شده است Ruby نام دارد. روبي Ruby يکي از انعطافپذيرترين و پوياترين زبانهاي برنامهنويسي است.
اين زبان در سال 1995 توسط يکي از دانشمندان ژاپني علوم رايانه با نام يوکيهيرو ماتسوموتو Yukihiro Matsumoto اختراع شد.
ماتسوموتو بهدليل علاقه بسيار زيادي که به ياقوت داشت، نام اين زبان را Ruby گذاشت که در زبان انگليسي بهمعناي ياقوت است.
Ruby در حقيقت ويژگيهاي برتر چند زبان را يکجا جمع کرده و ترکيبي از زبانهاي پرل، اسمالتاک، ليسپ و آيفل است.
اين زبان داراي کليه گزارههاي منطقي و متغيرهاي پوياست و در مديريت حافظه هم به شکلي خودکار عمل ميکند.
تا سال 2010 نسخههاي بسيار متفاوتي از اين زبان توسعه پيدا کرده که از جمله آنها ميتوان به نسخههاي جيروبي، روبينوس، هاتروبي، مکروبي و آيرنروبي اشاره کرد.
اولين نسخه اين زبان در 25 دسامبر سال 1996 بهطور رسمي انتشار پيدا کرد و در سال 2000 هم اولين کتاب آموزش برنامهنويسي به زبان Ruby به زبان انگليسي به بازار آمد.
ماتسوموتو متولد 14 آوريل سال 1965 و از دانشمندان ژاپني علوم رايانه است. او نسخه مرجع مفسر زبان Ruby را که در ميان برنامهنويسان به امآرآي شناخته شده، بهتنهايي طراحي و پيادهسازي کرده است.
ماتسوموتو در حال حاضر در ژاپن زندگي ميکند و در موسسه فناوري راکوتن مدير بخش آيتي است.
سايت artima.com مصاحبهاي را با او انجام داده است که در ادامه ميخوانيم.
من هميشه بهدنبال زباني بودم که امکانات متعادلي را براي برنامهنويسي با ويژگي دستوري و تابعي يک زبان داشته باشد.
در آن زمان خودم با زبان پرل کار ميکردم اما دوست داشتم که زباني وجود داشته باشد که از زبان پايتون شيءگراتر و از زبان پرل هم بسيار قدرتمندتر باشد. اين بود که تصميم گرفتم براي رفع نياز شخصي خودم هم که شده اين زبان را بسازم.
Ruby زباني است که براي سازنده بودن بيشتر يک برنامهنويس طراحي شده است و شما با استفاده از آن ميتوانيد به يک هدف مهم تمامي برنامهنويسان که موفقيت در ايجاد يک رابط کاربري مناسب است دست يابيد.
به عقيده من Ruby به گونهاي طراحي شده که به هيچ وجه کاربران خود را در استفاده از آن گيج نخواهد کرد.
هدف اوليه من از پيادهسازي Ruby اين بوده که خودم از کار با آن لذت ببرم و به همين دليل انعطاف آنرا بسيار بالا بردهام و با اينکه تا بهحال با زبانهاي بسياري از جمله C++ بهصورت طولاني و حرفهاي کار کردهام، Ruby را در حال حاضر به تمامي زبانها ترجيح ميدهم.
من با عوض شدن امکانات يک زبان يا متفاوت بودن سينتکس آن با ديگر زبانها مخالفم؛ براي همين در اين مورد متفاوت از بقيه عمل نکردم و سينتکس دستورهاي Ruby تا حد بسياري به پرل شباهت دارد.
Ruby از نظر ميزان سرعت در مقايسه با زبانهاي تفسيري ديگر تفاوت زيادي ندارد. البته در نسخههاي آينده آن اين تفاوت بيشتر خواهد شد و شما Ruby را با سرعت بسيار بالايي خواهيد ديد.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه