قساوت قلب
شیخ طوسى از پیامبر اكرم (صلى الله علیه و آله ) نقل مى كند كه آن حضرت فرمودند: (( در غیر یاد خدا سخن زیاد نگویید، زیرا سخن زیاد در غیر یاد خدا، سبب قساوت قلب مى شود؛ چه این كه ، دورترین مردم از خدا كسى است كه قساوت قلب داشته باشد.
منبع:الامالى ، شیخ طوسى ، حدیث اول
بالاترین خصلت مومن
خداوند در قرآن مى فرماید: كلوا و اشربوا و لاتسرفوا انه لا یحب المسرفین بخورید و بیاشامید و اسراف نكنید، به راستى خداوند اسراف كنندگان را دوست ندارد.
اى دوست من ! بدان پر خورى بدون شك ، قلب را مى میراند و نفس را سركش و طغیانگر بار مى آورد، بدان كه گرسنگى بالاترین خصلت مومن است .
منبع:پندهای حکیمانه ج۳
درك ملكوت آسمان ها
حكیم سهروردى مى گوید: (( فكر در صورت ، قدسى اش ، طالب صفات و خصال نیك را آسودگى و لطافت خاطر مى بخشد. و نواحى قدسى جایى است كه جاهلان بدان راهى ندارند، و بر اجساد ظلمت زده و تاریكى حرام است كه به ملكوت آسمانها راه یابند )) .
پس در حالى كه پر و انباشته به تعظیم خداوندى توحید گوى باش ، و او را در حالى كه از پوشش هاى هستى ، عریانى ، به یاد آور!
اگر در عالم وجود دو خورشید مى بود، اركان آن به هم مى ریخت و این نظام جز این گونه نمى تواند باشد
منبع:لقاء الله ، ص13
اثر نشان دهنده موثر
یك اصل خداوند سبحان فرموده است ، یك قانون كلى كه به رسول الله (صلى الله علیه وآله ) فرمود: (( قل كل یعمل على شاكلته )) هر كس به میزان شاكله خودش ، آنچه كه خود دارد، هم شكل خودش را در خارج پیاده مى كند. (( كل یعمل على شاكلته )) كه اثر هر كس نمودار دارایی او است و حال مطابق این اصل كلى كه (( كل یعمل على شاكلته )) خود خداوند سبحان هم از این قانون كلى مستثنى نیست همانطور كه خودش غیر متناهى است ، آثار وجودى او نیز نامتناهى است . كتاب او عرض كردم مطلقا اعم از تكوین و تدوین غیر متناهى است .
منبع:آفتاب معرفت ، ص 73
صادقانه و عاشقانه بیایید
در طهارت دقت داشته باشید، قدمى عاشقانه بر دارید و صادقانه بیایید تا اینها را بچشید، چند بار كه شكار كنید به فهم اینها كمك مى كند، یك جهش علمى پدید مى آید و انسان مى شود مصداق ان صلاتى و نسكى و محیاى و مماتى لله رب العالمین وقف خالص الهى مى شود به سوز و گداز مى آید و افاضات و اشراقات نصیبش مى شود.
منبع:صراط سلوک