0

بابا ،‌مامان... دست‌ها بالا

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

بابا ،‌مامان... دست‌ها بالا
چهارشنبه 13 مرداد 1389  11:17 AM

همه والدين فرزندانشان را دوست دارند، اما در سال‌هاي اخير فرزندسالاري به گونه‌اي در جوامع جا افتاده که به نظر مي‌رسد هر چه والدين بيشتر گوش به حرف فرزندان دهند مهربان‌تر و بهترند در صورتي که بررسي‌ها خلاف اين امر را اثبات کرده است.

اگر وقتي فرزندتان به همراه نقاشي‌اش به سراغ‌تان مي‌آيد، درست شبيه همان‌هايي که چند روز و چند هفته قبل کشيده بود آيا شما به او مي‌گوييد که مراقب رنگ‌آميزي بين خطوط باشد يا اين‌که مي‌گوييد اين بهترين نقاشي است که در تمام عمرتان ديده‌ايد؟

يا وقتي دخترک‌تان از مهدکودک يا دبستان گريه‌کنان به خانه مي‌آيد و از اين‌که بعضي از همکلاسي‌هايش او را به خاطر گوشه‌گيري مسخره کرده‌اند مي‌گويد، آيا شما به او مي‌گوييد که بايد خودش با تغيير رفتار با آنها کنار بيايد يا اين‌که به او قول مي‌دهيد که ديگر چنين برخوردي را از همکلاسي‌هايش نمي‌بيند و اشک‌هايش را پاک مي‌کنيد؟

اگر پاسخ شما به اين دو سوال پاسخ دوم باشد، شما نمونه‌اي از پدر و يا مادر زيادي مهربان هستيد: دوستدار فرزند، محافظ و درگير مسائل کوچک زندگي او. اما در عين حال بنا به تحقيقاتي که انجام شده، کاري صد درصد اشتباه‌را در حق فرزندتان انجام مي‌دهيد، حتي اگر به نظرتان رفتار درستي باشد.به عقيده پو برانسون و اشلي مريام نويسندگان يک کتاب تربيتي در مورد فرزندان و جامعه يکي از دلايل اصلي مشکلات اجتماعي مي‌تواند نتيجه منفي روش‌هاي تربيتي والدين باشد، چرا که اصولا آنها از دانش کافي براي تربيت و يا آموزش کودکشان برخوردار نيستند.

در نقطه مقابل رفتاري که طي آن کودکان ناديده گرفته شده و در صورت کج‌رفتاري بشدت تنيبه مي‌شدند، والدين امروز براي انتقاد و اجراي نظم در خانواده بشدت تضعيف شده‌اند و اين موضوع مي‌تواند در بلندمدت به کودک آسيب بزند.

تفکر رايج در بين برخي والدين اين است که بايد با تمجيد مکرر از فرزندان اعتماد به نفس را در آنها بالا برد و حتي براي زماني که تکاليف روزانه مدرسه‌شان را انجام مي‌دهند مرتب از هوش و استعدادشان تعريف کرد تا در آينده موفق‌تر باشند.

اما تحقيقات جديد در دانشگاه کلمبيا که توسط دکتر کارول وک انجام شده، عکس اين موضوع را ثابت مي‌کند و مشخص شده است اين رفتار در کودکان زير 10 سال باعث مي‌شود آنها در سنين نوجواني به نوعي به تمجيد و تعريف عادت کنند و نتوانند در برابر حوادث غيرمترقبه و شکست‌هاي احتمالي در زندگي روزمره واکنش مناسبي داشته باشند.

بنا به نظر اين پزشک اگر که ما دائما به فرزندمان بگوييم که چقدر باهوش است تصور مي‌کنيم با اين گفته او را تشويق مي‌کنيم، اما درواقع فقط انتظار بيش از حد لازم از زندگي در او ايجاد مي‌کنيم و اين انتظار در آينده با وجود موانع و شکست‌ها از او فردي سرخورده مي‌سازد.چارديواري

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها