تش كِله
پنج شنبه 10 آذر 1390 12:19 AM
تش كِله نوعي اجاق دستي ساخته شده از سنگ وگل است كه زنان روستا هاي مازندران از آن براي غذا پختن استفاده مي كنند . در قديم كِله در محلي به همين نام ايجاد مي شد و نيز در ابتداي اتاق نشيمن ساخته مي شد . البته به آن كِله تنها هم مي گويند .
در كِله براي ايجاد آتش از هيزم استفاده مي شود . و از ابزار هاي كِله ٌماشه ٌ و ٌ ديزندونٌ را مي شود نام برد .
آشپز خانه اُپن امروزي همان كِله است يعني مي شود گفت امروزيها الگوي اُپن را از كِله گرفته اند.