0

راهنماي خريد مودم ADSL

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

راهنماي خريد مودم ADSL
یک شنبه 10 مرداد 1389  9:20 AM

براي کساني که حداقل بخشي از زمان روزانه خود را صرف کار در وب مي‌کنند، دشوار است که بدون اينترنت پرسرعت زندگي کنند.

همچنين کساني که داراي لپ‌تاپ هستند يا موبايلشان با شبکه واي‌فاي کار مي‌کند، هنگام خريد مودم‌روتر ADSL با سوالات زيادي روبرو مي‌شوند که تلاش مي‌شود به‌جز مهم‌ترين سوال، يعني قيمت، به باقي دغدغه‌ها پاسخ داده شود.

شيوه مصرف

کاربر خانگي که مي‌خواهد فقط وبگردي کند، اساسا نياز به مودمي ندارد که يک بازي‌خور متعصب يا يک شرکت کوچک به آن نياز دارد.

مي‌توان با قيمت پاييني از مودم‌هاي سيسكو استفاده کرد يا در صورت نياز به استفاده سنگين ازمودم، سراغ مدل‌هايي چون Extreme دي‌لينك رفت که قادر است بسته‌هاي ترافيک شبکه را اولويت بندي کند و سرورهاي مجازي درست کند. توجه کنيد که مودم گران‌تر لزوماً مودم بهتري نيست، بازدهي هر دو مودمي که معرفي کرديم، يکسان است اما يکي امکانات بيشتري دارد و تنظيم آن مدت بيشتري زمان مي‌برد.

تک بانده و دوبانده

وقتي روي جعبه‌هاي مختلف روترهاي وايرلس را مي‌خوانيد، متوجه واژه باند خواهيد شد. باندهاي 4/2 و 5/2 فرکانس‌هايي است که شبکه‌هاي بي‌سيم در آن فعاليت مي‌کنند. شبکه‌هاي

802.11B و G از فرکانس 4/2گيگاهرتز استفاده مي‌کنند و شبکه‌هاي 802.11N از پهناي 4/2 يا 5/2گيگاهرتز استفاده مي‌کنند. مودم‌هاي ارزان تک‌بانده هستند و مثلا مودم Asus RT-N 11 تک‌بانده است ولي مودم لينک‌سيس E 2000 دوبانده است و در هر دو فرکانس کار مي‌کند. فرکانس 5/2گيگاهرتز براي شبکه‌هاي شلوغ همچون شبکه‌هاي بازي و انتقال فايل بهتر جواب مي‌دهد، ولي اگر يک شبکه خانگي معمولي مي‌خواهيد، بهتر است از همان تک‌بانده 4/2گيگاهرتزي استفاده کنيد.

استاندارد

دانستن استانداردهاي سخت‌افزارهاي شما در خريد مودم/روتر کمکتان مي‌کند. مثلا اگر بخواهيد دو لپ‌تاپ نسبتا قديمي را که با کارت‌هاي

802.11 b/g به شبکه متصل مي‌شوند، به اينترنت وصل کنيد اما نخواهيد دستگاه‌هاي خود را به‌روز کنيد، مي‌توانيد يک روتر وايرلس ارزان 802.11N بگيريد و روتر را در حالت Mixed Mode تنظيم کنيد تا بتواند به کلاينت‌هاي b و g متصل شود.

پي‌سي عليه مک

دستگاه‌هاي مختلف در شبکه‌هاي ويندوزي و شبکه‌هاي مبتني بر مک کمي در رفتار تفاوت دارند. در فضاي بلاگ‌نويسي نيز اين اعتقاد وجود دارد که اگر شبکه‌اي تماما از کامپيوترهاي مک تشکيل شده باشد، با روتر مک بهتر جواب مي‌دهد. اما روترها از ديدگاه نظري براي سيستم‌عامل‌هاي ويندوز، اپل و لينوکس سرويس يکساني خواهند داد.

آنتن‌دهي

آنتن يک روتر هم مي‌تواند خارجي باشد، هم داخلي. يکي از سريع‌ترين مودم/ ‌روترهاي فعلي، مودم
DIR-

825 دي‌لينك است که هم دوبانده است و هم دوآنتن خارجي دارد.

همچنين مي‌توان در موارد بسيار خاص، آمپلي‌فايرسيگنال خريد يا يک آنتن با توان بيشتر به مودم وصل کرد. برخي از مودم‌هاي آنتن‌دار خارجي، در شبکه‌هاي خانگي آنتن‌دهي ضعيفي دارند و تنظيم بهترين حالت براي آنها کمي دردسرساز مي‌شود. به‌علاوه اين‌که هر چيزي که اضافه و بيرون باشد،‌ احتمال شکستن بيشتري دارد.

توجه داشته باشيد که طراحي آنتن‌ها به‌هر صورتي که باشد، گاهي در مناطق بزرگ به بيش از يک روتر وايرلس براي پوشش نياز است. برد متوسط يک روتر وايرلس نزديک به 50 متر در محيط دروني و 200متر در فضاي باز خواهد بود.

مجموعه ويژگي‌ها

بيشتر روترهاي وايرلس اين عمليات‌ را به‌صورت پايه در خود دارند: ‌انتقال پورت، DHCP، ديوار آتش و NAT. برخي از آنها علاوه بر اين‌که ويژگي‌هاي ديگري دارند که اگر به آنها نياز نداشته باشيد، مي‌توانيد مودم‌/ روتر ارزان‌تري تهيه کنيد. برخي از اين ويژگي‌ها عبارت است از بهبود سيگنال، کلاينت بيت‌تورنت و مواردي از اين دست. برخي از روترها براي اتصال به پرينتر يا دستگاه حافظه نيز پورت يو‌اس‌بي دارند و مي‌توانند آن دستگاه را مستقيما در شبکه به اشتراک بگذارند.

امنيت

بيشتر مودم‌روترهاي وايرلس از امنيت استاندارد WEP پشتيباني مي‌کنند. در حال حاضر، امن‌ترين روش، روش

WPA2 است؛ ولي ممکن است برخي از دستگاه‌هاي قديمي آن را پشتيباني نکنند. همچنين مي‌توان از ويژگي‌هاي برخي مودم‌ها استفاده کرد و چندين SSID براي کاربران مختلف ايجاد کرد تا بتوان از نظر امنيتي فعاليت هر کدام را زيرنظر گرفت.

اتصال سيمي

بيشتر روترهاي وايرلس مجهز به پورت اترنت هستند تا برخي از دستگاه‌ها را از جمله کيس‌هاي کامپيوتر را از طريق شبکه سيم‌دار به آن متصل کرد و همچنين سرعت بيشتري نسبت به وايرلس دريافت کرد.

براي اين‌که سرعت بالاتر از 100مگابيت بر ثانيه داشته باشيد، بهتر است مودم‌/ روتر گران‌تري تهيه کنيد که پورت‌هاي اترنت آن گيگابيت باشد.

ميلاد پيكاني

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها