یادگاران معصومان بر تارک قم؛ معرفی امامزاده سیدیحیی و حلیمه خاتون در روستای علیآباد
دوشنبه 9 آبان 1390 7:10 PM
خبرگزاری فارس: مقبره امامزاده سیدیحیی و حلیمه خاتون در روستای علیآباد نیزار واقع شده و همواره پذیرای عاشقان و شیفتگان اهل بیت(ع) است.
گزارش خبرگزاری فارس از قم، قم یکی از استانهایی بوده که از نعمت امامزادههای فراوان بهرهمند است و مزار امامزاده سید یحیی و حلیمه خاتون در روستای علی آباد نیزار شهر قم یکی از بقاع امامزادگان مدفون در قم محسوب میشود.
نسب شریف حضرت امامزاده یحیی با هفت واسطه به امام جواد(ع) منتهی میشود.
وی سیدی جلیلالقدر، عظیمالشان و بزرگوار بود و برای نخستین بار نام وی را علامه نسابه ابن طقطقی متوفای 709 هجری قمری ذکر کرده و از او تجلیل به عمل آورده است.
سید یحیی در سال 357 هجری قمری در قم متولد شد. مادرش دختر علی بن محمد بن عمید قمی از سرشناسان و بزرگان قم و پدرش سیدی جلیل القدر و عظیمالشان بود که پس از پدر، نقابت و سرپرستی سادات قم به او محول شد و با ارثی که از خاندان رضائیه به وی رسیده بود رفتار بسیار نیکویی با مردم داشت و از نظر مالی به آنها مساعدت میکرد.
جد امامزاده یحیی به نام سیدابوالحسن موسی بن ابی عبدالله احمد است که از بزرگان سادات رضوی قم و از مشاهیر این خاندان به شمار میرود. او سیدی جلیلالقدر، محدثی عالی مقام و زاهدی بینظیر بود و در میان مردم قم از احترام فوقالعادهای برخوردار بود که پس از مراجعت از حج تمتع، صاحب جلیل ابوالقاسم بن عباد نامهای به او نوشت و او را خیرمقدم گفت و از او به نیکی یاد کرد که نشان از موقعیت اجتماعی و ریاست او بر شهر قم دارد.
حسن بن محمد بن حسن قمی مولف تاریخ قم درباره سید ابوالحسن موسی جد امامزاده سید یحیی مینویسد «او مردی بس فاضل، متواضع و متخلص و سهلالجانب بوده است. با غفران جوانی و حداثت سن، نقابت سادات علویه به شهر قم و نواحی قم به او مفوض بوده و قسمات و وظایف و رسوم و مرسومات و مشاهدات سادات آبه، قم، کاشان و خورزن مجموع به دست و فرمان وی بوده است».
سید ابوالحسن پس از ازدواج فرزند خود ابوجعفر محمد(پدر امامزاده یحیی) به سال 375 هجری قمری به زیارت قبر جدش امام رضا(ع) به مشهد مشرف شد و مورد استقبال بزرگان خراسان قرار گرفت و او عاقبت در سال 380 ه . ق وفات پیدا کرد.
امامزاده سید یحیی با سیده حلیمه خاتون دختر ابی محمد حسن بن ابی عبدالله احمد دختر عموی خود ازدواج کرد و ثمره آن یک فرزند به نام عبدالله بود که به همین خاطر که او مکنی به عبدالله شده است، وفات سید یحیی به سال 440 هجری قمری در قم اتفاق افتاده از آنجایی که او در باغ اختصاصی خود در علیآباد از دنیا رفته از این رو در همان مکان به خاک سپرده شده است.