با هدف تبادل داشتههای علمی صورت گرفت؛ امضای تفاهمنامه علوم پزشکی مازندران و فناوری گیلان
جمعه 22 مهر 1390 4:43 PM
خبرگزاری فارس: تفاهمنامه همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و پارک علم و فناوری گیلان امضا شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مراسمی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران بههمراه جمعی از اعضای هیئت رئیسه، روسای دانشکدهها و اعضای هیئت علمی با رئیس پارک علم و فناوری گیلان، تفاهمنامه همکاری علمی امضا شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در این مراسم گفت: به منظور استفاده بهینه از استعداد موجود در دو مرکز و ظرفیتها و تواناییهای علمی و فناوری تفاهمنامه دوجانبهای مابین دو مرکز امضا شد.
محمد مهدی ناصحی اجرای برنامه آموزشی در مرکز به منظور جذب دانش و سرمایه داخلی و بینالمللی را از اهداف این تفاهمنامه مشترک عنوان کرد و افزود: تبادل اطلاعات علمی و دستاوردهای علمی و فناوری به منظور تسهیل در انتقال فناوری، برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی، برگزاری دورههای کوتاه مدت و تک درس برای فراگیران شاغل در دو مرکز از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
وی با اشاره به حمایتهای پارک علم و فناوری از ایدهها و نوآوریها برای کمک به ارتقای ارزش افزوده از طریق توسعه فعالیتهای دانش فناوری محور تصریح کرد: طرحهای پژوهشی یا مشترک بین پژوهشگران دو مرکز همکاری مشترک در زمینه افزایش ثروت در جامعه از طریق توسعه علمی و اقتصادی دانش محور تألیف و ترجمه و انتشار مشترک کتب، متون و نشریات تخصصی و انتشار مقالات منتج از فعالیتهای مشترک با حفظ حقوق طرفین از دیگر اهداف این نشست است.
ناصحی خاطرنشان کرد: همکاری در برگزاری تورهای علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و پژوهشگران بین دو مرکز برای پیشرفت و ارتقای دو مرکز بسیار موثر است.
وی گفت: با استفاده از امکانات دستگاهی و دانش تخصصی و همکاری در زمینه صادرات و واردات محصولات مشترک نتایج تحقیقات میتواند تجاریسازی شود.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان نیز با اشاره به سابقه حدود 10 ساله پارک علم و فناوری گیلان گفت: پارک علوم و فناوری ایران از سال 1373 بهصورت رسمی در مرکز غدیر و اصفهان آغاز بهکار کرد و این مرکز نیز از مهرماه 82 تاسیس شد.
مجید متقی با اشاره به اهمیت پارک علم و فناوری در برنامه پنجم توسعه گفت: در قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در برنامه پنجم توسعه باید 20 هزار شرکت دانش بنیان تاسیس شود.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه کاربردی کردن تکنولوژی مهمتر از توسعه آن است.
وی با اشاره به اینکه مشارکت گروه پزشکی ضعیف است، افزود: اعضای هیئت علمی دانشگاه و نخبگان رشتههای پزشکی طرحها و پژوهشهای خود را به پارک علم و فناوری گیلان ارائه کنند.
*همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مازندران
همچنین همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مازندران در زمینه نظام مراقبت، غربالگری و پیگیری بیماریهای مهم منطقهای از دیگر خبرهای حوزه پزشکی شمال کشور است.
در نشستی با حضور روسای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و گیلان و اعضای هیئت رئیسه و هیئت علمی بر لزوم استفاده از استعداد موجود در دو دانشگاه و ظرفیتها و تواناییهای آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی، فرهنگی و فوق برنامه تفاهمنامه تاکید شد.
محمد مهدی ناصحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در این نشست با اشاره به همجواری دو استان و وجود بسیاری از بیماریهای مشابه بهخاطر مشابهت فضای جغرافیایی گفت: اعضای هیئت علمی دو دانشگاه میتوانند طرحهای پژوهشی خود را به صورت مشترک کار کنند.
ناصحی تصریح کرد: برنامه آموزشی مشترک تبادل دستیاران برای گذراندن روتیشنهای ( rotations)، برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی و حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی دانشجویان طرفین در ارتقای سطح علمی دو دانشگاه بسیار موثر است.
وی افزود: همکاری مشترک در زمینه ایجاد نظام مراقبت، غربالگری و پیگیری بیماریهای مهم منطقهای بسیار با اهمیت است.
بهبودی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با اشاره به وجود 17 مرکز تحقیقاتی در گیلان گفت: چاپ مقالات در مجلههای دانشگاههای مازندران و گیلان میتواند در ارتقای علمی اعضای هیئت علمی دو دانشگاه موثر باشد.
وی اعلام کرد: کلینیک طوبی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز الگوی مناسبی برای گیلان بود و دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال ساخت این کلینیک در رشت است.