دبیرکل جمعیت هلالاحمر: مراکز علمی کاربردی سوانح و حوادث راهاندازی میشود
جمعه 22 مهر 1390 1:12 PM
خبرگزاری فارس: دبیرکل جمعیت هلالاحمر گفت: در تمام استانها و تا پایان امسال مراکز علمی – کاربردی با هدف تحصیل علاقهمندان در رشتههای حوادث و سوانح راهاندازی میشود.
ظاهر رستمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: ما با راهاندازی این مجموعه دانشگاهی تلاش میکنیم تا همه مردم جامعه را با شیوههای درست، صحیح و آگاهانه پیشامدها و حوادث آگاه کنیم و با تربیت نیروهای متخصص بتوانیم خسارات و تلفات را در این حوادث به حداقل برسانیم.
وی به اقدامات انجام شده در بخش امداد و نجات جمعیت هلالاحمر اشاره کرد و افزود: ما چند نقیصه را در این سازمان شناسایی کردیم که اولین آن نبود آموزشهای فنی و تخصصی بود.
رستمی تصریح کرد: با ایجاد پنج مرکز دائم آموزش امداد و نجات و عملیاتهای مورد نظر در مدت 45 روز یا سه ماهه آموزشهای مورد نیاز نیروها را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم نیروهای جوان و داوطلب هلالاحمر را آماده مقابله با حوادث کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هر چند کشورمان نسبت به رقبای خود در آموزش رشتههای حوادث قوی بود اما ضرورت دایر کردن مرکز دانشگاهی علمی – کاربردی را در بحث امداد و نجات ضروری دیدیم و به همه استانها اعلام شده است تا این مجموعههای علمی و کاربردی را راهاندازی کنند.
این مسئول اضافه کرد: در این مجموعههای دانشگاهی 50 درصد ظرفیت مختص امدادگران داوطلب جمعیت هلالاحمر است تا با تحصیل در این مراکز زمینه آگاهی، علم و دانش آنها ارتقا پیدا کند.
رستمی ادامه داد: با استمرار و ادامه تحصیل کارکنان و داوطلبان جمعیت هلالاحمر امیدواریم در آینده بتوانیم نیروی متخصص، متعهد و کارآمد را تحویل جامعه دهیم.
به گزارش فارس، دبیرکل جمعیت هلالاحمر از ترمیم ناوگان پشتیبانی جمعیت هلالاحمر و از رده خارج کردن ناوگان فرسوده خبر داد و گفت: در کنار آن با نقص و نبود سیستم مخابراتی در جمعیت هلالاحمر مواجه بودیم که با جدیت تمام سعی شد این کمبودها به ویژه در حوزه خودروی نجات و امداد سیستمهای مخابراتی و آمبولانس برطرف شود.
رستمی افزود: بسیاری از وسایط نقلیه و حمل و نقل ما با عمر 30 و 40 ساله فرسوده و از رده خارج شده بود که در یک برنامه سه ساله تلاش کردیم ناوگان فرسوده خود را از رده خارج کرده و آنها را نوسازی کنیم.
وی اظهار کرد: در برخی از استانها تا پایان امسال و در برخی دیگر نیز تا نیمه اول سال 91 تلاش میکنیم ناوگانهای فرسوده را از رده خارج و تمام پایگاههای خود را به تجهیزات خودرویی و ست نجات مجهز کنیم.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر تصریح کرد: ما در اکثر استانها فاقد انبار امداد بودیم که این یک نقیصه برای کار امداد و نجات به شمار میرود در حالی که براساس استانداردهای جهانی به ظرفیت دو درصد جمعیت هر منطقه باید امکانات اسکان، تغذیه، چادر و نگهداری در انبارها موجود و ذخیرهسازی شده باشد که ما در اکثر شهرستانها این شرایط را نداشتیم.
وی اضافه کرد: با تأمین زمین مورد نیاز به سرعت کار ساخت انبارهای امداد و نجات شروع شده و قرار است تا دو سال آینده در تمام شهرها انبار از 300 متر تا یک هزار مترمربع ساخته شود.