بين خودمان باشد بركنكوري ها چه گذشت؟
چهارشنبه 20 مهر 1390 8:55 PM
سخن بسيار است و چيدن كلمات كه مفهوم اصلي را برسانم مشكل است ولي سعي مي شود مطالبي ارزنده و به درد بخور تقديم خوانندگان گردد.
قبلاً از اهميت سه اهرم بزرگ به نام هاي مدرسه، خانواده و دانش آموز به طور خلاصه مطالبي حضورتان تقديم گرديد. امروز از نقش تك تك اين اهرم ها مطالبي ارائه مي كنم.
برخي از رسانه ها و خانواده ها كنكور را غولي و موجودي افسانه اي معرفي مي كنند كه شكست دادن آن كار هر كسي نيست. تا حالا قصه «پسربچه اي رفته با غول بجنگه» را شنيده ايد؟ اين پسر بچه با اينكه خيلي تنبل بود و از خانه اش بيرون نمي آمد مادرش با يك نقشه او را از خانه بيرون كرد تا هم به دنبال كار برود و هم پدرش را پيدا كند.
اين پسر بچه در مسير يافتن كار و پدرش با غولي دست و پنجه نرم مي كند كه پدرش را زنداني كرده است. سؤال اينجا مطرح مي شود كه چطور اين پسربچه مي تواند غول پر زور را شكست دهد؟
در ادامه قصه مي بينيم كه پسربچه با زيركي و درايتي كه داشت غول را با سؤالات عجيب و غريب از غار بيرون كشيد و توانست آن را شكست داده و پدرش را نجات دهد.
كنكور، غولي نيست كه آن را با قصه گفتن و داستان پردازي بتوان راضي كرد. واقعيت كنكور چيز ديگري است.
از تجربيات چند سال خودم به عنوان مشاور تحصيلي مدرسه، موضوعهاي مهمي حضورتان ارائه مي كنم. ان شاءالله مثمرثمر مي شود.
وقتي كه دانش آموزان از سال سوم به سال چهارم (پيش دانشگاهي) راه مي يابند، سؤالاتي از قبيل تأثير معدل كتبي (ديپلم) بر دروس كنكور، منابع آزمون سراسري، حذفيات كتب درسي، شركت در آزمون هاي مؤسسات معتبر و موفق، خريد كتاب هاي كمك آموزشي، و سؤالاتي مانند: تراز چيست؟ انتخاب رشته چگونه انجام مي گردد؟
بومي بودن و سهميه داشتن چگونه اعمال مي گردد؟ و هزاران سؤال ديگر از ذهنشان مي گذرد.
به قول ما مشاوران، وقتي دانش آموزان به سال چهارم (پيش دانشگاهي) وارد مي شوند ناخودآگاه در خود استرس و اضطراب توليد و تا اعلام نتايج نهايي آن را با خود يدك مي كشند.
بنابراين براي مقابله با اين رويداد رواني و ذهني بهتر است برنامه خود را با اصول و رعايت بهداشت رواني تنظيم كرد و براي سلامت روحي و جسمي خود ارزش قائل شد و خود را با هرگونه نتايج حاصله از كنكور سازگاري داد.
در زندگي «چگونه بودن» خيلي مهم تر از «بودن و نبودن» است.
ايجاد فرصت براي شكوفايي استعدادها، توانايي ها و كنار آمدن با خود و ديگران يكي از اهداف مهم و اساسي بهداشت رواني است.
كنكور به عنوان يكي از مسائل چالش برانگيز جوانان امروزي مي تواند آسيب زا باشد. ناكارآمدي نقش اصلي را در اضطراب و افسردگي افراد بازي مي كند. فرد احساس مي كند كه قادر نيست تكاليفي را به انجام برساند.
اين سخن براي كساني است كه نتوانستند نتيجه دلخواه خود را به دست آورند.
انسان مي تواند به خاطر آرمانها و ارزشهايش زنده بماند و حتي به خاطر آنها بميرد. آيا عبور از كنكور و ورود به دانشگاه جزو تفكر آرماني شماست؟
آيا رسيدن به درجات عالي و ارزش هاي معنوي و مادي بايد از درب هاي دانشگاه وارد شد؟
الله وردي
كارشناس مشاور تحصيل دبيرستان نمونه دولتي صنيعي فر
پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.
عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!