پاسخ به:مطالب خواندنی ماه رمضان
چهارشنبه 20 مهر 1390 9:09 PM
دعای روز بیست و نهم
«اللهمّ غَشّنی فیه بالرّحْمَةِ و ارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ و العِصْمَةِ و طَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین»
خدایا در این ماه با رحمت مرا بپوشان و توفیق و خوددارى از گناه روزیم كن و دلم را از تیرگیهای تهمت پاك كن، اى مهربان نسبت به بندگان با ایمان خود.
1 - سرچشمه حکمت: «القلب ینبوع الحکمة؛ قلب سرچشمه حکمت است.» (1)
2 - ظروف خداوند: قال رسول الله صلی الله علیه و آله: «ان لله فی الارض اوانی الا و هی القلوب؛ خداوند در روی زمین ظرفهایی دارد که آنها قلبها هستند.» (2)
1 - قلب سلیم: «الا من اتی الله بقلب سلیم؛ تنها کسی سود میبرد که دارای قلب سلیم باشد.» (3)
2 - قلب مطمئنه: «الذین آمنوا و تطمئن قلوبهم بذکرالله؛ کسانی که ایمان آوردند، قلوبشان با نام خداوند آرامش مییابد.» (4)
3 - قلب نورانی: رسول خدا صلی الله علیه و آله: شرح الصدر ما هو؟ فقال: «نور یقذفه الله فی قلب المؤمن؛ از پیامبر اکرم در مورد شرح صدر سؤال شد، فرمود: نوری است که خداوند به قلب مؤمن وارد میکند.» (5)
4 - قلب بیمار: «فی قلوبهم مرض؛ در دلهای آنها (منافقین) بیماری است.» (6)
5 - قلب مهر خورده: «کذلک یطبع الله علی کل قلب متکبر؛ خداوند این چنین بر قلوب متکبرین مهر میزند.» (7)
6 - قلب سخت: «فبما نقضهم میثاقهم لعناهم و جعلنا قلوبهم قاسیة؛ چون (بنی اسرائیل) پیمان شکستند، آنها را لعنت کرده و دلهایشان را سخت گردانیدیم.» (8)
7 - قلب مرده: علی علیه السلام: «من قل ورعه مات قلبه؛ کسی که پرهیزکاریش اندک باشد، قلبش میمیرد» (9)
ز تاثیر دل بیدار چشم تر شود پیدا که ماه از نور خورشید بلند اختر شود پیدا
پاورقی ها:
1- غرر الحکم، ماده قلب.
2- کنزالعمال، خ 1225.
3- شعراء/ 89.
4- رعد/ 28.
5- مجمع البیان، ج 4، ص 363.
6- بقره/ 10.
7- غافر/ 35.
8- مائده/ 13.
9- نهج البلاغه، حکمت 349.
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت