پاسخ به:مطالب خواندنی ماه رمضان
جمعه 15 مهر 1390 5:53 PM
اگر فرد روزهداری در کنار یک فرد سیگاری حضور داشت و از ورود دود سیگار به حلق خود مراقبت نکرد، این عدم مراقبت عمدی محسوب شده و افزون بر قضای روزه، کفاره هم دارد.
اسپریهایی که برای تنگی نفس بیماران استعمال میشود، مبطل روزه نیست، اما اگر به صورت مایع به گلو برسد، روزه را باطل میکند.
دود سیگار حکم غبار غلیظ را دارد و روزه را باطل میکند . فقها بنا بر احتیاط واجب کشیدن سیگار در ماه مبارک رمضان را جایز ندانسته و آن را مبطل روزه میدانند.
اگر فرد روزهداری در کنار یک فرد سیگاری حضور داشت و از ورود دود سیگار به حلق خود مراقبت نکرد، این عدم مراقبت عمدی محسوب شده و افزون بر قضای روزه، کفاره هم دارد.
اگر مقداری از خلط وارد فضای دهان شد، باید فوراً تخلیه شود اما اگر مقداری از آن در گلو هست، مشکلی نداشته و روزه را باطل نمیکند.
باقی ماندن بر جنابت تا اذان صبح از مبطلات روزه است . شخصی که میداند اگر مجامعت کند تا اذان صبح بیدار نمیشود، مجامعت برای این فرد معصیت است.
چنین شخصی اگر تصمیم به غسل کردن داشت و احتمال هم میداد که تا قبل از اذان صبح بیدار شود، اما بیدار نشد، میتواند روزهاش را بگیرد و دو مرتبه امساک کند، این روزه دیگر کفاره ندارد، اما اگر میداند بیدار نمیشود یا تصمیم به غسل کردن نداشت، روزهاش باطل است، قضا و کفاره دارد.
برخی افراد در ماه مبارک رمضان به جزء خوانی قرآن میپردازند، اما آیاتی را اشتباه قرائت میکنند ،روزه این افراد در صورت اشتباه خواندن آیات قرآن صحیح است و این دروغ بستن به خدا محسوب نمیشود.
لطیفهها و جوکهایی که مردم میدانند برای خنده است و جدی نیست، روزه را باطل نمیکند، اما معصیت است، این لطیفهها دروغ بستن عمدی محسوب نمیشود.
دروغ بستن عمدی آن است که در حالی که میدانی دروغ است، بگویی خداوند چنین چیزی را گفته در حالی که نفرموده است، اما اگر چیزی به قصد شوخی از قول خدا نقل شود، روزه را باطل نمیکند، اما حرام و فرد معصیت کرده است.
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت