توليد روزانه 48 هزار تن پسماند عادي در كشور
دوشنبه 11 مهر 1390 7:58 PM
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به رشد 5 تا 7 درصدي ميزان پسماندهاي خانگي و بهداشتي در كشور گفت: در حال حاضر روزانه 48هزار تن پسماند عادي و 400تن پسماند بهداشتي در كشور توليد مي شود.
محمدجواد محمدي زاده، ديروز در همايش مديريت پسماند كه در سازمان محيط زيست برگزار شد، افزود:روزانه 48 هزار تن پسماند عادي، 170 ميليون تن پسماند كشاورزي، 8 هزار تن پسماند صنعتي و 400 تن پسماند بهداشتي در كشور توليد مي شود.
به گفته وي، پسماندهاي مختلف خانگي و بهداشتي در ايران به شكل روزانه از محل توليد جمع آوري و حمل شده و سپس در محل دفن مشخص يعني در چاله هاي مخصوص تخليه و آهك اندود مي شوند.
به گفته وي با توجه به برنامه تدوين شده پيش بيني مي شود در سال 1392فقط 20درصد پسماندهاي غيرصنعتي در زمين به صورت بهداشتي دفن مي شوند، 40درصد آن كمپوست، 20درصد تفكيك در مبدأ و 20درصد ديگر قابليت تبديل شدن به سوخت جايگزين را داشته و به جاي سوخت فسيلي مورد استفاده قرار گيرند.
رئيس سازمان محيط زيست تأكيد كرد: در حال حاضر با توجه به رشد همه جانبه فناوري ها پسماندها گوناگون شده و تنوع پيدا كردند و از اين رو وجود پسماندهاي الكترونيكي مانند انواع تلفن هاي همراه، رايانه ها، چاپگرها و امثال آن نيازمند نگاه نوين در مديريت مطلوب اين دسته از پسماندها است.
وي افزود: علاوه بر اين مواد شيميايي مانند جيوه به شدت حيات بشري در خاك را تهديد مي كند كه از اين نظر براي مقابله با اين مواد بايد ابزارهاي بين المللي تدوين شود.
سرمايه گذاري 100 ميليون دلاري بخش خصوصي
در جمع آوري پسماندها
مسئول مركز منطقه اي كنوانسيون بازل از سرمايه گذاري يكصد ميليون دلاري شركت هاي خصوصي در راستاي جمع آوري و انتقال پسماندها دركلان شهرهاي ايران خبر داد.
فرهاد پورسخا افزود: مركز منطقه اي بازل نمايندگي 14مركز منطقه اي از ميان 177 كشور عضو سازمان بازل را به عهده دارد.
به گفته وي از بين كشورهاي عضو، كنوانسيون هاي زيست محيطي مختلف در راستاي مديريت پسماند برخي از كشورها به عنوان اعضاي ارشد مديريت منطقه اي مشخص شده اند.
پورسخا تصريح كرد: اين كشورها آموزش و انتقال فناوري هاي نوين براي مديريت پسماند به كشورهاي زيرمجموعه خود را به عهده گرفته اند كه ايران به واسطه ظرفيت هايي كه دارد در جمع كشورهاي آسيايي در كنار چين و اندونزي در حوزه خاورميانه عهده دار مسئوليت در بخش بازل است.
وي اظهار داشت: ايران توانسته براي ايجاد مركز منطقه اي استكهلم موافقت مراجع رسمي و بين المللي اين كنوانسيون را اخذ كند.
مسئول مركز كنوانسيونهاي بازل استكهلم با اشاره به ظرفيت ايران در زمينه هاي مختلف محيط زيست تأكيد كرد: در كشور نزديك به 20 دانشگاه به طور تخصصي در زمينه محيط زيست فعال بوده و بخش مديريت پسماند حتي به عنوان موضوع بسياري از پايان نامه هاي مقطع دكترا انتخاب مي شود.
پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.
عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!