0

معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی: رشد جمعیت سالمند در استان مرکزی 9.2 درصد است

 
haj_ghodrat_allah
haj_ghodrat_allah
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اسفند 1387 
تعداد پست ها : 2703
محل سکونت : اصفهان

معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی: رشد جمعیت سالمند در استان مرکزی 9.2 درصد است
جمعه 8 مهر 1390  3:55 PM

خبرگزاری فارس: معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی گفت: استان مرکزی یکی از هفت استان پیر کشور محسوب می‌شود و در حال حاضر رشد جمعیت سالمند در این استان 9.2 درصد است.

خبرگزاری فارس: رشد جمعیت سالمند در استان مرکزی 9.2 درصد است

غلامرضا ونایی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک به مناسبت فرا رسیدن روز سالمند ضمن تبریک این روز به سالمندان اظهار کرد: امروزه در سطح جهان انقلابی در جمعیت‌شناسی در شرف وقوع است، چرا که رشد جمعیت سالمندان جهان در حال حاضر حدود 2.4 درصد در سال محاسبه شده که به وضوح بیشتر از نرخ رشد کلی جمعیت (1.7درصد) است.
وی تصریح کرد: حدود 600 میلیون نفر فرد سالخورده در کل جهان زندگی می‌کنند و بر اساس تخمین‌های موجود، این ارقام تا سال 2025 میلادی به ترتیب به حدود یک هزار و 200 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی با بیان اینکه تعداد افراد بالای 60 سال کشور که طبق تعریف در گروه سالمندان طبقه‌بندی می‌شوند که معادل 5 میلیون و 121 هزار و 43 نفر بوده و‌ 7.26  درصد جمعیت کشور هستند، ابراز داشت: استان مرکزی جزو یکی از هفت استان پیر کشور بوده و رشد جمعیت سالمند در این استان 9.2 درصد است.
ونایی ادامه داد: سالمندان از جمله گروه‌هایی هستند که به واسطه کهولت سن و تحلیل قوای جسمی و ذهنی خود در زمره توانخواهان زیر پوشش سازمان بهزیستی هستند.
وی بیان کرد: سالمند فردی است بالای 60 سال که به علت پیامدها و عوارض ناشی از کهولت سن نیاز به مراقبت و نگهداری و ارائه خدمات توانبخشی و رفاهی دارد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی  ادامه داد: در بهزیستی استان مرکزی تعداد 4 هزار و 830 نفر زیر پوشش حمایت‌های سازمان قراردارند که از این تعداد 321 نفر در مراکز نگهداری اعم از شبانه‌روزی، روزانه یا ویزیت در منزل از خدمات نگهداری و آموزشی و حمایتی برخوردارند.
ونایی خاطر‌نشان کرد: ‌هم اکنون پنج مرکز نگهداری و توانبخشی شبانه‌روزی، یک مرکز روزانه آموزش و توانبخشی و یک مرکز مراقبت در منزل وظیفه نگهداری و توانبخشی سالمندان مقیم مرکز و اجرای برنامه‌های بهداشتی، درمانی، توانبخشی و آموزشی و مراقبتی را برعهده دارند.
وی ادامه داد: در این پنج مرکز 108نفر در مرکز اراک، 33 نفر در دلیجان، هفت نفر در آشتیان و 81 نفر در تفرش‌ نگهداری می‌شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی‌ با اشاره به تشکیل شورای ساماندهی سالمندان عنوان کرد: پیرو مصوبه هیئت وزیران، شورای ملی سالمندان در کشور به ریاست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دبیری سازمان بهزیستی کشور و با عضویت وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف کشوری تشکیل شد و متعاقب آن وظایف و ترکیب شورای ساماندهی سالمندان استان به ریاست استانداری و دبیری بهزیستی استان تعیین شد و در استان مرکزی این شورا در راستای سیاست‌های فوق به صورت فصلی برگزار می‌شود.
ونایی ادامه داد: این شورا به منظور ساماندهی، بهبود روش زندگی و ارتقاء کیفیت آن و ایجاد رضایت از زندگی در سالمندان از طریق ارائه خدمات رفاهی و درمانی و توانبخشی تشکیل شده است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی  فراهم ساختن امکان و تداوم حضور سالمندان در جامعه، تاکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده، تامین حداقل نیازهای اساسی سالمندان نیازمند کشور، تاکید بر حفظ احترام، شان و حرمت سالمند و فراهم ساختن امکان مشارکت مردم، انجمن‌ها و موسسات غیردولتی را از اهداف این شورا عنوان کرد.
ونایی پیرامون طرح توانمندسازی افزود: طرح توانمندسازی سالمندان در شبکه شهری و روستایی به منظور آموزش شیوه زندگی سالم در تمام ابعاد و سازگاری سالمند با دوران سالمندی و نهایتا دستیابی سالمند به یک زندگی سالم و موفق اجرا می‌شود.
وی ادامه داد:  آگاه‌سازی جامعه، خانواده و توانمندسازی سالمندان در ابعاد بهداشتی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و معنوی و... از مهم‌ترین اهداف کلی این طرح است.
معاون توانبخشی بهزیستی استان مرکزی آموزش شیوه زندگی سالم، ارائه خدمات توانبخشی، ارائه خدمات حمایتی، ارائه خدمات فرهنگی، هنری، ورزشی و ارائه خدمات اوقات فراغت و گردشگری را نیز از اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.
ونایی گفت: این برنامه در استان مرکزی از سال 85 با هدف آموزش شیوه زندگی سالم، ارائه خدمات توانبخشی، ارائه خدمات حمایتی، ارائه خدمات فرهنگی، هنری، ورزشی، ارائه خدمات اوقات فراغت و گردشگری به مرحله اجرا گذاشته شده که 3 هزار و 884 سالمند زیر پوشش این طرح قرار گرفته است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها