0

کوچولو! صبحونه یادت نره!

 
jazereyearam
jazereyearam
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 1313
محل سکونت : زنجان

کوچولو! صبحونه یادت نره!
پنج شنبه 31 تیر 1389  1:02 AM


 
کوچولو! صبحونه یادت نره!
کوچولو! صبحونه یادت نره!

بیش تر کوچولوها از خوردن صبحانه طفره می روند، چون اول صبح آن قدر خواب آلودند که حال و حوصله صبحانه خودرن ندارند... ولی نباید به این گریه و طفره رفتن کوچولویتان اهمیت دهید که به نخوردن صبحانه عادت کند.
صبحانه به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن در هنگام صبح، اهمیت فراوانی برای کودکان دارد؛ از طرف دیگر، تحقیقات زیادی نشان داده که صرف صبحانه، باعث افزایش قدرت یادگیری و ایجاد تمرکز بیشتر در کودکان می شود.
اطلاعات ثبت شده درمنابع تغذیه ای نشان می دهد، کودکانی که 20 دقیقه قبل از آغاز کلاس صبحانه میل می کنند، نسبت به گروهی که یک ساعت قبل صبحانه خورده اند، تمرکز بیشتر و نمرات بالاتری دارند. با توجه به این نکته که بیشترین فعالیت فکری کودکان در سنین مدرسه، ساعات آغازین روز است، صبحانه باید شامل مواد غذایی ای باشد که بتواند یک سوم کل انرژی مورد نیاز روزانه کودک (معادل 600 تا 700 کالری برای پسران و حدود 500 تا 600 کالری برای دختران) را تأمین کند.

وعده غذایی بسیار لازم

برای تأمین انرژی مورد نیاز، انواع نان، غلات آماده صبحانه (مانند برشتوک)، همچنین مربا، کره، عسل، خامه، حلیم و برای تأمین پروتئین، مصرف پنیر، تخم مرغ و شیر توصیه می شود.
نیاز به ویتامین و املاح را می توان با مصرف انواع میوه به صورت تازه یا خشک (مانند آب میوه های تازه تهیه شده یا برگه ها) در منزل تأمین کرد. مناسب ترین روش برای استفاه از موادغذایی ذکر شده و اطمینان از تأمین نیازهای کودک در وعده صبحانه، داشتن برنامه چرخشی در طول هفته است.
وجود یک منبع پروتئین در وعده صبحانه، برای رشد بهتر کودک ضروری است.
با توجه به بررسی های انجام شده، اغلب کودکان تمایلی به صرف صبحانه ندارند. کودکانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، دچار اختلالاتی مانند سرگیجه، تهوع و حتی در بعضی مواقع استفراغ می شوند. این مسأهل نیاز به ارائه راهکارهای مناسب به منظور ایجاد تمایل برای خوردن صبحانه در کودکان را نشان می دهد.
مصرف صبحانه های حاضری، به علت شاغل بودن مادران و نبود فرصت کافی برای جمع شدن سر سفره، از دلایل عدم توجه و تمایل کودکان به صرف صبحانه است. تکراری و یکنواخت بودن مواد خوراکی، ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه و مواردی از این قبیل، به راحتی شوق و تمایل به خوردن صبحانه را از بین می برد.
البته گروهی از کودکان، خوردن غذهای گرم مانند انواع ساندویچ، عدسی و ... را به خوردن انواع صبحانه های معمول ترجیح می دهند؛ توجه به این خواسته کودکان و تهیه انواع غذاها برای این وعده، راهکاری مناسب برای ایجاد تمایل به صرف صبحانه است.
رعایت مواردی مانند چیدن سفره ای زیبا براساس سلیقه کودک، استفاده از رنگ ها (مثلاً نارنجی)، نخوردن شام پرحجم و دیروقت، صرف صبحانه اعضای خانواده با هم، فراهم کردن محیطی دور از نگرانی و ترس و انتقال مهر و عواطف به فرزندان، باعث تحریک اشتهای کودکان و افزایش تمایل آنها به خوردن این وعده غذایی مهم می شود.
از نکات مهم دیگر، توجه به زمان صرف صبحانه است؛ بهترین زمان برای کودکان در سنین مدرسه، قبل از ورود به کلاس و در کودکان پیش دبستانی، از ساعت 7 تا 9 صبح است.
فراموش نکنیم که نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در کودکان و اختلال رشد در کودکان پیش دبستانی است.

چند برنامه ساده غذایی برای صبحانه

اگر شما هم از طرفداران خوردن صحبانه کامل هستید، این جا چند برنامه صبحانه لذیذ برای شما تدارک دیده ایم؛ اگر دوست داشتید، می توانید اینها را در روزهای مختلف هفته نوش جان کنید:
•کره و عسل یا مربا (به ویژه مرباهای مقوی مانند مربای هویج، آلبالو، به، سیب و توت فرنگی).
•شکلات صبحانه، چای، شیر و خامه.
•تخم مرغ آب پز، خیار و گوجه تازه.
•نیمرو و سبزی خوردن.
•لوبیا چیتی، عدسی یا حلیم.
•حلوا ارده (به ویژه در فصل سرد) و پنیر.
•شیربرنج و آب میوه فصل.
•فرنی، کره و مربای هویج.
ساندویچ مرغ یا تخم مرغ، میوه و سبزیجات مانند کاهو.
•آب میو های طبیعی (به ویژه پرتقال) یا میوه هایی که ویتامین c دارند، نان و پنیر و خرما یا گردو.
منبع: نشریه زندگی ایده آل شماره 41
 
تشکرات از این پست
kocholo_83
دسترسی سریع به انجمن ها