قصه پردازی ابزاری مهم برای کودک
دوشنبه 28 شهریور 1390 7:23 PM
قصه پردازی ابزاری مهم برای کودک
همراه با "بهرام شاه محمدلو" به بهانه برگزاری کارگاه قصه پردازی نمایشی
قصه پردازی نمایشی،تخیل و تمرکز کودک را رشد داده و به ثبت دیده ها و همچنین بیان آنها یاری می رساند.
بهرام شاه محمدلو*،بازیگر و کارگردان عرصه تئاتر و تلویزیون گفت:
قصه پردازی ،ابزاری است که به حس بیان،بدن،تخیل،تمرکز ذهن و تفکر کودک کمک بسیاری می کند.همچنین باعث می شود؛دیده ها و یا شنیده هایش ضبط شوند و پس از آن بتواند آنها را راحت تر از قبل بیان کند.
کارگاه های قصه پردازی نمایشی،چگونگی شکل دادن و پرداخت قصه را آموزش می دهد،دراین زمینه موضوعی ساده تبدیل به قصه می شود و هنرجو پس از مدتی می تواند آن را پیچیده تر کرده و سپس به شخصیت پردازی بپردازد.
در رابطه با کودکان و قصه پردازای در آنها،نمادهای تخیلی و سمبولیک نقش پررنگ و ویژه ای دارند؛زیرا نوع قصه پردازی و شیوه پرداخت به آن در سنین مختلف متفاوت است.
توان ذهنی در رابطه با قصه پردازی در زندگی روزمره تاثیرگذاری بسزایی دارد، بیشتر انسان ها در سنین مختلف به علت اینکه نمی توانند مقصود موردنظرشان را به درستی بیان کنند؛با مشکلات زیادی مواجه می شوند که این مشکل دریافت اشتباه مخاطب و یا شنونده را نیز به دنبال دارد.
تمامی تلاش و هدف من در برگزاری این کارگاه،محکم شدن پایه و اساس این مسئله است.
در کارگاه قصه پردازی،نمایش همانطور که از نامش پیداست؛کار عملی انجام می گیرد،پس از گذار از مراحل اولیه کم کم چگونگی شکل گیری نقش و زمینه ایجاد پرداخت به یک فرمت از قصه که در واقع سیر گذر از ساده به پیچیده است، فراهم می شود.
قصه پردازی ،ابزاری است که به حس بیان،بدن،تخیل،تمرکز ذهن و تفکر کودک کمک بسیاری می کند.
زمینه شکل گیری نقش ها و پرداخت آنها در ذهن هنرجو،گاه بصورت بیان کردن و گاه به صورت نوشتن بروز پیدا می کند که در افراد مختلف متفاوت است.
جسارت بیان مسائلی که در ذهن شکل می گیرد،برای بسیاری مشکل است،اما پس از تمرین و رخ دادن این اتفاق،مهمترین مسئله که اعتماد به نفس است در فرد به وجود می آید.
دراین کارگاه مقوله قصه پردازی،قصه سازی،مفهوم قصه،قصه های نمایشی چگونگی تبدیل قصه به نمایش برای هر مخاطب با توجه به ادبیات،زبان،ریتم و برنامه ریزی مجزای مناسب این امر مدنظر است.
پی نوشت:
* بهرام شاهمحمدلو (25 آذر 1329) کارگردان و هنرپیشه تئاتر و تلویزیون ایران است. شاهمحمدلو که یکی از تشکیلدهندگان اولین گروه مرکز حرفهای تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 1350 بود، در سال 1352 تحصیلاتش را در رشته هنرهای نمایشی دانشکده هنرهای زیبا به پایان بردهاست.
اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک
حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت