0

مصرف دارو و عوارض آن

 
sukhteh
sukhteh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 7880
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مباحثی پیرامون مصرف انواع دارو و عوارض آن
جمعه 25 شهریور 1390  7:18 PM

مصرف آنتی بیوتیک‌ و مسکن در فشارخونی ها


پزشکان هشدار دادند سالمندانی که از داروهای فشار خون استفاده می‌ کنند باید مراقب تداخل این داروها با برخی از ترکیبات آنتی بیوتیکی باشند و نیز افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، داروهای مسکن را با احتیاط مصرف کنند.
آنتی بیوتیک

پیامد خطرناک ترکیب آنتی بیوتیک‌ ها با داروهای فشار خون

پزشکان می ‌گویند: افراد سالمندی که از داروهای فشار خون مثل مسدود کننده‌ های کانال کلسیم استفاده می ‌کنند اگر برخی از انواع آنتی بیوتیک‌ ها را مصرف کنند،‌ دچار افت شدید و خطرناک فشار خون خواهند شد.

متخصصان دریافتند که مصرف همزمان داروهای فشار خون با آنتی بیوتیک ‌هایی مثل اریترومایسین از خانواده‌ ی مایسین ‌ها یا کلاریترومایسین‌ از خانواده بیاکسین‌ ها موجب افت شدید فشار خون می ‌شود.

پزشکان تاکید کردند که سومین نوع آنتی بیوتیک از همین گروه موسوم به آزیترومایسین یا زیترومکس این تاثیر خطرناک را ندارد.

این سه داروی ضد باکتریایی پرمصرف ترین آنتی بیوتیک‌ ها در سراسر جهان هستند. همچنین داروهای مسدود کننده کانال کلسیم از پر مصرف ‌ترین داروهای فشار خون برای استفاده طولانی مدت هستند. معمول ترین این داروها عبارت از آملودیپین، فلودیپین، نیفدیپین و دیلیتازم هستند.

این یافته در مجله انجمن پزشکی کانادا به چاپ رسیده است.

مردانی که به توصیه پزشک برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی روزی یک قرص آسپیرین می ‌خورند، نباید مصرف آن را قطع کنند، چرا که در این مورد منافع آسپیرین بر مضرات آن می ‌ارزد.

افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، داروهای مسکن برایشان مفید است یا مضر؟

آسپیرین،ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است فشار خون را بالا ببرند و بنابراین خطر بیماری قلبی را افزایش دهند.

پژوهشگران آمریکایی اعلام کردند در مردانی که در اغلب روزهای هفته از این داروهای مسکن استفاده می‌ کنند، نسبت به مردانی که این داروها را مصرف نمی‌ کنند، احتمال تشخیص فشار خون بالا یک سوم  بیشتر است.

این یافته‌ ها که در نشریه Archives of Internal Medicine منتشر شده است، یافته‌ های یک تحقیق قبلی در سال 2002 را تقویت می ‌کند که نشان می داد مصرف این داروهای مسکن با افزایش فشار خون در زنان همراهی دارد.

دکتر جان فورمن از بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، سرپرست این تحقیق در بیانیه‌ ای گفت: "مصرف داروهای مسکن یک علت بالقوه قابل پیشگیری فشار خون بالا  است."

استامینوفن

پژوهشگران در این تحقیق فشار خون 16000 مرد را برای مدت 4 سال بررسی کردند. مردانی که شش یا هفت روز هفته، استامینوفن (پاراستامول) مصرف می ‌کردند نسبت به مردانی که این دارو را مصرف نمی ‌کردند با احتمال  34 درصد بیشتر فشار خون بالا داشتند.

در مورد آسپیرین و مسکن‌ های شبه‌ آسپیرینی یا داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز یافته ‌های مشابهی به دست آمد.

میزان مصرف داروهای آسپیرینی هم در بالا بردن فشار خون نقش داشت. مردانی که بیش از 15 عدد از این قرص ‌ها در هفته مصرف می‌ کردند، 48 درصد بیشتر د رمعرض فشارخون بالا بودند.

داروهای شبه ‌آسپیرینی هم بر توانایی عروق در گشاد شدن اثر می ‌گذارند و هم باعث تجمع سدیم در بدن می‌ شوند ( دو عاملی که می ‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود).

البته دکتر کورهان یکی از محققان دخیل در این بررسی یادآوری می ‌کند که مردانی که به توصیه پزشک برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی روزی یک قرص آسپیرین می ‌خورند، نباید مصرف آن را قطع کنند، چرا که در این مورد منافع آسپیرین بر مضرات آن می ‌ارزد.

میلیون ‌ها نفر هر روز برای درمان سردرد، التهاب مفاصل (آرتریت)، دردهای عضلانی و سایر دردهای بدنی از این قرص ‌های مسکن استفاده می‌ کنند.

دکتر الیوت آنتمن، از بیمارستان بریگهام و یانگ، می‌ گوید:‌ "ما به پزشکان توصیه می ‌کنیم ابتدا با شیوه‌ های غیردارویی مانند فیزیوتراپی و ورزش، کاهش وزن برای کاهش فشار بر روی مفاصل، و گرما یا سرما درمانی آغاز کنند.

"در مقابل شرکت‌ های دارویی سازنده مسکن‌ ها از محصولات خود دفاع می ‌کنند. در واقع برخی از پژوهشگران اعتقاد دارند که تجویز منظم مقادیر کم آسپیرین در برخی از بیماران مبتلا به فشار خون بالای خفیف می‌ تواند به درمان آن ها کمک کند".

فرآوری: معصومه آیت اللهی

بخش تغذیه و سلامت تبیان


منابع:

ایسنا

همشهری

گروه سلامت سیمرغ

اللّهمّ عرّفنی نفسک فانّک إن لم تعرّفنی نفسک لم أعرف رسولک اللّهمّ عرّفنی رسولک فانّک ان لم تعرّفنی رسولک لم اعرف حجّتک

حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها