پاسخ به:زندگی نامه علما
پنج شنبه 5 آبان 1390 6:58 PM
(1234 ـ 1301 هـ. ق)
ولادت :
محمد باقر در سال 1234 هـ. ق چشم به جهان گشود و هنوز به سن بلوغ نرسيده بود كه گرد يتيمى بر چهرهاش نشست و پدرش را از دست داد و از آن پس مادرش كه زنى فاضل و دانشمند و دختر شيخ جعقر كاشف الغطا بود سر پرستى او را به عهده گرفت.
تحصيلات :
او پس از ورود به سن بلوغ (حدود سال 1250) جهت ادامه تحصيل راهى نجف شد و در كلاس درس اساتيد بزرگ به تلمذ پرداخت و بعد از پايان تحصيلات به اصفهان مراجعت نمود.
اساتيد :
شيخ محمد باقر اصفهانى از محضر اساتيدى چون : شيخ حسن كاشف الغطا (دايى) و شيخ محمد حسن نجفى (صاحب جواهر) و شيخ مرتضى انصارى كسب فيض نموده است.
شاگردان :
دانش پژوهان بسيارى در محفل درس شيخ شركت مىكردند كه از آن جمله مىتوان به : سيد اسماعيل صدر، سيد كاظم يزدى و شيخ الشريعه اشاره كرد كه همگى از مراجع تقليد بودند.
تأليفات :
تاليفات ايشان عبارت است از:
فعاليت :
شيخ محمد باقر اصفهانى بعد از مراجعت از نجف اشرف به اصفهان برگشت و به جاى پدر در مسجد شاه اصفهان (مسجد امام خمينى كنونى) به اقامه نماز جماعت و ترويج شعاير دينى پرداخت و پس از فوت ديگر علماى اصفهان رياست و رهبرى دينى شهر به او واگذار شد. او براى حاكمانى كه از طرف شاهان قاجار براى شهر تعيين مىشدند ارزشى قائل نبود و خود به قضاوت بين مردم و اجراى احكام صادره مى پرداخت.
وفات :
شيخ محمد باقر اصفهانى در سال 1301 هـ .ق به قصد اقامت در مشاهد مشرفه راهى نجف اشرف شد و چند روز پس از ورود ايشان به نجف روح مباركش به ملكوت اعلا پيوست و جسم شريفش را در كنار مرقد امير المؤمنين (عليه السلام) اقامت گزي