0

زندگی نامه علما

 
montazer_1371
montazer_1371
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 298
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:زندگی نامه علما
جمعه 1 مهر 1390  11:38 AM

آيت الله ميرزا جواد غروى عليارى « دام ظله »


www.gharavi-aliari.com

ولادت

ايشان در سال 1313 هـ.ش در شهر تبريز در ميان خانواده اى كه معروف به علم و تقوى و فضيلت بودند ديده به جهان گشودند.
 

 

والد معظم حضرت استاد شيخ الفقها و المجتهدين حضرت آيت الله العظمى حاج ميرزا على غروى عليارى (قدس سره) كه بعد از زندگى نامه ايشان در قسمتهاى ديگر مستقلا مى آيد .
والده ماجده ايشان نيز بانوى مومنه از سلاله پاك رسول الله (صل الله عليه وآله) بوده است كه از نظرنسب به ساحت مقدس كريم اهلبيت امام حسن مجتبى (عليه السلام) مى رسند .
تحصيلات:
ايشان ازهمان كودكى با جديت و علاقه به تحصيل علوم پرداختند و دوره هاى علمى و اخلاقى رانزد والد بزرگوارشان و حجج الاسلام آقايان ميرزا محمد آخوندى ، ميرزا عبد الرزاق مشك عنبرى گذرانيدند .
اساتيد :
استاد حدود ده سال از عمر خود را در كنار بارگاه ملكوتى باب علم نبى (صل الله عليه وآله) مولاى متقيان على (عليه السلام) صرف تحصيل نمود واز خرمن پر فيض علماى بزرگوار و اساتيد مبرز گذراند و به مقام رفيع استنباط و اجتهاد رسيد .
از خيل آيات عظام :
1- حضرت آيت الله العظمى سيد ابوالقاسم خويى (ره)
2- حضرت آيت الله العظمى سيد ابراهيم اصطهباناتى (ره)
3- حضرت آيت الله العظمى سيد مرتضى فيروز آبادى (ره)
4- حضرت آيت الله سيد نصر الله مستنبط (ره)
5- حضرت آيت الله ميرزامحمد قائنى (ره)
6- حضرت آيت الله ميرزا احمد على توحيدى (ره)
7- حضرت آيت الله سيد جعفر جزايرى (ره)
8- حضرت آيت الله ميرزا محمد على سرابى (ره)
استاد به علت جو نامساعد عراق بعد از كودتا به تهران و از آنجا با نظر والد معظمشان جهت ادامه تحصيل به مشهد مقدس و در كنار حرم مطهر ثامن الائمه (عليه السلام) هجرت نمودند و از محضر اساتيد بزرگوار بهرمند گرديدند كه از ميان آن عالمان :
1- حضرت آيت الله العظمى سيد هادى ميلانى (ره)
2- حضرت آيت الله شيخ احمد كفايى خراسانى (ره) فرزند حضرت آيت الله العظمى آخوند خراسانى .
3- حضرت آيت الله حاج شيخ مرتضى شاهرودى(ره)
استاد به جهت علاقه وافر و اينكه هيچ وقت خود را از آموختن علم مستغنى نمى دانست تن به سفرى كه دوازده سال طول كشيد سپرد و در جوار آستانه فاطمه معصومه (عليها السلام) و در محضر اساتيد بزرگوار و علمان عامل و ستارگان آسمان عرفان و فقاهت زانوى ادب بر زمين زد و از گلستان پر فيضيشان بهره هابرد كه هنوز هم در كهولت سن زمانى كه يادى از آن ايام ميكنند حلقه هاى اشك بر رخسارشان مى نشيند و آن ايام را بهترين دوران عمر خود بحساب مى آورند.
اساتيد استاد در شهر قم :
1-حضرت امام خمينى (ره)
2- حضرت آيت الله العظمى سيد محمد رضا گلپايگانى (ره)
3- حضرت آيت الله العظمى سيد شهاب الدين مرعشى نجفى (ره)
4- حضرت آيت الله العظمى شيخ محمد اراكى (ره)
5- حضرت آيت الله العظمى ميرزا هاشم آملى (ره)
6- حضرت آيت الله العظمى سيد محمد محقق داماد (ره)
استاد علم عرفان و فلسفه و تفسير را نزد فيلسوف و عارف بزرگ زمانه حضرت علامه سيد محمد حسين طباطبائى (ره) آموخت .
تدريس : شيوه بزرگان علم و ادب چنين است كه همراه با آموختن بر مسند تدريس هم مى نشينند استار هم از اين قاعده مستثنى نبود و خود به تدريس سطوح عاليه (رسائل ،مكاسب ،كفايه ،عرفان واخلاق) پرداختند . و پس از چند دوره متوالى تدريس دروس فوق به تدريس خارج فقه اصول پرداختند . شايان ذكر است ايشان طى اين ساليان در كنار دروس فوق از تربيت شاگردان در قالب تدريس عرفان ، اخلاق غافل نبودند شيوه تفسيرى ايشان آميخته اى از روش استاد بزرگوارشان علامه طباطبائى (ره) و صاحب تفسير مجمع البيان ، تبيان و تفسير عرفانى مى باشد.
عالمان دين و فقيهان وارسته بنايشان چنين است آن هنگام كه خود سير اب شدند لباس تبليغ و صيا نت دين بر تن كرده و جهت انجام وظيفه هجرت مى نمايند استاد در سال 1352 بنابر اصرار دوستان و صلاح ديد مراجع وقت به تهران عزيمت نمودند و همزمان با بر عهده گرفتن امامت مسجد جامع فاطميه به تاسيس حوزه علميه اى در كنار مسجد همت گماشتند كه با متانت ، صبر و حوصله به پرورش طلاب و عاشقان فقه آل محمد (صلى الله عليه وآله) پرداختند .
مبارزات :
خطه آذربايجان ياد آور ايمان ، استقامت مردانگى وآزادگى مى باشد كه در طول تاريخ پرفراز و نشيب اسلام و ايران هميشه حافظ اين كيان بوده است حضرت استاد خود از اين قاعده مستثنى نبودوآن هنگام كه استاد بزرگوارشان امام خمينى (ره) نداى اسلام خواهى سردادند استاد با لبيك گفتن به اين ندا برگ زرين ديگرى بر زندگانى خود بازنمودند و در اين راه از آزارو اذيت و مصائبى كه بر او رفت هيچ باكى برخود راه نداد و تا پايان راه بر اين عقيده پا فشرد .
 

تأليفات

1- تقريرات درس امام خمينى (ره)
2- تفريرات درس آيت الله العظمى شاهرودى (ره)
3- تقريرات درس آيت الله العظمى محقق داماد (ره)
4- شناخت توحيد
5- تفسير قرآن مجيد
6- نبوت و امامت
7- شناخت امام منتظر مهدى موعود (عجل الله فرجه)
8- عرفان ( نفس، قلب،روح،عقل)
9- فضائل انسانى
10- حاشيه بر عروه الوثقى
11- رساله علميه
12- مناسك حج
13- الرجعة و المعراج
14- مجموعه مقالاتى در باب اخلاق

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها