0

زندگی نامه علما

 
montazer_1371
montazer_1371
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 298
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:زندگی نامه علما
جمعه 1 مهر 1390  11:30 AM

آيت الله حاج شيخ محمد سند « دام ظله »

ولادت

ايشان در سال 1382 هـ ق مطابق با 1341 هـ ش در كشور بحرين متولد شدند.

 

پدر ايشان حاج حميد از تاجران كشور بحرين مى باشند و از شيفتگان ائمه اطهار (عليهم السلام) خصوصاً حضرت سيد الشهداء (عليه السلام) هستند به طورى كه وقتى اسم آن حضرت برده مى شود اشك در چشمانش حلقه مىزند .
دوران دبستان را در 4 سالگى بعد از موفقيت در تست هوشى كه از معظم له به پيشنهاد معاون آموزش و پرورش بحرين گرفته شد، شروع نمود؛ و تا اتمام دبيرستان در بحرين مشغول درس بودند و در طول اين ايام از شاگردان ممتاز كلاس خود بوده، و هم زمان با درس در فعاليتهاى دينى و اعتقادى و اقامه نماز در مدرسه سهم بسزايى داشته است. پس از اخذ مدرك ديپلم جهت اخذ مدرك فوق ديپلم در رشته هندسه به كالج ديويدگيم در لندن رهسپار شد. در آنجا نيز از نبوغ سرشار خود بهره جست و در مدت يك سال موفق به اخذ مدرك فوق ديپلم از دانشكده مذكور شد. و چون عضو انجمن اسلامى دانشجويان لندن بودند در اولين سالگرد انقلاب اسلامى با دعوتى كه انجمن اسلامى دانشجويان تهران از ايشان جهت شركت در كنفرانس انديشه نمودند به ايران آمدند.
همين امر سبب شد تا در حوزه علميه قم مشغول به تحصيل شوند و با توجه به آشنايى كامل شان به زبان عربى و ذوق سرشار علمى دروس قبل از سطح حوزه را در سه سال و نيم با پشتكار بى وقفه به اتمام رساندند و غير از كتابهاى شرح نظام، شمسيه، مغنى اللبيب و مطول ديگر دروس را خود شخصاً بدون كمك استاد پشت سر گذاشتند.
دروس مكاسب و كفايه را نزد مرحوم پايانى (ره) و محقق افغانى مدظله و رسائل را نزد محمد حسين فاطمى ابهرى و محمد جواد ذهنى و از اساتيد فلسفه، منظومه و الهيات شرح تجريد آيت الله يحيى شيرازى را مىتوان نام برد علاوه بر اينكه اسفار و فصوص الحكم را نزد آيت الله جوادى آملى و اشارات را نزد آيت الله حسن زاده آملى (مدظلهم) استفاده نمودند.
اساتيد دوره خارج حوزه را نزد مرحوم آيت الله سيد محمد روحانى (ره) به مدت 10 سال و مرحوم آيت الله ميرزا هاشم آملى (ره)، يك دوره فقه از ابتداء تا انتها و كتاب طهارت و مرحوم آيت الله گلپايگانى (ره) در فقه و آيت الله وحيد خراسانى به مدت 8 سال و جزء اصحاب خاص جلسه استفتاء آيت الله ميرزا جواد تبريزى (مد ظلهم) بودند، و در دو سال پايانى عمر مرحوم آيت الله فانى (ره) كه به علت بيمارى در منزل بودند يك دوره اصول و كتابهاى مكاسب محرمه، اجاره، قضا، مسائل مستحدثه و مباحث تفسيريى و معارف بهره وافرى بردند.
پس از تحصيل علم در محضر اساتيد بزرگ امروزه خود يكى از قوى ترين دروس خارج فقه و اصول را به زبان عربى در حوزه علميه قم دارا هستند. اولين تدريس را حسب الامر استاد گرانمايه شان مرحوم سيد محمد روحانى (ره) براى چند تن از آيت الله زاده ها شروع نمودند و نيز در تعطيليها بانكدارى اسلامى و دو دوره فشرده از امامت الهيه از ديدگاه قانونى و ديدگاه تكوينى و فلسفى و عرفانى و معرفت دينى بحث نمودند.
از جمله فعاليتهاى اجتماعى معظم له در سخنرانى براى مراكز علمى و فرهنگى و دانشجويان كشور و مناظره ى كتبى در محيط اينترنتى با احمد كاتب منكر امامت اهل بيت و ولادت حضرت مهدى (عج) كه منجر به ملزم نمودن او و فرار احمد كاتب از سايتهاى اينترنتى شد. و همچنين ارائه مقالات ذى قيمت در مجلات مختلف علمى، فرهنگى مانند هفت اديان و تراثنا و غيره مىباشد.
نكته اخلاقى از منظر ايشان:
همان طور كه رياضت بدنى سلامتى بدن را به ارمغان مىآورد رياضت روحى عموماً بسيار غنيمت بار است و اثرات گرانبهايى را به ارمغان مىآورد.

تأليفات

1- سند العروة الوثقى (صلاة المسافر)
2- سند العروة الوثقى
3- هيويات الفقهية
4- ملكية الدولة
5- فقه الحيل الشرعية
6- فقه البنوك و الحقوق الجديدة
7- بحوث في مبانى علم الرجال
8- دعوى السفارة في الغيبة الكبرى
9- عقل عملى
10- الامامة الالهية
11- مقامات فاطمة الزهراء فى الكتاب والسنة

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها