پاسخ به:زندگی نامه علما
سه شنبه 14 شهریور 1391 3:02 PM
پدرش ملا هاشم از روحانیون بزرگ و معتمد بود. وی به مکتبخانه رفت و خود اندکی از دروس جدید را خواند و بعدها در قم، مقداری زبان انگلیسی فراگرفت.
آیت الله احمد جنتی دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند و پس از تکمیل مقدمات و طی کردن برخی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم رفت.
با ورود به قم به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج بزرگانی همچون آیت الله بروجردی و امام خمینی (ره) شرکت میکرد و در این مدت در بحثهای اخلاق و تفسیر نیز حضور مییافت.
وی در دوران تحصیل خود با افرادی چون سعیدی، محسن حرمپناهی، مفتح، سید کرامتالله ملک حسینی، ابوالقاسم خزعلی و محمد علی موحدی کرمانی به مباحثه درس میپرداخت و با بزرگانی چون بهشتی، قدوسی، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله سبحانی، آیت الله مشکینی و آیت الله امینی مصاحبت داشت.
آیت الله احمد جنتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در سخنرانیها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی همواره به تبلیغ بر ضد حکومت پهلوی میپرداخت و دیگران را به پیروی از راه امام خمینی (ره) دعوت میکرد.
در درون حوزه، در ملاقات با علما و مراجع، آنها را از آخرین اخبار حرکت انقلابی امام (ره) و مردم با خبر میساخت. او با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه ریزی هماهنگ برای برپایی راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت امام ـ همانند جامعه روحانیّت مبارز ـ میپرداخت و ارتباط خود را با امام (ره) حفظ میکرد تا از آخرین فعالیتهای مبارزاتی در قم، نجف و دیگر شهرها اطلاع پیدا کند.
او بارها در قم، رفسنجان و جزیره خارک مورد تهدید و تعقیب رژیم شاه قرارگرفت و چند بار در قم بازداشت شد.
نخستین مسؤولیت وی پس از پیروزی انقلاب، قضاوت در دادگاههای انقلاب با حکم امام (ره) بود و در این دوران با همکاری چند تن دیگر به تدوین و اصلاح ساختار قضایی کشور پرداخت. از مسؤولیتهای مهم وی عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی، از نخستین روزهای تشکیل این نهاداست.
برخی از مسؤولیتهای احمد جنتی:
راسخون هر روز بهتر از دیروز