مطالعات ارتباطی وفناوری اطلاعات
یک شنبه 23 مرداد 1390 12:39 AM
ديباچه: جهان در آستانه تحولي ژرف و در کار پا نهادن به عصري تازه است و نقش محوري وسايل ارتباط جمعي در اين تحوّل مداوم و روز افزون انکار ناپذير است.
برقراري ارتباط با عامه مردم و گردآوري و تدوين اطلاعات درست و انتقال صحيح اين اطلاعات به مردم از مهمترين وظايف وسايل ارتباط جمعي است. اما بدون ترديد در دنياي پرهياهو و پر رمز و راز کنوني، دنيايي که در آن، در حوزه فناوريهاي اطلاعات و ارتباطات هر روز شاهد تحولي جديد هستيم؛ تأمين نيازهاي اطلاعاتي مخاطبان وسايل ارتباط جمعي ـ به ويژه رسانههاي جديد ـ بدون آن که گردانندگان اين وسايل علم و تجربه کافي و مناسب داشته باشند، غير ممکن است. رشته مطالعات ارتباطي و فناوري اطلاعات بنا بر همين ضرورت ايجاد شده است. در اين دوره با استفاده از دروس گوناگون علوم انساني از جمله :
ادبيات، علوم اجتماعي، علوم سياسي و علوم اقتصادي، دانشجويان اطلاعات لازم را براي حضور فعال در جامعه جهاني اطلاعاتي و کار با رسانههاي جديد به دست ميآورند و در نهايت ميتوانند حوزههاي مختلف ارتباطي به ويژه فناوريهاي نوين را بخوبي بشناسند.
تواناييهاي لازم :
با توجه به ماهيت ميان رشتهاي مطالعات ارتباطي و فناوري اطلاعات، دانشجوي اين رشته بايد به مباحث بسياري از جمله علوم اجتماعي، علوم سياسي، حقوق، علوم اقتصادي، ادبيات و کامپيوتر علاقهمند باشد و قدرت تجزيه و تحليل خوبي داشته باشد. همچنين بايد همچون يک روزنامهنگار از ذوق نويسندگي، کنجکاوي، صبر و حوصله زياد برخوردار باشد.
موقعيت شغلي در ايران :
امروزه فناوريهاي ارتباطي در روابط اجتماعي داخلي و بينالمللي نقش روز افزون و بسيار مهمي دارد در اين ميان فارغالتحصيلان مطالعات ارتباطي و فناوري اطلاعات به دليل آشنايي با مخاطب و علايق آن، ترکيب مخاطبان، فنون نشر، فرآيند توليد وب، فناوريهاي جديد چاپ الکتروني و چگونگي استفاده از نرمافزارهاي رايانهاي نشر ميتوانند در رسانههاي الکتروني مشغول به کار شوند.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل :
دروس پايه :
مباني جامعهشناسي، کاربرد رايانه در علوم ارتباطات، اصول علم اقتصاد، مباني تاريخ اجتماعي ايران، آمار مقدماتي، آمار در علوم اجتماعي، زبان تخصصي، اقتصاد ايران، روانشناسي اجتماعي، اصول علم سياست، کليات حقوقي، حقوق اساسي، روشهاي تحقيق در علوم اجتماعي، اصول روابط و سازمانهاي بينالمللي، نظريههاي جامعهشناسي، اصول سازمان و مديريت، انديشههاي سياسي در قرن بيستم.
دروس اصلي :
مباني ارتباطات جمعي، ارتباطات بينالمللي، ارتباطات سياسي، مباني ارتباطات انساني، تحليل محتواي پيامهاي ارتباطي، ارتباطات تصويري، نظريههاي ارتباطات اجتماعي، گرافيک و صفحهآرايي در مطبوعات، تکنولوژيهاي ارتباطي، مباني جامعه اطلاعاتي، افکار عمومي و وسايل ارتباط جمعي، مباني ارتباطات و توسعه، حقوق ارتباط جمعي، شيوه نگارش فارسي در مطبوعات
دروس تخصصي :
مباني مطالعات ارتباطي و فناوري اطلاعات، تاريخ ارتباطات در ايران، اصول اقتصاد در ارتباطات، سازمانهاي بينالمللي ارتباطات، اصول مديريت ارتباطات، مباني سياستگذاري و برنامهريزي ارتباطي، شناخت مخاطبان، اصول نشر و آموزش الکتروني، سنجش افکار عمومي، آشنايي با روشهاي کيفي پژوهشهاي ارتباطي، مطالعات موردي، زبان تخصصي، فرهنگ و فناوري ارتباطات، نظريه جامعه اطلاعاتي
پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.
عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!