مهندسی فضای سبز
یک شنبه 23 مرداد 1390 12:30 AM
ديباچه: هر فردي در دنيا به 2 تا 4 متر مربع فضاي سبز نياز دارد تا با کمبود اکسيژن و مشکلات جسمي و رواني روبرو نشود. در اين ميان مهندسي فضاي سبز با ايجاد فضاي سبز در سطح شهرها مانند کاشت درختان در حاشيه خيابانها و ايجاد انواع پارکهاي جنگلي، کوهستاني و منطقهاي، فضاسازي و زيباسازي پارکها، کاهش آلودگيهاي بصري و ايجاد مناظر زيبا، تقليل صداهاي آزار دهنده و تعديل آلودگيهاي صوتي، حفاظت و صيانت از محيط طبيعي و منابع موجود در آن، حفاظت از تنوع حياتي گياهان،عامل حفظ فضاي سبز و سلامت و زيبايي سکونتگاههاي انسان ميگردد و نياز انسانها را به فضاي سبز موردنظر تأمين ميکند.در واقع مهندسي فضاي سبز با ايجاد و حفظ مناظر طبيعي در اطراف منازل و در سطوح وسيعتر؛ يعني شهر و اطراف آن، کيفيت زندگي را در شهرها بالا ميبرد. زيرا فضاي سبز شهر، دستگاه تنفس شهر است. از سوي ديگر ايجاد فضاي سبز به سلامت جسم و روان ساکنين شهرها کمک ميکند تا مردمي که امکان استفاده روزمره از طبيعت را در خود شهر ندارند ، اين امکان براي آنها به وجود آيد.
تواناييهاي لازم :
دانشجوي مهندسي فضاي سبز بايد به علم کشاورزي اعم از خاکشناسي، هواشناسي، چمنکاري، باغباني و گلکاري آشنايي داشته باشد تا بتواند بذر چمن مناسب تهيه کرده و با کود مناسب و آبياري به موقع، چمني مناسب براي زمين بازي يا تزئين ميادين گل تهيه نمايد، همچنين بتواند گياهاني با گلهاي بزرگ و با دوام پرورش دهد و درختان مناسب براي حاشيه خيابانها انتخاب کرده و آنها را به درستي هرس کند.از سوي ديگر دانشجوي اين رشته بايد فردي با ذوق و هنرمند باشد و به طراحي و نقشهکشي علاقهمند باشد تا بتواند از گياهان زينتي در طراحي محوطههاي مسکوني، اداري و تجاري به خوبي بهره گيرد و در طراحي پارک و پارکسازي، طراحي فضاهاي شهري و محوطههاي ويژه مثل محوطههاي صنعتي، دانشگاهي، شهرکهاي مسکوني و اتوبانها به ياري ذوق و هنر خويش طرحهايي مناسب و زيبا ارائه دهد.
موقعيت شغلي در ايران :
تمامي شهرها به ويژه شهرهاي بزرگ به فضاي سبز و بهبود محيط زيست نياز دارند. از همين رو سازمان پارکها و فضاي سبز شهرداريها يکي از مراکز اصلي جذب فارغالتحصيلان اين رشته است. متخصصان فضاي سبز همچنين ميتوانند به عنوان طراح، مدير، ناظر و مجري فضاي سبز موسسات دولتي و خصوصي و محوطههاي اداري و مسکوني فعاليت نمايند يا به عنوان مربي هنرستانهاي کشاورزي و مجري امور تحقيقات وزارت کشور، وزارت جهاد کشاورزي و وزارت مسکن و شهرسازي مشغول به کار شوند.
درسهاي اين رشته در طول تحصيل :
دروس پايه :
رياضيات عمومي ، گياهشناسي ، اکولوژي، فيزيک عمومي، زيستشناسي، آمار و احتمالات، جامعه شناسي عمومي، آشنايي با کامپيوتر.
دروس اصلي :
آبياري عمومي، درختان و درختچههاي زينتي، رسم فني ، چمنکاري ، طراحي و نقشهبرداري ، اصول باغباني ، خاکشناسي عمومي ، گلکاري ، گياهان آپارتماني، حاصلخيزي خاکها و کودها، انسان و محيط زيست ، عکسهاي هوايي، هوا و اقليمشناسي .
دروس تخصصي :
بيان تصويري ، اصول طراحي، تاريخ معماري و مهندسي فضاي سبز، مصالح و روشهاي ساختماني، طراحي سيستمهاي آبياري ، کاربرد کامپيوتر در فضاي سبز، طراحي کاشت گياهان زينتي ، طراحي فضاهاي شهري ، سازهها در فضاي سبز، طراحي محوطههاي ويژه، مديريت فضاي سبز، کارآموزي، جلسه بحث ، پروژه
پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.
عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!