مردان بيشتر در معرض سرطان پوست قرار دارند
سه شنبه 11 مرداد 1390 4:18 PM
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: عموماَ اينگونه ديده ميشود كه زنان بيشتر از مردان از پوستشان در برابر اشعههاي مضر نور خورشيد مواظب ميكنند در حالي كه بيشتر سرطانهاي پوست مربوط به مردان است.
به گزارش خبرگزاري فارش از ساري، زهره حاج حيدري صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه فصل تابستان با گرماي شديد از لحاظ پوستي افراد را بيشتر از ساير فصل درگير خود ميكند، اظهار داشت: بيماريهاي پوستي كه با منشا عفوني به دليل تعريق و رطوبت ايجاد ميشود و بيماريهاي پوستي كه علت ويروسي و قارچي دارند نيز از اين دست بيماريها هستند.
وي بروز عفونت قارچي در استخرها را در تابستان امر اجتنابناپذير دانست و گفت: آفتاب سوختگي نيز از بيماريهاي شايع فصل تابستان است.
اين متخصص پوست با اشاره به اينكه افراد بايد در استفاده از نور آفتاب شرايط زماني را در نظر بگيرند، تصريح كرد: بدترين ساعت استفاده از نور افتاب ساعت 10 تا 16 است.
وي با تاكيد بر عدم استفاده از اشعه آفتاب در اين فواصل زماني گفت: لوپوس از بيماري پوستي است كه به دليل استفاده زياد از اشعه آفتاب ايجاد ميشود.
حاج حيدري كك و مك، لكههاي حاملگي، ملاسي يا خشكي پوست، افزايش چين و چروك پوست و سرطانهاي پوست را از بيماريهايي برشمرد كه به دليل افزايش بيش از اندازه تماس پوست با اشعه خورشيد ايجاد ميشود.
وي در ادامه با اعلام اينكه بيش از 80 درصد ضايعات پوستي مرتبط به دليل تماس بيش از اندازه از نور خورشيد در دوره كودكي و نوجواني است، تصريح كرد: از بين رفتن قابليت ارتجاعي پوست، شل و آويزان شدن آن نيز به دليل تماس بيش از حد با نور خورشيد است.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه توصيههاي بهداشتي در اين زمينه براي مراقبت از پوست در تابستان استفاده از لباسهاي تيره است، گفت: لباسهاي تيره از پوست در برابر اشعه ماوراي بنفش مراقبت ميكند.
وي با تاكيد بر استفاده از لباسهاي آستين بلند و بسته براي كودكان خاطرنشان كرد: استفاده از دستكش نيز براي مراقبت از اشعه ماوراي بنفش خورشيد مناسب است.
حاج حيدري با اشاره به اينكه مراقبت از پوست و استفاده از كرمهاي ضد آفتاب مناسب هم براي مردان و زنان توصيه ميشود، گفت: عموماً اينگونه ديده ميشود كه زنان بيشتر از مردان از پوستشان در برابر اشعههاي مضر نور خورشيد مواظب ميكنند در حالي كه بيشتر سرطانهاي پوست مربوط به مردان است.
وي كشاورزان را از گروههاي آسيبپذير در برابر نور خورشيد برشمرد و ادامه داد: سرطانهاي پوست اين گروه از افراد را تهديد ميكند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مازندران بر استفاده از كرمهاي ضد آفتاب كه در ايام تابستان بيشتر از ساير ايام تبليغات ميشود نيز تاكيد كرد و افزود: در مورد استفاده از كرمهاي ضد آفتاب بايد با متخصص پوست مشورت شود و مشورت گرفتن از كساني كه در اين زمينه تخصص كافي ندارد توصيه نميشود.
وي در مورد SPF كه فاكتورهاي محافظتي كرمهاي ضد آفتاب است نيز بيان داشت: كرمهاي ضد آفتاب به هيچ شكل محافظت صد درصدي انجام نميدهد.
حاج حيدري در ادامه در مورد بيماريهاي پوستي ناشي از همسايگي با دريا در مازندران نيز گفت: انعكاس گرما و اشعه ماوراي بنفش از آب دريا و ماسههاي كنار ساحل نيز ديده ميشود كه افراد بايد در زمان استفاده بايد از كرمهاي ضد آفتاب نيز استفاده كنند.
وي در مورد تامين ويتامين D مورد نياز بدن كه بايد از طريق نور خورشيد نيز جذب شود، خاطرنشان كرد: همان مقدار نور خورشيدي كه از طريق دستها جذب ميشود، براي بدن كافي است.
انتهاي پيام/م20