جنگل در تعديل آب و هوا اصليترين مؤلفه است
سه شنبه 11 مرداد 1390 2:08 PM
خبرگزاري فارس: مديركل حفاظت محيط زيست استان اردبيل گفت: وجود جنگل و مرتع در هر منطقهاي عامل اصلي در تعديل آب و هوا و كاهش گرماي بيش از حد است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، علي حميدي صبح امروز در كارگاه آموزشي مقابله با پديدههاي نامتعارف جوي در اردبيل اظهار داشت: گرماي هوا كه امروز اكثر بشريت از آن مينالد به خاطر بيتوجهي به بسياري از پديدهها از جمله آلوده كردن زمين و هوا، برداشت غير اصولي از جنگل و مراتع و بسياري از مواهب طبيعي است.
وي با يادآوري اينكه پديده گرم شدن زمين و تشكيل بسياري از ريزگردها زندگي بشر را به شدت تهديد ميكند، تصريح كرد: گرماي هوا كه در چند روز گذشته در استان اردبيل به عنوان يك نقطه مطلوب آب و هوايي شاهد آن بوديم به دليل بيتوجهي به برداشتهاي غيراصولي از جنگل و درختان بوده و همين امر سبب شده است تا يك تنش جوي و آب و هوايي را شاهد و ناظر باشيم.
حميدي خاطر نشان كرد: بر اساس نظريه "يك هكتار جنگل معادل 70 تن گرد و غبار را جذب ميكند " با افزايش درختكاري و توجه به نگهداري درست از آنها ميتوانيم مقابله صحيح با پديده ريزگردهاي انتقالي از كشورهاي همسايه و تعديل آب و هوا داشته باشيم.
وي در ادامه سخنان خود اضافه كرد: اردبيل در سالهاي خشكسالي بر اثر وزش باد شديد در نقاط مختلف شاهد بروز پديدههاي نامناسب جوي و اقليمي بوده است كه گرماي حاصل در چند روز گذشته و يا وزش گردبادها با ريزگردهاي متفاوت از جمله اين معضلات بوده كه به سلامتي بشر نيز صدمه وارد ميكند.
اين مسئول گفت: هر چند استان اردبيل در مقايسه با استانهاي ديگر به دليل نزديكي مسافت به بيابانهاي عراق بيشتر و شديدتر با مشكل ريزگردها و آلودگي هوا مواجه بوده اما همچنان اين مشكل در استان حاد به نظر نميرسد.
مديركل محيط زيست استان اردبيل ضرورت توسعه و گسترش جنگل و صيانت از مراتع را يادآور شد و ادامه داد: با تداوم همكاري دستگاههاي ذيربط بيش از پيش مردم با محيط زيست و مباني آن آشنا شده و از ورود آلودگيهاي زيستمحيطي به جد جلوگيري ميكنند.
در اين همايش مديركل هواشناسي استان اردبيل نيز از نصب سامانه هشدار سريع به عنوان ضرورت حتمي در استان اردبيل خبر داد و افزود: استان اردبيل با توجه به شرايط خاص آب و هوايي نياز ضروري به نصب سامانه هشدار سريع دارد.
بهمن كمانگر تصريح كرد: مركز هواشناسي اردبيل در گذشته فاقد تجهيزات و امكانات مناسب بوده و در چند سال اخير با نصب امكانات مختلف سعي ميكنيم در كمترين زمان پيشبينيهاي جوي و آب و هوايي را انجام دهيم.
وي از نصب دستگاه هشدار بارش تگرگ در مشگينشهر خبر داد و افزود: با تخصيص اعتبار مورد نياز اين سامانه نصب و مشكلات باغداران در زمينه خسارات وارده از تگرگ به حداقل ميرسد.
اين مسئول در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: عامل اصلي تنشهاي جوي و آب و هوايي خود بشر است و اگر امروز شاهد پديدههايي چون خشكسالي، گرم شدن زمين و يا برخي پديدههاي جوي هستيم ناشي از بيتوجهي بشر در گذشته است.
انتهاي پيام/م20