96.5 درصد معاينات مربوط به افراد زنده است
دوشنبه 10 مرداد 1390 2:11 PM
خبرگزاري فارس: مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان گفت: 96.5 درصد معاينات پزشكي قانوني استان زنجان مربوط به افراد زنده است.
مهدي فروزش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: برخلاف ديدگاهي كه در بين مردم مبني بر اينكه همه مراجعه كنندگان پزشكي قانوني بايد از بين افراد مرده باشند، درصد بسياري از مراجعهكنندگان اين اداره كل را افراد زنده تشكيل ميدهند.
وي خاطر نشان كرد: در حدود 3.5 درصد معاينات پزشكي قانوني اجساد و آزمايشهايي از قبيل سالن تشريح و صدور كالبد و جسد روي آنها انجام ميشود.
مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان با بيان اينكه در حدود 80 درصد از حجم وظايف پزشكي قانوني را معاينات پزشكي قانوني تشكيل ميدهد، اضافه كرد: امور آزمايشگاهي 16.5 درصد و بخش صدور جسد نيز 3.5 درصد را به خود اختصاص دادهاند.
وي با بيان اينكه تعداد متوفيات ناشي از تصادف سه ماهه نخست سالجاري 94 نفر بوده است، اضافه كرد: اين تعداد در مدت مشابه سال گذشته 84 نفر بوده است.
فروزش با اشاره به اينكه 43 درصد از مرگهاي ناشي از تصادفات در محل حادثه رخ ميدهد، اضافه كرد: 41 درصد از افراد در بيمارستان جان خود را از دست ميدهند.
وي با بيان اينكه 34 درصد از كل كشتهشدگان در تصادفات در شهرستان ابهر رخ داده است، ادامه داد: 32 درصد از تصادفات نيز در جادههاي شهرستان زنجان رخ داده است.
مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان ادامه داد: نوع خودروي مورد استفاده در تصادفات منجر به مرگ در 46 درصد از موارد سواري بوده است كه اين ميزان بيشترين درصد را در بين خودروهاي نوع ديگر دارد.
وي با اشاره به اينكه علت فوت افراد در هنگام تصادف در 45 درصد موارد ضربه به سر است، 39 درصد مربوط به شكستگيهاي ناشي از تصادف و در 11 درصد موارد نيز بيش از يك عامل موجب مرگ افراد شده است.
فروزش بيشترين رده سني تصادف كننده را 21 تا 30 سال عنوان كرد و افزود: اين ميزان شامل 29 درصد از مجموع تصادفات رخ داده است.
وي با بيان اينكه كمترين كشته شدگان در تصادفات مربوط به افراد تحصيل كرده است، افزود: اين در حالي است كه بيشترين ميزان افراد تصادفي را افراد كمسواد و بيسواد از نظر تحصيلي تشكيل ميدهند.
مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان بيشترين درصد متوفيات به هنگام تصادف را مربوط به سرنشيان خودروهاي سواري دانست و اضافه كرد: اين ميزان برابر با 51 درصد است.
وي سهم رانندگان متوفي در اين بخش را 38 درصد اعلام كرد و افزود: سهم عابران پياده نيز در اين بين 11 درصد است. فروزش ميانگين كشوري پاسخگويي به مراجعات مردمي را در زمينه صدور گواهي 90 دقيقه عنوان كرد و افزود: اين ميانگين در استان زنجان 48 دقيقه است.
فروزش ميانگين كشوري در خصوص پروندههاي مربوط به كميسيونهاي تخصصي را 26 روز و در استان زنجان 22.4 روز اعلام كرد.
وي ميانگين كشوري پروندههاي تحت بررسي در سالن تشريح را 60 روز و در استان زنجان 58 روز اعلام كرد و افزود: كاهش زمان پاسخگويي به اين پروندهها به علت تلاش پرسنل و پزشكان اين اداره كل صورت گرفته است.
مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان در زمينه صدور جواز دفن نيز سه ساعت در ميانگين كشوري و 1.5 ساعت در استان زنجان عنوان كرد.
وي تعداد پرسنل فعال در پزشكي قانوني استان زنجان را 50 نفر اعلام كرد و افزود: از اين تعداد 10 نفر به عنوان پزشك مشغول به كار هستند.
فروزش معاينات باليني، امور آزمايشگاهي و امور آموزشي و پژوهشي را از جمله اقدامات پزشكي قانوني استان زنجان برشمرد ادامه داد: فعاليت در بخش اداري و مالي اين اداره كل نيز از ديگر فعاليتهاي پرسنل اين اداره كل است.
وي با اشاره به تعداد معاينات انجام شده در سال گذشته را 28 هزار و 429 مورد بوده است، معاينات انجام شده در زمينه مصدومان ناشي از تصادفات 4 هزار و 903 مورد بوده است.
مدير كل پزشكي قانوني استان زنجان با بيان اينكه رسيدگي به پروندههاي معاينات روانپزشكي در سال گذشته 400 فقره بوده است، اضافه كرد: اين پروندهها با تلاش پرسنل اين مجموعه در كمترين زمان ممكن رسيدگي شده است.
وي آمار تلفات ناشي از رانندگي در سال گذشته را 396 اعلام كرد و افزود: جمع كل متوفياتي كه در سال گذشته در پزشكي قانوني مورد بررسي قرار گرفتهاند 834 مورد بوده است.
انتهاي پيام/ص20