امروزه با ظهور انواع تکنولوژی های موبایل مرور صفحات وب از طریق گوشی تلفن همراه به کاری روزمره بین کاربران حرفه ای تلفن همراه در دنیا بدل شده است. این سرویس در حال حاضر توسط اپراتورهای ایرانی هم به کاربران ارائه می شود. جالب است بدانید که در حال حاضر هر سه اپراتور فعال ایرانی شامل ایرانسل ، همراه اول و تالیا هریک به شکلی امکان مرور صفحات وب را در اختیار کاربران خود قرار داده اند. با توجه به این امر اکثر ایرانی ها اگر بخواهند می توانند از طریق گوشی تلفن همراه خود به مرور صفحات وب بپردازند.
نکته ای که در اینجا مطرح می شود این است که پس از فعال کردن این سرویس روی سیم کارت خود چگونه باید صفحات وب را روی گوشی خود مشاهده کنیم؟ برای این کار شما نیاز به یک مرورگر وب دارید که به احتمال زیاد روی گوشی شما به صورت پیش فرض وجود دارد. مشکلی که اکثر کاربران در این مرحله با آن مواجه می شوند سختی کار با مرورگرهای پیش فرضی است که روی تلفن همراهشان نصب شده است. این مشکل از آنجایی نشات می گیرد که اکثر صفحات وب برای مانیتور های بزرگ PC و یا لپ تاپ طراحی شده اند ، نه برای مانیتور های چند اینچی گوشی های تلفن همراه به همین دلیل هم پر از عکس و متن و لینک هستند ( البته سایت هایی مانند google.com و یا msn.com نسخه ویژه ای برای مشاهده روی مانیتور های تلفن همراه که کوچک هستند هم دارند ). به طبع وقتی شما می خواهید صفحه اول سایت شلوغی مانند yahoo.com را با آن همه المان گرافیکی و متنی روی موبایل خود مشاهده کنید همه چیز به هم خواهد ریخت!
شرکت های تولید کننده نرم افزار برای مرور صفحات وب روی مانیتور کوچک تلفن همراه ، برای تسهیل هرچه بیشتر این کار روی گوشی ها دست به ابتکارات جالبی زده اند که در این مقاله به چند مورد از آنها اشاره می کنیم. در واقع شما با بهره گیری از این نکات می توانید مرور صفحات وب از طریق تلفن همراه را به تجربه ای دلنشین برای خود بدل کنید.
Full Screen:
از آنجایی که اندازه مانیتور گوشی های تلفن همراه معمولاً از 2.6 اینچ ( به غیر از PDA-Phone ها ) ***** نمی کند و این اندازه هم برای نمایش کامل صفحات وب بسیار محدود است ، باید از پیکسل پیکسل این فضا برای نمایش استفاده کرد به همین دلیل اگر به منوهای اطراف صفحه نیازی ندارید آنها را حذف کنید که کل مانیتور فقط خود صفحه وب را نمایش دهد. تصور کنید مانیتور به این کوچکی که جا برای نمایش خود صفحه وب ندارد ، 3 ردیف منوی اضافی را هم نمایش دهد! برای حذف این منوهای اضافی از اطراف صفحه که معمولاً به خود برنامه مرورگر تعلق دارند در منوهای مرورگر شما گزینه ای به نام Full Screen وجود دارد. با انتخاب این گزینه جز خود صفحه وب هیچ منوی دیگری روی صفحه باقی نمی ماند و کل صفحه به نمایش وب پیج اختصاص می یابد.
Opera mini:
اگر نکاتی که در موارد فوق به آنها اشاره شد نتوانست به طور کامل مشکل شما را حل کند می توانید از نرم افزار دیگری به عنوان مرورگر روی گوشی خود استفاده کنید. Opera mini نسخه 4 به طور قطع یکی از قوی ترین مرورگرهایی است که برای گوشی های تلفن همراه تولید شده است. نسخه 4 این مرورگر به تازگی از حالت بتا خارج و نهایی شده به همین دلیل باگ های نرم افزاری مضری ندارد. این مرورگر به صورت رایگان از سایت www.operamini.com قابل بارگزاری است. قبل از بارگزاری این مرورگر روی سیستم ، سایت از شما مدل گوشی تان را می پرسد. خیلی بعید است که گوشی شما جزو گوشی هایی که با این مرورگر کار می کنند نباشد. Opera mini نسخه 4 با گوشی هایی که از سیستم عامل ویندوز ( ماننددPDA-Phone های i-mate ) ، سیمبین ( مانند سری N نوکیا ) و یا حتی پلتفرم جاوا ( مانند گوشی K300 سونی اریکسون ) استفاده می کنند به خوبی کار می کند. قابلیت اصلی که موجب شده این مرورگر تا این اندازه مورد توجه ما قرار بگیرد این است که وقتی شما صفحه ای را با این مرورگر باز می کنید در ابتدا کل صفحه را به صورت کوچک شده به شما نشان می دهد همانطوری که روی مانیتور کامپیوتر خانه خودتان می بینید. در این حالت چون کل صفحه وب در مانیتور کوچک موبایل نشان داده می شود قطعاً المان های متنی و گرافیکی آن به هیچ وجه خوانا نیستند ، به همین دلیل با انتخاب محدوده ای از صفحه وب روی مانیتور ، opera mini آن قسمت را برای شما زوم می کند. این روش مرور صفحات وب می تواند بسیاری از کارها را ساده تر انجام دهد. مزیت دیگر خوب این مرورگر این است که سرعت بسیار بالایی دارد. در واقع این مرورگر ابتدا صفحات وب را فشرده کرده و سپس برای شما نمایش می دهد به همین دلیل سرعت پیمایش شما بسیار بالا می رود. نکته جالب دیگر درباره Opera mini این است که این مرورگر یک اشاره گر موس در اختیار شما می گذارد که با Joystick گوشی قابل کنترل است. بارگزاری این نرم افزار به صورت رایگان بوده و هیچ هزینه ای برای شما ندارد.