بررسی تخصصی Motorola DEFY : دعوت به مبــــارزه!
شنبه 25 تیر 1390 2:34 PM
بررسی تخصصی Motorola DEFY : دعوت به مبــــارزه!
مقدمه
هیچ گوشی تلفن همراهی برای پیاده روی و گردش در پارک ساخته نمی شود و همه باید حداقل در برابر خطرات معمول توان مقاومت داشته باشند. Motorola DEFY از آنچه برایش پیش خواهد آمد نمی هراسد. ما در این بررسی به تنها گوشی ساخته شده از نوع مقاوم که مبتنی بر سیستم عامل آندروید است ، خواهیم پرداخت. آندرویدی ها در نهایت می خواهند ثابت کنند که در برابر گرد و غبار ، خراش و رطوبت هم مقاوم هستند و هیچ چیزی نمیتواند مانع پیشرفت شان شود.
اما بهتر است صبر کنید، در زیر این ظاهر مقاوم و خشن ، یک گوشی هوشمند تمام عیار وجود دارد که از نظر قابلیت های سرویس های شبکه های اجتماعی و سرگرمی عملکرد بسیار خوبی دارد.
دوام آوردن در برابر خراش ، سقوط از ارتفاع و مقاومت در برابر رطوبت ،خود کار بسیاری می طلبد اما موتورولا به شما قول می دهد به هر سرویس اجتماعی که می خواهید با DEFY دسترسی پیدا کنید. چه دوست داشته باشید و چه دوست نداشته باشید ، زندگی اجتماعی شما با این صفحه نمایش های WVGA رنگ دیگری به خود می گیرد.
این گوشی ، یکی از گوشی های استاندارد آندروید است و از امکانات ارتباطی و همین طور چند رسانه ای خوبی برخوردار است. ظاهر زیبا ، اجتماعی بودن ، هوشمندی و دوام ، به نظر می رسد این میان قمیت قابلیت هایی فراتر از آنچه تصور می کردیم ، عرضه می کند.
ویژگی های کلیدی
نخستین گوشی هوشمند مبتنی بر آندروید بادوام دنیا
شیشه ضد خش صفحه نمایش از نوع Gorilla ،مقاوم در برابر گرد و غبار و رطوبت
صفحه نمایش لمسی خازنی 3.7 اینچی از نوع TFT با پشتیبانی از رزولوشن WVGA پیکسل با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
پشتیبانی چهاربانده از GSM/EDGE ، پشتیبانی در باندهای 900/2100 از HSDPA
سیستم عامل Android v2.1 Éclair به همراه رابط سفارشی سازی شده MOTOBLUR
پردازنده 800 مگاهرتزی TI OMAP3610
512 مگابایت حافظه RAM ، حافظه داخلی 2 گیگابایتی
اسلات کارت حافظه microSD (با قابلیت پشتیبانی از کارت هایی تا گنجایش 16 گیگابایت) ، عرضه یک کارت حافظه دو گیگابایتی به همراه گوشی
دوربین پنج مگاپیکسلی با فوکوس خودکار ، فلاش LED و قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر
ضبط ویدیویی VGA با نرخ 30 فریم بر ثانیه
پشتیبانی از Wi-Fi و بلوتوث با A2DP
گیرنده داخلی GPS ، قطب نمای دیجیتال
پورت استاندارد microUSB ، قابلیت شارژ از طریق این پورت
سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد
رادیو اف ام با RDS
سنسور شتاب سنج برای چرخش خودکار صفحه
قابلیت خنثی سازی نویزها به همراه میکروفن اختصاصی
یکپارچگی بسیار خوب با سرویس های شبکه های اجتماعی
قابلبت درج متن Swype
پشتیبانی مرورگر وب از Adobe Flash Lite
کیفیت صدای بسیار خوب
پخش کننده موسیقی بسیار عالی
نقاط ضعف اصلی
Android 2.1 اکنون دیگر به نسخه منسوخ این سیستم عامل بدل شده است
حافظه محدود در دسترس برای نصب نرم افزار
عدم پشتیبانی از قابلیت شماره گیری هوشمند
عدم توانایی گوشی در ضبط ویدیویی HD
عدم توانایی گوشی در پخش فرمت های ویدیویی DivX/XviD
عدم تعبیه کنترل های اکولایزر در پخش کننده موسیقی
عدم تعبیه دوربین ثانویه مخصوص تماس های ویدیویی
Motorola DEFY از آخرین نسخه رابط کاربری MOTO BLUR استفاده می کند ولی سیستم عامل آن دیگر در حال قدیمی شدن است. این گوشی هنوز هم در Éclair دست و پا می زند اما سایر گوشی ها چشم به Froyo و حتی Gingerbread دوخته اند که تا عرضه آن چندی بیش نمانده است. موتورولا هیچ قولی برای عرضه زودهنگام به روز رسانی Froyo برای DEFY نداده است.
به هر حال اگر می خواهید انتظار برای Motorola DEFY را برگزینید ، بعید است که خسته یا مایوس شوید. این گوشی هنگامی که باید محکم باشد ، محکم است و هنگامی که نیاز است، هوشمندی خود را به کار می گیرد. DEFY محدودیت های خود را هم می داند. اگر بدانید که باید چه انتظاری از گوشی تان داشته باشید ، DEFY منصفانه آن را برآورده خواهد کرد.
به هر حال هیچ دلیلی برای انتظار وجود ندارد. با ما باشید تا با نگاهی به لوازم عرضه شده به همراه گوشی ، بررسی را شروع کنیم.
محتویات جعبه Motorola DEFY
Motorola DEFY در جعبه ای کوچک عرضه می شود که گوشی را به همراه لوازم جانبی استاندارد در خود جای داده است. این لوازم شامل یک شارژر USB ، یک کابل تبدیل microUSB به USB که هم برای شارژ و هم برای انتقال داده به کار گرفته می شود و همین طور هدست هاست.
چند برگه هم در درون جعبه دیده می شود که به شما توضیح می دهند گوشی را در هنگام باز بودن تمامی پوشش های آن در درون آب قرار ندهید. کتابچه راهنمای کاربر و همین طور یک کارت حافظه MicroSD با گنجایش دو گیگابایت از دیگر موارد موجود در جعبه این گوشی است.
نمای 360 درجه Motorola DEFY
DEFY با ابعاد خودش ما را شگفت زده کرد . این گوشی هم همانند MILESTONE به یک صفحه نمایش 3.7 اینچی مجهز است اما نسبت به آن بسیار کوچک تر است. این گوشی ابعادی معادل 13.4*59*107 میلی متر و وزنی معادل 118 گرم دارد.
بنابراین به نظر می رسد روزهای سنگین ، عریض و بزرگ به پایان رسیده باشد. DEFY به آسانی در جیب جای می گیرد ، کار کردن با آن لذت بخش است و البته از طراحی ظاهری زیبایی بهره می برد.
طراحی
Motorola DEFY نخستین گوشی از نوع خودش یعنی گوشی های آندرویدی مقاوم است . ابتدا گفته می شد که این گوشی با استانداردهای IP67 سازگار است اما در نهایت موتورولا تصمیم گرفت تا رتبه مقاومتی خاصی را برای آن اعلام نکند. با اینحال هنوز هم در تبلیغات رسمی DEFY به عنوان یک گوشی مقاوم در برابر نفوذ گرد و غبار و همین طور مقاوم در برابر خراش مطرح است.
به هر حال این بسیار شبیه به همان گواهینامه اعطایی توسط IP67 است (مقاوم در برابر گردو غبار و همین طور سقوط از ارتفاع یک متری ) اما موتورولا با این کار خواسته است تا هرگونه مسئولیتی را در صورت آسیب دیدگی گوشی در این حالات رد کند.
ما نمی خواهیم در این بررسی میزان مقاومت این گوشی را بسنجیم اما به شما توصیه می کنیم اگر نمی خواهید گارانتی تان را از دست بدهید ، حتما دستورالعمل های موتورولا را دنبال کنید.
با اینحال ما هنوز هم به بررسی سایر جنبه های ساخت و طراحی گوشی خواهیم پرداخت. همانطور که اشاره شد ، گوشی در واقع بسیار کوچکتر از آنی است که در تصاویر دیده می شود و از آنچه که از یک گوشی مقاوم انتظار دارید ، بسیار متفاوت است.
Motorola DEFY در دو ترکیب رنگی تمام مشکی ،و مشکی و سفید عرضه می شود. گزینه دوم کاملا غیرعادی است و مشخصا مورد توجه هر کسی قرار نخواهد گرفت. اما نسخه تمام مشکی آن فوق العاده به نظر می رسد.
نمای جلویی گوشی به وسیله صفحه نمایش آن و چهارکلید خازنی که در زیر صفحه نمایش جای داده شده اند ، اشغال شده است. قاب مشکی رنگی که در اطراف صفحه نمایش دیده می شود بوسیله پیچ هایی که به نظر می رسد برای نگهداشتن دو نیمه گوشی در کنار هم در نظر گرفته شده اند ، محکم شده است. نیمه بالایی که شامل این قاب و صفحه نمایش است بسیار مستعد جذب لکه و اثرات انگشت است اما پاک کردن آن هم بسیار آسان است .نیمه پایینی از بافت نهایی لاستیک مانندی استفاده می کند که در برابر اثرات انگشت کاملا مفاوم است.
صفحه نمایش Motorola DEFY کوچکتر از صفحه نمایش به کار رفته در Samsung I9000 Galaxy S و کمی بزرگتر از صفحه نمایش iPhone 4 است. البته DEFY را می توان فشرده ترین گوشی مجهز به چنین صفحه نمایشی دانست.
Motorola DEFY از یک صفحه نمایش لمسی خازنی با قطر 3.7 اینچ برخوردار است که قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و پشتیبانی از رزولوشن WVGA را دارد. و با شیشه ضد خش Gorilla پوشانده شده است. کیفیت تصویر با عمق کافی رنگ های تیره (گرچه به اندازه Super AMOLED ها نیست) و دامنه روشنایی مناسب ، خوب است .زوایای دید در فضاهای بسته هم خوب است و بدین ترتیب توقع ما از صفحه نمایش برای نشان دادن عملکردی خوب در برابر تابش نور آفتاب بالاتر می رود. اما میزان نور بازتابانده شده توسط صفحه نمایش به حدی زیاد است که سبب می شود استفاده از گوشی در روزهای آفتابی بسیار دشوار باشد. حساسیت صفحه نمایش عالیست و این صفحه نمایش امکان پشتیبانی از قابلیت مالتی تاچ را هم دارد.
در زیر صفحه نمایش چهار کنترل خازنی Menu ، Back ، Home و Search دیده می شوند. این کلیدها از بازخورد لمسی برخوردارند و بسیار حساس اند. بنابراین انتقال بین استفاده از آن ها و صفحه نمایش تقریبا نامحسوس است. درست در زیر کلید Search ، دهنی باریک و تقریبا غیرقابل تشخیص گوشی جای داده شده است.
در بالای صفحه نمایش ، LED نشانگر وضعیت ، مخصوص خروجی صدای مخاطب و همین طور سنسورهای مجاورت و محدود کننده نور جای داده شده اند. در صورتی که مایل باشید می توانید تنظیم خودکار نور صفحه نمایش را غیرفعال کنید.سنسور مجاورت عهده دار قفل کردن صفحه نمایش در حین نزدیک کردن گوشی به صورت تان در هنگام مکالمه است.
در کناره سمت چپ گوشی پورت microUSB آن که با پوششی لاستیکی برای محافظت در برابر گرد و غبار پوشانده شده است ، به چشم می خورد. در کناره سمت راست گوشی هم کلید های تنظیم صدا دیده می شوند. هیچ کلید اختصاصی برای دوربین در این قسمت دیده نمی شود و بنابراین باید به استفاده از همان کلید مجازی شاتر اکتفا کنید. به هر حال پیچ های به کار رفته در کناره ها و پایین گوشی گرچه محکم به نظر می رسند اما مستعد انباشته شدن گرد و غبار در این قسمت ها هستند و بهتر است هر چند وقت یکبار آن ها را تمیز کنید.
کناره بالایی گوشی میزبان کلید قفل گوشی است که به عنوان کلید روشن/خاموش هم عمل می کند. این کلید بسیار کوچک است و کمی برآمده شده است اما تصور می کنم این کار برای کاهش دفعات فشردن تصادفی آن لازم بوده باشد. در کنار آن سوکت 3.5 میلی متری استاندارد که آن هم با پوششی خاص محافظت می شود ، به چشم می خورد. کناره پایینی گوشی کاملا خالیست و تنها چند پیچ در آن دیده می شود.
کناره پشتی گوشی میزبان لنز دوربین پنج مگاپیکسلی آن است که قابلیت فوکوس خودکار را هم دارد و در کنار آن یک فلاش LED جای داده شده است. اسپیکر گوشی هم در پشت آن جای داده شده است اما تا وقتی که کاور باتری را از جای خود خارج نکنید نمی توانید آن را مشاهده کنید. لنز دوربین پوشانده نشده است اما برای محافظت از خراش کاملا در بدنه گوشی فرو رفته است با اینحال هیچ مکانیزمی برای محافظت از آن در برابر گرد و غبار در نظر گرفته نشده است.
با خارج کردن کاور پشت گوشی از جای خود ، باتری 1540 میلی آمپری آن نمایان می شود . برای دست یابی به اسلات کارت حافظه microSD و همین طور شیار جایگیری سیم کارت ، باید نخست باتری را از جای خود خارج کنید. امکان تعویض سریع کارت حافظه وجود ندارد اما این موضوع در یک گوشی مقاوم قابل درک است.
Motorola DEFY به یک باتری Li-Ion مجهز است که آنچنان که اعلام شده است می تواند تا 238 ساعت در حالت آماده به کار و تا 6 ساعت و 48 دقیقه در حالت مکالمه دوام آورد.
Motorola DEFY به راحتی در دست جای می گیرد و ظاهر بسیار زیباتری از بسیاری از گوشی های مقاوم دارد. ابعاد فشرده گوشی بر روی صفحه نمایش تاثیر چندانی نداشته اند. صفحه نمایش 3.7 اینچی Motorola DEFY احتمالا بزرگترین صفحه نمایشی است که امکان به کار گیری آن در چنین ابعادی وجود دارد. کناره انحناوار پشتی گوشی که از بافتی لاستیکی استفاده می کند ، سبب می شود که استفاده از گوشی آسان و در دست گرفتن آن با اطمینان بالاتری همراه باشد. چند میلی متر اضافی که در ضخامت گوشی مشاهده می کنید ، بهایی است که برای داشتن یک گوشی محکم و مقاوم باید بپردازید. ساخت گوشی بسیار محکم است.
ما به آزمودن میزان مقاومت گوشی نپرداختیم اما دلیلی هم برای خرده گیری در مورد ساخت و ظاهر گوشی نمی بینیم. نبود گواهینامه رسمی IP یکی از موارد قابل ملاحظه است اما در مورد گوشی های مقاوم هوشمند هم نمی توان توجه چندانی به آن نشان داد.
Éclair با طعم MOTOBLUR
Motorola DEFY به سیستم عامل Android v2.1 Éclair و رابط کاربری سفارشی سازی شده موتورولا یعنی MOTOBLUR که به خوبی با سرویس های شبکه های اجتماعی یکپارچه شده است ، مجهز است. این رابط به غیر از اندک تغییراتی بسیار مشابه گوشی های مبتنی بر آندروید پیشین موتورولا است اما همین تفاوت های اندک برای متمایز ساختن آن کفایت می کند.
پیش از اینکه به جزئیات بپردازیم بهتر است با هم نگاهی به ویدیوی زیر که رابط Motorola DEFY را نشان می دهد ، بیاندازیم.
موتورولا اساس رابط کاربری آندروید یعنی صفحه اصلی را حفظ کرده است اما سرویس های شبکه های اجتماعی را به آن افزوده است. این کار عمدتا از طریق ویجت ها صورت پذیرفته است ، اگر با آندروید آشنا باشید ، کمتر از یک دقیقه برای یافتن آن ها زمان نیاز خواهید داشت.
هفت صفحه اصلی مجزا به صورت پیش فرض در اختیار شما قرار دارند و فضای بسیاری را برای قراردادن تمامی آیتم هایی که استفاده زیادی از آن ها می کنید ، به شما عرضه می دارند. بسیاری از آیتم ها را می توانید در این صفحات اصلی قرار دهید.برای آسان تر شدن کار با صفحات اصلی موتورولا نقاط کوچکی در پایین صفحات تعبیه کرده است گرچه خبری از پیش نمایش صفحات اصلی که پیش از این در برخی از گوشی های دیده بودیم ، در اینجا وجود ندارد.
چند میانبر مفید از طریق کلید Home در دسترس هستند ، با یک ضربه به این کلید ، به صفحه مرکزی می روید و اگر در آن صفحه باشید ، منوی اصلی برای تان اجرا می شود. با ضربه ای دوگانه بر روی این کلید می توانید نرم افزاری را که از طریق منوی Setting تعیین کرده اید ، اجرا نمایید.
میانبر ها و پوشه ها از آغاز جزئی از صفحه اصلی آندروید بوده اند.
ویجت ها چاشنی صفحه اصلی هستند. و موتورولا تعدادی از ویجت های خود را برای یکپارچگی بهتر با سرویس های شبکه های اجتماعی به آن ها افزوده و امکان تغییر اندازه آن ها را هم فراهم کرده است. با ضربه زدن و نگهداشتن بر روی ویجت ها ، چهار دستگیره در گوشه های ویجت به نمایش در می آیند و می توانید از آن ها برای تغییر دادن اندازه ویجت بهره بگیرید که ظاهر آن ها را متناسب با اندازه شان تغییر خواهد داد.
برای نمونه ویجت Date And Time می تواند برای به نمایش در آوردن ساعت و تقویم گسترده شده و یا برای به نمایش درآوردن ساعت و تاریخ کوچک تر شود. با اینهمه انعطاف پذیری می توانید بیشترین بهره را از صفحه نمایشی که در ابتدا کوچک و محدود کننده به نظر می رسید ، در اختیار داشته باشید.
با اینکه اثری از ویجت های اصلیGoogle در این بخش دیده نمی شود اما به جای آن می توانید از ویجت های MOTOBLUR استفاده کنید. ویجت های تقویم ، پخش کننده موسیقی و آب و هوا و همین طور سوییچ های Wi-Fi ، حالت پرواز و ... هنوز هم وجود دارند.
ویجت Weather پیش بینی وضع آب و هوای شهری که انتخاب کرده اید را به شما نمایش می دهد. این ویجت امکان نمایش کمینه و بیشینه دما را هم دارد.
ویجت Sticky Notes به شما اجازه می دهد تا یادداشت هایی با رنگ های مختلف را بر روی صفحه اصلی جای دهید.
امکان استفاده از میانبرهای تکی یا دوگانه برای مخاطبین هم وجود دارد. در میانبرهای منفرد تنها عکس مخاطب به شما نمایش داده می شود و می توانید با کلیک بر روی آن به ارسال پیام ، ایمیل و یا برقراری تماس با وی بپردازید. در میانبرهای دوگانه ، دو کلید میانبر در زیر هر تصویر به نمایش در می آید. البته گزینه ای برای تماس سریع با یک حرکت هم در نظر گرفته شده است .
ویجت های اجتماعی در بخش خاص خود به صورت مشروحی مورد بحث قرار خواهند گرفت اما سایر ویجت ها همان ویجت های استاندارد هستند. شاید تکرار این نکته خالی از ارزش نباشد که امکان تغییر اندازه تمامی ویجت ها را هم در اختیار دارید.
ناحیه یادآورها هم دست نخورده باقی مانده است. این بخش اطلاعات وضعیتی از قبیل باتری ، میزان آنتن دهی و نکات دیگری چون بلوتوث و رویدادهای از دست رفته را به نمایش می گذارد.
برای به نمایش درآمدن task Switcher در Motorola DEFY باید همان دیگر گوشی های مبتنی بر آندروید کلید Home را فشرده و نگاه دارید. بدین طریق میانبرهای شش نرم افزار اخیری را که مورد استفاده قرار گرفته اند ،هم نمایش داده می شوند.
در واقع ، آندروید به صورت خودکار نرم افزارها را باز و بسته می کند. با رو به پایان بودن منابع ممکن است نرم افزاری غیرفعال بسته شود اما با اجرای مجدد آن را به همان گونه ای که بوده است ، خواهید یافت. بیشتر شبیه این است که به جای بسته شدن نرم افزار ، اجرای آن به صورت معلق در می آید.
دفترچه تلفنی با مهارت های اجتماعی
دفترچه تلفن گوشی های هوشمند می تواند مقادیر زیادی از اطلاعات مربوط به مخاطبین را در خود ذخیره کند. این نرم افزار به شما اجازه می دهد که شماره هایی برای خانه و محل کار ذخیره کرده و حتی برچسب های اختصاصی ایجاد نمایید.فیلدی برای اختصاص دادن آهنگ اختصاصی به مخاطب و همچنین درج ایمیل وی نیز در نظر گرفته شده است.
فیلدهای اطلاعاتی زیادی وجود دارد که به مخاطب می توان تخصیص داد و این گزینه ها با وجود تعداد زیادشان هنوز هم مرتب باقی می مانند. همه انواع این فیلدها بخوبی لیست شده اند و علامت + در کنار آنها برای افزودن یک فیلد از آن نوع به کار می رود. با فشردن علامت منفی موجود در زیر فیلد ، آن فیلد حذف خواهد شد.
در هنگام مرور مخاطبین با کشیدن انگشت تان به سمت راست می توانید به تاریخچه ای از تمامی ارتباطاتان دست یابید. با کشیدن انگشت تان به سمت راست در این لیست ، تمامی به روز رسانی های مخاطبین نمایان می شود.
این امکان (Swipe magic) در هنگام مشاهده یک مخاطب هم در دسترس است ودر این حالت تاریخچه تماس ها و به روز رسانی های همان مخاطب خاص به نمایش در خواهد آمد.
برای انجام این کار باید مخاطبین تان را به حساب های کاربری شان در FaceBook ، Twitter ، دفترچه آدرس MOTOBLUR و یا Gmail پیوند بزنید. این کار تنها در چند لحظه قابل انجام است ، کافی است کلید منو را بفشارید ، مخاطب تان را انتخاب کنید و حساب کاربری مورد نظرتان را از میان سرویس هایی که از آن ها استفاده می کنید ، برگزینید.
دفترچه تلفن از بهترین بخش های MOTOBLUR است و تمامی اطلاعاتی را که نیاز دارید در اختیارتان می گذارد.با این دفترچه تلفن مرز میان مخاطبین آنلاین و لوکال محو شده و تمامی اطلاعات از تمامی منابع به سهولت در اختیار کاربر قرار می گیرد.
قابلیت های تلفنی ، جای خالی شماره گیری هوشمند
Motorola DEFY هیچ مشکلی در دریافت سیگنال ها ندارد و صدا در حین مکالمات واضح و بلند است.گوشی از تکنولوژی اختصاصی CrystalTalk استفاده می کند که از میکروفن ثانویه برای خنثی سازی نویز پس زمینه بهره می گیرد.
قابلیتی که در کمال تعجب در اختیار شما نیست ، قابلیت شماره گیری هوشمند است. البته امکان استفاده از فرمان صوتی (شامل شماره گیری صوتی) در اختیار شما قرار می گیرد اما این امکان هم خیلی خوب کار نمی کند.
DEFY از چند قابلیت پیشرفته هم برخوردار است ، با یک ضربه دوگانه بر روی صفحه نمایش ، زنگ گوشی کاملا قطع می شود اما اگر گوشی را در هنگام زنگ خوردن به سمت پایین برگردانید ، ویبره آن هنوز هم فعال خواهد ماند.
ما آزمون قدیمی بلندی صدای مان را بر روی Motorola DEFY هم انجام دادیم. DEFY تنها موفق به کسب امتیاز «متوسط» شد که به این معناست که امکان از دست رفتن تماس ها در محیط های نسبتا شلوغ وجود دارد. اطلاعات بیشتر در مورد این آزمون و همین طور نتایج حاصله را می توانید در اینجا مشاهده نمایید.
پیام رسانی
تمامی امکانات پیام رسانی متنی Motorola DEFY در نرم افزار Messaging جای داده شده اند. این نرم افزار یک صندوق ورودی مشترک ، پیام رسانی استاندارد متنی ، Gmail ، FaceBook و Twitter را در یکجا جمع کرده است.
بخش SMS و MMS همان بخش استاندارد آندروید است ، این بخش از پیام رسانی حباب وار پشتیبانی کرده و از یک رابط ارسال پیام ساده برخوردار است.
در هنگام مشاهده پیام ها، پیام جدید دریافت شده به انتهای آنها افزوده می شود . برخلاف شماره گیر ، فیلد گیرنده در رابط ارسال پیام از قابلبت جستجوی هوشمند برخوردار است و به طور خودکار به پیشنهاد دادن مخاطبین می پردازد.
کادر Tap To Compose در ابتدا فضایی معادل یک خط دارد اما در صورت نیاز این فضا به سه خط هم افزایش می یابد. امکان گسترده شدن بیش از این در این قسمت وجود ندارد اما در صورت دریافت پیام می تواند آن را پوشش دهد.
با فشردن و نگهداشتن انگشت تان در بخش Tap To Compose ، گزینه هایی چون Cut ، Copy و Paste نمایش داده می شوند . می توانید متن کپی شده را در هر نرم افزار دیگری چون ایمیل ها ، یادداشت ها ، چت ها و... Paste کنید . همین طور عکس این کارکرد نیز امکان پذیر است.
گزینه ای دیگر تعداد پیام هایی را که در هر حباب قرار گرفته اند به شما نمایش می دهد. بعد از این که تعداد پیام ها از این مقدار تجاوز کند ، قدیمی ترین پیام ها حذف خواهند شد.
تبدیل یک SMS به MMS کاملا منطقی و اسان صورت می پذیرد. هنگامی که محتویات چندرسانه ای به پیام تان بیافزایید، پیام به طور خودکار به MMS تبدیل می شود. می توانید تنها به افزودن عکس یا فایل های صوتی اکتفا کنید یا اگر خواستید می توانید از ویرایشگر اختصاصی MMS هم استفاده کنید.
و اما بخش ایمیل ،مهم ترین تغییر حاصل شده در نرم افزار Gmail ،عملکردهای گروهی است که اجازه بایگانی ، برچسب گذاری یا حذف چند ایمیل را به طور همزمان برای کاربر مهیا می سازد. می توانید گزینه هایی چون push Email یا به روز رسانی زمانبندی شده ایمیل ها را فعال نمایید. گزینه ای هم برای دریافت ایمیل ها تنها از طریق Wi-Fi در نظر گرفته شده است که می تواند کمک شایانی در صرفه جویی در هزینه ها به شما کند.
Universal Inbox هم دقیقا همانند نرم افزار Gmail به نظر می رسد. همچنین این نرم افزار می تواند چندین حساب کاربریPOP یا IMAP را به طور همزمان مدیریت نماید.
Google Talk بخش پیام رسانی فوری را در Motorola DEFY اداره می کند. شبکه G-Talk با برخی دیگر از شبکه های معروف دیگر چون Pidgin ، Kopete ، iChat و Ovi Contacts سازگار است.
ما فیس بوک و Twitter را در بخش امکانات سرویس های شبکه های اجتماعی Motorola DEFY به صورت مفصل بررسی خواهیم کرد.
قابلیت درج متن به Swype هم مجهز است. این قابلیت روش جدیدی را برای درج متن در اختیار شما می گذارد که متکی به کشیدن انگشت تان بر روی کلیدها به جای ضربه زدن به تک تک آن هاست. به لطف الگوریتم Swype که حدس های بسیار دقیقی می زند ، سرعت تایپ با استفاده از این قابلیت افزایش قابل ملاحظه ای پیدا می کند.
گالری
Motorola DEFY به گالری سفارشی سازی شده ای مجهز است که پیش از این آن را در MILESTONE XT720 دیده بودیم. این گالری از جلوه های سه بعدی و متحرک روانی استفاده می کند. در مورد زیبایی ظاهری این گالری نمی توان هیچ اعتراضی را وارد دانست.
گالری به سه بخش Camera Roll (نمایش آخرین عکس های ثبت شده توسط دوربین ) ، My Tags (برچسب گذاری عکس ها به منظور سازمان دادن آن ها) و Folders تقسیم شده است. نمای Folders تمامی پوشه هایی را که حاوی عکس یا ویدیو هستند را در یک جا به نمایش می گذارد.
در هنگام مشاهده یک پوشه ؛ عکس ها به صورت خط طویلی به نمایش در می آیند. در نمای سه بعدی افقی می توانید برای مرور عکس ها به طرفین پیمایش کنید و با انجام این کار ، برچسبی نمایان می شود که زمان ثبت شدن عکس ها (یا ویدیوها) را نمایش می دهد. از طریق منوی Option می توانید زمانی را مشخص نمایید تا گالری به طور خودکار به آن پیمایش کند.
جلوه های متحرک بسیار چشمگیرند اما نمای قدیمی و کسل کننده مشبک برای مرور مجموعه وسیعی از عکس ها مناسب تر به نظر می رسد. با برگرداندن گوشی به سمت پایین ، حالت نمایش عکس ها به نمای مشبک تغییر پیدا می کند.
البته امکان برچسب گذاری عکس ها (و همین طور برچسب گذاری جغرافیایی خودکار آن ها) هم وجود دارد که حتی اگر حوصله مرتب کردن عکس ها را برای سازمان دادن آن ها نداشته باشید ،مشاهده عکس هایی معینی را آسان تر می سازد .
می توانید از امکان pinch Zooming یا بزرگنمایی با ضربات دوگانه هم برای زوم بر روی عکس ها استفاده کنید. قابلیت های Quick Upload و Share امکان به اشتراک گذاری سریع عکس ها را در FaceBook ؛ Picasa و سرویس های دیگر به اشتراک گذاری عکس مهیا می کند اما امکان ارسال آن ها را از طریق ایمیل ، بلوتوث و MMS را هم در اختیار شما قرار می دهد.
گزینه های بسیاری در مورد یک عکس وجود دارد ، می توانید به صورت مستقیم در گالری اندازه آن ها را تغییر د اده ، آن ها را برش دهید و یا بچرخانید. همچنین امکان افزودن جلوه های خاص ، تنظیم کنتراست و اشباع رنگی و همین طور افزودن متن و کلیپ آرت و ... هم وجود دارد.
آسان ترین و سریع ترین راه برای ویرایش یک عکس ؛ نرم افزار Kodak Perfect Touch است . این نرم افزار به طور خودکار به رفع مشکلات عکس می پردازد و نیازی نیست شما کاری انجام دهید.
قابلیتی که فقدان آن در گالری DEFY احساس می شود و ما دوست داشتیم آن را در اینجا ببینیم ، نرم افزاری مشابه TwitPic یا روش آسانی برای ارسال پست با لینکی به تصاویر در Twitter بود . این بار شما مجبورید که ابتدا عکس را آپلود کرده و سپس لینک عکس را به صورت دستی کپی کنید.
البته Android Market نرم افزارهای فراوانی برای انجام این کار در اختیار شما قرار می دهد.
ترکیب موسیقی و سرویس های شبکه های اجتماعی
پخش کننده موسیقی Motorola DEFY هم همان رویکرد بخش پیام رسانی را در پیش گرفته است و تمامی آنچه که به موسیقی مرتبط است ، را در یکجا جای داده است.
My Music یک پخش کننده موسیقی ساده است و می تواند آهنگ ها را از کارت حافظه خوانده و آن ها را با توجه به خواننده ، البوم ؛ لیست پخش و مانند آن ها فیلتر نماید. یک قابلیت جالب به صورت خودکار Album Art و ترانه مربوط به آهنگ ها را دانلود کرده و به صورت همزمان با آهنگ به نمایش در می آورد. با این روش ، Motorola DEFY به یک ابزار کوچک مجهز به کارائوکه تبدیل می شود که البته به اتصال اینترنتی نیاز دارد.حتی برخی از آهنگ های غیر انگلیسی هم از زیر نویس انگلیسی استفاده می کنند.
با ضربه ای بر روی صفحه کنترل های موسیقی نمایان می شود . روش دیگر برای نمایاندن آن ها ، کج کردن گوشی است. به سادگی می توانید حس تان را نسبت به آهنگی که در حال گوش کردن به آن هستید ، در Twitter یا FaceBook به اشتراک بگذارید.
بخش Music Videos در نرم افزار Music امکان جستجو در YouTube یا GoTv را برای یافتن موزیک ویدیوهایی خاص در اختیار شما می گذارد. Community هم برای یافتن آهنگ های جدید شما را به شبکه های اجتماعی هدایت می کند.
می توانید نمودارهای TuneWiki ، Music maps و Hot Playlist را که محبوب ترین آهنگ های FaceBook و Twitter را نمایش می دهد هم مشاهده کنید.
البته قابلیت دیگری به نام Song ID هم وجود دارد که به شما اجازه می دهد با فشردن کلیدی و چند ثانیه انتظار نام آهنگ را بیابید.
این پخش کننده هنوز هم نواقصی دارد که باید رفع شوند. برای مثال نه از اکولایزر و نه از پوسته های جایگزین در این نرم افزار خبری نیست. امکان نشانگذاری یک آهنگ خاص برای چندین بار تکرار هم از داخل لیست پخش وجود ندارد.
کیفیت صدا
Motorola DEFY در نخستین بخش آزمون کیفیت صدای ما عملکرد فوق العاده ای داشت. هنگامی که گوشی را به یک تقویت کننده صوتی خارجی چون سیستم صوتی منزل یا اتومبیل متصل کردیم ، این گوشی عملکرد بسیار خوبی داشت و هیچ نقطه ضعفی در آن دیده نمی شد. میزان بلندی صدای گوشی هم در حد بسیار مناسبی بود. در این سناریو DEFY به آسانی می توانست با بهترین گوشی های موبایل و حتی پخش کننده های اختصاصی هم رقابت کند.
گرچه با وارد شدن هدست ها به صحنه ، در بسیاری از موارد و از جمله میزان سیگنال های ناخواسته تنزل قابل توجهی مشاهده می شود. پاسخدهی به فرکانس ها هم کمی بدتر از قبل می شود اما نمی توان آن را زیاد هم جدی گرفت. آخرین مشخصه ای از Motorola DEFY که در این قسمت تحت تاثیر قرار می گیرد انحراف بین فرکانسی است که تا متوسط افزایش یافته و البته بلندی صدا هم از حدا اعلا به تنها خوب کاهش می یابد.
در کل باید گفت Motorola DEFY عملکرد فوق العاده ای در این بخش داشت اما دوستداران موسیقی می توانند گزینه های بهتری هم انتخاب کنند.
پخش کننده ویدیویی
پخش کننده ویدیویی هم تا حد امکان ساده طراحی شده است. می توانید فایل ویدیویی مورد نظرتان را از طریق گالری انتخاب کرده و بر روی گزینه Play برای مشاهده آن کلیک نمایید.
پشتیبانی از فرمت های ویدیویی هم محدود است ، اثری از پشتیبانی از DivX دیده نمی شود و تنها برخی فایل های XviD با رزولوشن پایین تر از WQVGA بر روی گوشی پخش می شوند. به نظر می رسد که فایل های بزرگتر به توان پردازشی ای بیش از آنچه DEFY قادر به ارائه آن است ، نیازمندند.
رادیو اف ام با RDS
Motorola DEFY به یک رادیو اف ام با RDS مجهز است. رابط کاربری ساده است و تنها یک عقربه مدرج برای حرکت بین ایستگاه ها وجود دارد. می توانید تا ده ایستگاه را به لیست علاقمندی ها بیافزایید.هیچ گزینه ای برای پخش رادیو از طریق اسپیکر در این گوشی تعبیه نشده است.
اگر از ایستگاه های محلی رادیو خسته شده اید ، می توانید به رادیوهای اینترنتی گوش کنید. ایستگاه های زیادی در سبک های مختلف وجود دارد که می توانید به آن گوش کنید اما بهتر است از یک طرح داده ای خوب یا Wi-Fi برای گوش دادن به رادیو استفاده کنید تا در هزینه های تان هم صرفه جویی شود.
یک دوربین پنج مگاپیکسلی متوسط
Motorola DEFY به یک دوربین پنج مگاپیکسلی متوسط مجهز است که قادر است عکس هایی با حداکثر رزولوشن 1944*2592 پیکسل ثبت نماید. یک فلاش LED هم این دوربین را همراهی می کند اما نباید در فضاهای به شدت کم نور ، انتظار معجزه از آن داشته باشید.
رابط دوربین بسیار ساده است ، یک نشانگر رزولوشن ، یک شمارنده که تعداد عکس هایی را که می توانید تا پیش از پر شدن حافظه تان ثبت کنید و یک کلید شاتر مجازی ، تنها چیزهایی هستند که در این رابط دیده می شوند. با ضربه ای بر روی صفحه میانبر گالری (با پیش نمایشی از آخرین عکس ثبت شده) و کلیدهای افزایش و کاهش بزرگنمایی نمایان می شوند.
برچسب های سفارشی یا Custom tags قابلیت مفیدی هستند که به شما اجازه می دهند عکس های تان را سازمان دهی نموده و آن ها را مرتب نگاه د ارید . می توانید برچسبی چون «تعطیلات» به عکس های تان بیافزایید و تا زمانیکه آن را به صورت دستی حذف نکنید ، در جای خود باقی خواهد ماند. افزودن و حذف برچسب ها بسیار ساده و آسان انجام می گیرد. یک برچسب خودکار هم برای افزودن مکان به عکس های ثبت شده به کار می رود.
عکس های ثبت شده توسط دوربین می توانستند از آنچه هستند بهتر باشند. بزرگترین مشکل دوربین ثبت کردن عکس های با نوردهی پایین است. از سوی دیگر ، رندر رنگ ها هم چندان خوب نیست ، تصاویر کسل کننده هستند و ته رنگ آبی در همه آن ها دیده می شود. از سوی دیگر سطح نویزها قابل تحمل است و میزان جزئیات هم عالیست. کیفیت عکس ها را در بهترین حالت می توان در سطح متوسط دانست.
ضبط ویدیویی VGA
رابط بخش فیلمبرداری هم مشابه رابط بخش عکاسی و تنها تفاوت آن ها در نبود کلیدهای بزرگنمایی در این قسمت است.
ضبط ویدیویی با رزولوشن VGA و با نرخ 30 فریم بر ثانیه محدود می شود. گرچه بر روی کاغذ این موضوع اصلا جالب به نظر نمی رسد اما ویدیوها بسیار خوب هستند و تماشای آن هم لذت بخش است.
امکانات ارتباطی عالی
Motorola DEFY به امکانات ارتباطی فوق العاده ای مجهز است . پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE و دو بانده از 3G با سرعت دریافت 7.2 مگابیت بر ثانیه و سرعت ارسال 2 مگابیت بر ثانیه به لطف پشتیبانی از HSPA تنها بخشی از امکانات گوشی است.
در مورد امکانات ارتباطی محلی هم Motorola DEFY از Wi-Fi b/g/n و بلوتوث 2.1 با پشتیبانی از A2DP و پورت MicroUSB مجهز است. می توانید DEFY را در چندین حالت دسترسی به کارت حافظه ، فقط شارژ ، همگام سازی با Windows Media و Portal and Tools به رایانه متصل کنید. در حالت دسترسی به کارت حافظه ، کارت حافظه قفل شده و نمی توانید به بسیاری از نرم افزار ها دسترسی داشته باشید.
گوشی از اسلات کارت حافظه microSD هم برخوردار است که برای انتقال گروهی فایل ها بسیار مفید واقع می شود.
گرچه نرم افزار phone portal را می توان به عنوان جذاب ترین بخش امکانات ارتباطی گوشی انتخاب نمود. این نرم افزار در واقع مرورگر شما را به یک نرم افزار PC Suite قدرتمند تبدیل می کند. با استفاده از اتصال USB یا Wi-Fi ، DEFY یک آدرس IP به شما می دهد تا آن را در نوار آدرس مرورگر خود وارد کرده و از گزینه های در دسترس بهره بگیرید.
حتی می توانید یک نام کاربری و کلمه عبور هم برای افزایش امنیت دسترسی به گوشی تعبیه نمایید. بعد از انجام این کار ، امکان مرور عکس ها (البته مرورگر فایل ها تنها در Internet Explorer کار می کند) ، انجام تنظیمات و مدیریت مخاطبین که شامل ارسال و دریافت پیام ها نیز می شود ، را در اختیار داشته باشید.
ایده این کار عالیست ، شما همیشه به تمامی عملکردهای PC Suite نیاز ندارید و علاوه بر این ، بسیاری از مواقع اصلا این نرم افزار بر روی کامپیوتری که در حال استفاده از آن هستید ، نصب نیست.
مرورگر وب و پشتیبانی از فلش حتی بدون از Froyo
بار دیگر آندروید را با مرورگر وبی فوق العاده می بینیم. در Motorola DEFY با پشتیبانی از فایل های فلش اوضاع از پیش هم بهتر شده است اما صفحه نمایش نقطه ضعفی در به کارگیری آن به شمار می رود.
رابط کاربری بسیار ساده است. تنها نوار آدرس و میانبری به Bookmarks به شما نمایش داده می شود.
مرورگر آندروید در آخرین نسخه این سیستم عامل از روش های بزرگنمایی با ضربات دوگانه و Pinch Zooming حمایت می کند. مرورگر وب Motorola DEFY از چینش مجدد متون پشتیبانی نمی کند.
با ضربه زدن بر روی کلید منو ، شش کلید دیگر نمایش داده می شوند.می توانید لبه جدیدی ایجاد کرده ،بین لبه ها حرکت کند ، صفحه ای را به روز کنید، به سمت جلو حرکت کرده و یا اینکه Bookmark ها را باز کنید.کلید آخر گزینه های بیشتری از قبیل کپی متن ، جستجو در صفحه و ... را به شما نمایش می دهد.
لیست Bookmark ها پیش نمایش هایی از صفحات افزوده شده را نمایش می دهد . همچنین امکان دسترسی به لیست صفحاتی که بیشترین بازدید را داشته اند (Most Visited) هم در بخش History فراهم شده است.
پشتیبانی فوق العاده از چندین صفحه هنوز هم در دسترس است و الگوریتم رندر صفحات هم عملکرد بی نقصی دارد.بزرگنمایی و Panning هم با سرعت بسیار خوبی انجام می پذیرند.
همانند Flipout ، Motorola DEFY هم با وجود استفاده از نسخه Éclair از فایل های فلش پشتیبانی می کند. YouTube به خوبی (گرچه کمی کند) کار می کند اما سایت های دیگر به اشتراک گذاری ویدیوها به اندازه آن خوب نیستند. ما یک بازی فلش را هم در این مرورگر آزمودیم و این بازی هیچگاه نتوانست از مرحله بارگذاری فراتر رود.
حداقل این قابلیت امکان مرور سایت های فلش را برای ما فراهم می آورد.
سرویس های شبکه های اجتماعی
رابط سفارشی سازی شده MOTOBLUR در Motorola DEFY کار فوق العاده ای را در یکپارچه سازی سرویس های شبکه های اجتماعی با دیگر قابلیت های گوشی به انجام رسانده است. ما پیش از این نگاهی به دفترچه تلفن اجتماعی گوشی، گالری با امکان آپلود آسان به سایت های شبکه های اجتماعی و پخش کننده موسیقی که قابلیت کار با سرویس های شبکه های اجتماعی را داشت ، انداختیم .
پشتیبانی از سرویس های شبکه های اجتماعی در صفحه اصلی هم از طریق ویجت ها خودنمایی می کرد و چندین نرم افزار اختصاصی هم بدین منظور در نظر گرفته شده اند.
نخستین نرم افزار Social Networking که ویجت eponymous است. این نرم افزار می تواند به روز رسانی های تمامی سرویس های شبکه های اجتماعی شما (یا فقط سرویسی که شما انتخاب می کنید) را به نمایش در آورده و علاوه بر این برای تنظیم وضعیت شما در این سرویس ها هم به کار گرفته شود.
این نرم افزار قابلیت های خاصی را در مرور پروفایل ها عرضه نمی دارد ، می توانید به ارسال نظرات ، مطالب و همچنین نشانگذاری Like در پروفایل ها اقدام کنید اما برای دسترسی به پروفایل کامل باید از مرورگر تان استفاده کنید. البته نیازی به نگرانی نیست ، مرورگر وب به اندازه کافی خوب است.
تفاوت میان Social Networking و ویجت Social Status این است که در حالیکه کار اصلی Happenings به نمایش در آوردن به روز رسانی هاست اما Social Status برای در اصل برای ارسال مطالب به کار می رود. این ویدجت آخرین به روز رسانی وضعیت شما را هم به نمایش می گذارد.
نرم افزار Messaging هم از FaceBook و هم از Twitter پشتیبانی می کند . کار اصلی این نرم افزار ارسال پیام ها میان مخاطبین است تا به روز رسانی وضیعت ها از آنچه که شما در حال انجام آن هستید.
رابط کاربری این بخش به طور فریبنده ای مشابه بخش پیام رسانی SMS است. این نرم افزار به نمایش مکالمات در حالت حباب وار می پردازد.
این قابلیت به دلیل ایجاد امکان برابر و همتراز برای ارسال پیام کوتاه با ارسال مطلب به Twitter یا FaceBook بسیار عالیست. در سایر گوشی ها ، این دو هم مفهومی مجزا هستند و هم رابط کاربری مجزایی دارند.
در پایان این بخش ، اجازه دهید اشاره ای هم به پوشه پویایی Status بکنیم ، این پوشه بسیار کوچک است اما با کلیک بر روی آن ، این پوشه گسترده شده و تمام صفحه را با آخرین به روز رسانی ها ازسرویس هایی که شما معین می کنید ، پر می کند.
سازمان دهنده
همانند بسیاری از رقبای آندرویدی ، Motorola DEFY با سازماندهنده خوبی که مرورگر اسناد آفیس هم جزئی از آن است عرضه می شود. البته امکان تهیه نرم افزارهایی رایگان از Android Market برای این منظور وجود دارد اما موتورولا شما را از تلاش برای انجام این کار هم بی نیاز کرده است.
Motorola DEFY با نسخه رایگانی از Quick Office عرضه شده است که امکان مشاهده فایل های Word، Excel و PowerPoint را فراهم می آورد.برای امکان ویرایش این فایل ها باید مبلغ جداگانه ای بپردازید.گرچه این نرم افزار از فایل های PDF هم پشتیبانی نمی کند.
بهترین قسمت این بخش ، یکپارچه شدن آن با Gmail است که باز کردن و مرور اسناد آفیسی را که بعنوان ضمیمه ایمیل ارسال شده اند را براحتی امکانپذیر می سازد. متاسفانه نمی توانید آنها را در حافظه گوشی ذخیره کنید. گمان می کنم تنها عکس هایی را که بعنوان ضمیمه ارسال شده اند ، می توان در حافظه ذخیره نمود. الصاق تمامی انواع فایل ها به ایمیل ها امکان پذیر است.
تقویم چهار حالت نمایش صورت جلسه ،روزانه ،هفتگی و ماهانه دارد. افزودن رویدادهای جدید اسان است و به سرعت انجام می شود. می توانید به هر رویداد هشداری را بعنوان یاداور تخصیص دهید. این تقویم با نوار وضعیت جدید هم یکپارچه شده و از یادآورها هم پشتیبانی می کند.
ماشین حساب به خوبی با رابط لمسی سازگار شده و از کلیدهای بزرگی در رابط آن استفاده شده است.
DEFY از یک نرم افزار alarm هم استفاده می کند که امکان تنظیم هشدارهای زیاد با زمان شروع و الگوی تکرار اختصاصی را فراهم می کند.
و در آخر اینکه ، این گوشی از یک نرم افزار YouTube هم بهره می گیرد که فقدان پشتیبانی از فایل های فلش را تا حدودی جبران می کند. رابط کاربری این نرم افزار به قدری ساده است که براحتی می توانید هر آنچه را که در جستجویش هستید ، بیابید.
GPS و مسیریابی با Google Maps
Motorola DEFY به یک گیرنده داخلی GPS هم مجهز است که از فناوری A-GPS برای یافتن سریع تر ماهواره ها استفاده می کند.
این گوشی با Google Maps بعنوان نرم افزار مقصد یابی پیش فرض عرضه می شود ، مثل همیشه Google Maps به حالت نمایش خیابانی هم مجهز است. احتمالا این حالت نمایش را می توان بهترین بخش این نرم افزار دانست چراکه هنوز راهنمای صوتی مسیریابی به صورت کامل در دسترس نیست. اگر در منطقه شما هم از این حالت نمایش پشتیبانی شود می توانید ازنمای 360 درجه منطقه تان نهایت لذت را ببرید. هنگامی که قطب نمای دیجیتال را فعال کنید ، این حالت نمایش مشابه تجربه یک تور مجازی خواهد بود.
متاسفانه امکان فعالسازی راهنمای صوتی مسیریابی تنها در کشورهایی خاص وجود دارد و در صورتی که در کشوری به غیر از کشورهای تحت پشتیبانی باشید ، تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که در طی حرکت همواره یک چشمتان به محل فعلی باشد.
اگر می خواهید از DEFY بعنوان ابزار اختصاصی مقصدیابی استفاده کنید باید نرم افزار دیگری را از Android Marketدانلود کنید که برخی از آن ها حتی امکان فعالسازی راهنمای صوتی مقصدیابی را هم دارند. برخی دیگر امکان ثبت مسیر های GPS را دارند.
Android Market
Android Market به دو بخش عمده تقسیم می شود :بازی ها و نرم افزارها. هر کدام از آن ها زیر دسته های خاص خود را دارد.می توانید این نرم افزارها را بنا بر نیازتان فیلتر کنید. البته می توانید با استفاده از گزینه Top Free به جدیدترین و مفید ترین نرم افزار ها دست پیدا کنید.
همیشه باید یک چشمتان به بخش Download باشد ، هنگامی که یک بسته به روز رسانی برای نرم افزاری خاص در دسترس باشد ، یک برچسب Update Available در کنار نام آن قرار خواهد گرفت. با زدن آن می توانید نرم افزارتان را به روز کنید ، به همین سادگی !
جستجو بسیار آسان است ، تنها کافیست کلید search را فشرده و آنچه را می خواهید تایپ کنید. از آن پس با استفاده از رتبه بندی ، توضیحات ، نظرات و همین طور تصاویر به نمایش در آمده می توانید به سادگی نرم افزار مورد نظرتان را انتخاب کنید.
همه نوع نرم افزاری را می توانید در این بخش بیابید. از نرم افزارهای مدیریت فایل ها گرفته ، تا نرم افزارهای مقصدیابی و مرورگر های اسناد آفیس در این فروشگاه به چشم می خورند.هنوز این فروشگاه نرم افزاری به اندازه App Store آیفون قوی و غنی نیست اما در حال نزدیک شدن به آن است. گرچه تا به حال بخش بازی ها چندان خوب نبود اما اکنون بازی های خوبی چون Angry Birds که یکی از محبوب ترین نرم افزارهای iOS است در این قسمت در دسترس کاربران قرار گرفته است.
سخن پایانی
ما همیشه آندرویدی ها را به عنوان مخلوقاتی مهربان می شناخته ایم.و Motorola DEFY ما را به ایمان آوردن به این موضوع وادار می کند.همه تجهیزات تنها برای دفاع از خود و عناصر دیگر گوشی ساخته شده اند. و بهترین چیز این است که با وجود مقاوم بودن گوشی ؛ ظاهر گوشی اصلا چنین چیزی را نشان نمی دهد. کوچک و فشرده ، کاربرپسند ، جوان و اجتماعی ،این های مشخصه های گوشی هوشمندی است که قطعا بسیاری از کار با آن لذت خواهند برد. این حرکت بسیار هوشمندانه ای از سوی موتورولاست که تاکید بیش از حدی بر مقاوم بودن گوشی نکرده است. و اصلا چه دلیلی دارد وقتی آن ها می توانند یک برنده در رده میان قیمت ها داشته باشند ، بازی را در جایی دیگر آغاز کنند.
Motorola DEFY گوشی مناسبی برای جوانان است ، این گوشی تنها یک هدف را دنبال نمی کند و در بسیاری از موارد عملکرد خوبی دارد. این گوشی از امکانات ارتباطی و چند رسانه ای خوبی بهره می برد . حتی با وجود پخش کننده موسیقی بسیار عالی و نرم افزار جالب Portal App ، DEFY حتما کاربرانش را شگفت زده خواهد کرد.
DEFY در برابر بهای پراختی اش گوشی خوبی است اما قطعا نواقصی هم دارد. نخستین مشکلی که باید به آن اشاره کرد ، نسخه سیستم عامل آن است. با اینکه هنوز هم بسیاری از گوشی های خوب مبتنی بر آندروید از Éclair استفاده می کنند ، اما به روز رسانی سیستم عامل آندروید برای بسیاری از آن ها عرضه شده و برای برخی دیگر هم به زودی عرضه خواهد شد. موتورولا هیچ زمان معینی را برای عرضه به روز رسانی برای DEFY اعلام نکرده است. اگر این گوشی به Froyo هم تجهیز شود ، مقاومت در برابر وسوسه آن بسیار سخت خواهد بود. آیتم بعدی در میان نواقص گوشی ، به دوربین باز می گردد که می شد بهتر از آنچه هست ، در نظر گرفته شود. ضبط ویدیویی گوشی هم اصلا در حدی نیست که بشود سخنی از آن به میان آورد. وجود قابلیت شماره گیری هوشمند هم می توانست مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار بگیرید.
به هر حال می توان این مشکلات را با توجه به میان قیمت بودن گوشی و مشخصه های این رده گوشی ها ، نادیده گرفت. Motorola DEFY احتمالا پا به جایی می گذارد که HTC Tattoo از آن نقطه کنار رفت. و اگر از ما بپرسید ، این گوشی را می توان رقیب اصلی Nokia C6-01 دانست.
رقیب دیگر ، که اخیرا به Froyo تچهیز شده است ، HTC Desire است. این گوشی برای قرار دادن در رده میان قیمت ها کمی بزرگ به نظر می رسد اما با عرضه Desire HD ، این گوشی روز به روز ارزان تر می شود . در کل این خبر بدی برای DEFY است که باید با یکی از قدرتمندترین آندرویدی ها که اخیرا به روز رسانی Froyo هم برای آن عرضه شده ، مبارزه کند. HTC به هیچ وجه نمی خواهد حتی اجازه نفس کشیدن به DEFY بدهد. Wildfire ، Aria و Gratia هم هر کدام سعی دارند تا بخشی از بازار موتورولا را به چنگ آورند.
بیرون از دنیای آندرویدی ها ، Samsung S8530 Wave II که به تازگی ارائه شده است ، با قیمتی حدود 350 یورو فروش خود را آغاز کرده است. این گوشی از سیستم عامل بادای سامسونگ استفاده می کند و همانند Wave ، از یک دوربین پنج مگاپیکسلی با فوکوس خودکار که قابلیت ضبط ویدیویی 720p را نیز دارد ، بهره می برد. البته این بار به جای صفحه نمایش 3.3 اینچی Super AMOLED یک صفحه نمایش 3.7 اینچی Super Clear LCD برای گوشی در نظر گرفته شده است.
فشارهایی هم از سوی گوشی های مبتنی بر Windows Phone 7 چون HTC Trophy احساس می شود. خبر خوب برای موتورولا این است که DEFY قیمت بسیار ارزان تری نسبت به آن ها دارد.
ما می توانیم مقایسه Motorola DEFY را با سایر گوشی های هوشمند هم ادامه دهیم اما یافتن یک گوشی مقاوم در میان آن ها نه تنها دشوار ، بلکه محال به نظر می رسد. این گوشی میان قیمت آندرویدی از آنچه انتظار داشتید بسیار مقاوم تر است. ظاهر زیبا ،جوان پسند و اجتماعی بودن ،هدفی است که موتورولا در پی دستیابی به آن است. زنده بیرون آمدن از مبارزه ای که از کنترل خارج شده ، می تواند پایان خوبی برای Motorola DEFY رقم بزند.