پاسخ به:آموزش گام به گام SQL Server
دوشنبه 20 تیر 1390 12:56 PM
سلام دوباره
آموزش رو ادامه می دم :
- تعریف یک متغیر : نامگذاری متغیرها در SQL Server مشابه همه زبانهای برنامه نویسی از ترکیب حروف انگلیسی و اعداد و برخی از کارکترها مشروط به اینکه نام متغیرها با اعداد شروع نشود را شامل می گردد و براساس قالب ذیل قابل ارائه است و به منظور جلوگیری از شباهت نام فیلد و نام متغیر در SQL Server کلیه متغیرها با حرف @ معرفی می گردند.
] , … [ نوع متغیر نام متغیر @ Declare
بعنوان مثال درصورتیکه قرار است متغیری در دامنه 0 تا 255 تعریف شود بدین گونه عمل می نمائیم.
@x TinyInt Declare
مقداردهی به متغیرها برخلاف زبانهای برنامه نویسی غیرپایگاه داده ای از کلمات کلیدی Set یا Select به شکل ذیل صورت می گیرد ولی پیشنهاد می گردد بعلت شباهت به دستور Select از کلمه Set استفاده گردد.
عبارت = نام متغیر@ Set
یا
[ , … ]عبارت = نام متغیر@ Select
بعنوان مثال داریم :
14 = @x Set
y @*+2 @x = @x Set
2- دستورات شرطی : دستورات شرطی در زبان SQL Server به دستور If ، تابع Case محدود می گردد قبل از تشریح هریک از دستورات فوق می بایستی مفهوم بلوک دستورات در زبان SQL Server تشریح گردد که به شکل ذیل یک بلاک دستورات ایجاد می گردد.
Begin
دستورات
End
و درصورتیکه تعداد دستورات یک بلاک تنها شامل یک دستور باشد از نوشتن کلمات Begin و End می بایستی صرف نظر گردد. با این توضیحات شکل کلی دستور شرطی If به شکل ذیل خواهد بود :
عبارت شرطی IF
بلوک یا دستور
[
ELSE
بلوک یا دستور
[
همانطور که از ظاهر دستور مشاهده می گردد در صورتیکه عبارت شرطی صحیح باشد دستورات بخش A و در غیراینصورت دستورات بخش B اجرا خواهد شد و در صورتیکه نیازی به ساختار ELSE نباشد می توان از این بخش صرف نظر نمود ، حال براساس توضیحات قبل هر بلوک درصورت نیاز می بایستی در محدوده یک Begin و End محصور گردد. بعنوان مثال داریم:
Declare @x Int , @y Int
Set @x= 200
Set @y= 300 - @x
IF @x > @y
Set @y = @x + 2
ELSE Begin
Set @y = @x + 3
Set @x = @x + 1
END
در این قطعه برنامه چون در بخش ELSE بیش از یک دستور بکار رفته است بنابراین از بلاکBegin ، End استفاده شده است.
در قسمت بعد دستور Case رو معرفی می کنم.
موفق باشید