اوراتوس
ماهييان اوراتوس نيز همانند ماهيهاي موزامبيک نوزادانشان را داخل دهانشان نگهداري مي نمايند ولي داراي جسه کوچکتر و رنگ آميزي زيباتر نسبت به موزامبيک ها هستند. اوراتوسها داراي رنگهاي متنوعي هستند که بيشتر رنگ زرد با نوارهاي سياه در امتداد طول بدن ماهي در بازار يافت مي شود.
اوراتوسها را بايد با غذاهايي تغذيه نمود که قادر به خوردنشان باشند و مثل موزامبيکها همه چيز خوار نيستند و همچنين فعاليتشان نسبت به موزامبيکها بيشتر است.
تشخيص نر و ماده:
ماهي نر:
1: داراي رنگي تيره نسبت به ماده هاست.
2: لوله مخرجيشان کوچکتر و نوک دار است.
3: بر روي باله شکميشان چندين خال به رنگ روشن وجود دارد.
ماهي ماده:
1: داراي رنگي روشنتر هستند.
2: لوله تخميشان بزرگتر از نرها و سر گرد است.
3: داراي باله شکمي ساده و يا خالدارند.
تکثير اوراتوس:
ماهي اوراتوس همان طور که گفتيم همانند ماهي موزامبيک تکثير مي شود ولي تنها فرقي که دارد به هنگام باربر ساختن تخمهاست که بعد از تخم ريزي ماهي ماده ماهي نر براي اسپرم پاشي بر روي تخم ها مي آيد و ماهي ماده نيز با دهانش تخم ها را جمع آوري مي نمايد در آخر هم چشم ماهي ماده به چند خال روي باله شکمي ماهي نر مي افتد و فکر مي کند که تخمهايش هستند و شروع به جمع کردن آنها مي کنه که در موقع باز کردن دهانش براي بلعيدن تخمها به جاي آن تخم هاي دروغين را بردارد اسپرمهاي ماهي نر را که از لوله مخرجي کنار باله شکمي اش وجود دارد به داخل دهانش مي برد و همه تخمهاي داخل دهان نيز باربر مي شوند و شانس به دنيا آمدن لاروها در آبهاي نا آرام نيز بوجود مي آيد.