دانشگاه علم و فرهنگ: گذشته، حال و آینده
تاریخچه دانشگاه
جهاددانشگاهی براساس اهداف و وظایف مندرج در اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت آموزشی خود را در حوزه آموزش عالی با تأسیس موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی در سال 1372 آغاز نمود. پس از 13 سال فعالیت مستمر و کسب موفقیتهای آموزشی و در پی احراز شرایط لازم، شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم در جلسه مورخ 15/11/84 با ارتقای مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی (تهران) به دانشگاه علم و فرهنگ موافقت قطعی به عمل آورد. در حال حاضر این دانشگاه با داشتن تمامی ارکان و نهادهای اجرایی، شوراها و کمیتههای مصوب و مذکور در آییننامه مدیریت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی - فرهنگی فعالیت مینماید.
ماموریت دانشگاه علم و فرهنگ
دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه غیردولتی وابسته به جهاددانشگاهی است و مأموریت اصلی این دانشگاه مشاركت در توسعه نظام علمی و دانشگاهی كشور در عرصههای ملی و بینالمللی، توسعه آموزش عالی غیردولتی با كیفیتی ممتاز، آموزش نظری و عملی دانشجویان در رشتهها و مقاطع مختلف آموزشی، و تأمین منابع انسانی متخصص، كارآمد و متعهد در راستای تحقق چشمانداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی ایران است.
دانشگاه علم و فرهنگ با برخورداری از پشتوانه علمی و فرهنگی جهاددانشگاهی و ارتباط نهادینه با مراكز علمی و پژوهشی این نهاد، با ساختاری پویا و روزآمد و بهرهمند از كادر علمی و اداری مجرب، با تأكید بر بهبود مستمر كیفیت آموزش، پژوهش و مشاوره تخصصی، زمینهها و امكانات لازم را برای پژوهش و نوآوری دانشجویان و اساتید فراهم ساخته و با ایجاد فضایی صمیمی و یادگیرنده در دانشگاه مبتنی بر مشاركت عمومی، برنامههای خود را به گونهای طراحی میكند كه دانشآموختگان بتوانند با نیل به كمالگرایی، افرادی موفق، توانمند و مسئولیتپذیر برای خدمت به جامعه و كشور باشند.
اهداف و برنامههای دانشگاه
براساس سیاستهای مصوب هیأت امنای دانشگاه، محورهای زیر از جمله اهداف و برنامههای آینده این دانشگاه میباشد:
دستیابی به جایگاه قابل قبول و موثر در نظام آموزشی عالی کشور
توسعه کمی و کیفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مبتنی بر استانداردهای آموزش عالی کشور و منطبق با جهتگیریهای علمی - پژوهشی جهاددانشگاهی
پرورش خلاقیتها، مهارتها، تواناییها و استعدادهای علمی دانشجویان و ایجاد روحیه ی خودباوری و اعتماد به نفس علمی و مسئولیتپذیری در آنها
اعتلای فرهنگ و تقویت ارزشهای اسلامی و فضیلتهای اخلاقی دانشجویان
طراحی، تدوین و توسعه رشتههای جدید و بین رشتهای مورد نیاز جامعه
اهتمام در جهت حرکت دانشگاه به سوی ارائه آموزشهای توأم با کارآفرینی و اشتغالزایی
توجه به جذب دانشجویان ممتاز، مستعد و توانمند
توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی با پژوهشکدههای جهاددانشگاهی
همکاری علمی با دانشگاههای معتبر خارجی
ارزشهای سازمانی دانشگاه علم و فرهنگ
پایبندی به فرهنگ دینی و ملی، ترویج ارزشهای اسلامی، انقلابی و فضیلتهای اخلاقی
تکریم دانشجویان و اعتلای شخصیت آنان بر مبنای ارزشهای انسانی بویژه
روزآمدی برای پاسخ به نیازهای علمی و فرهنگی کشور
مسئولیت پذیری و پاسخگویی دانشگاه در برابر نظام آموزش عالی کشور، مردم و دانشجویان
كمالگرایی و جامعنگری در آموزش، تحقیق و نوآوری
فرصتسازی و تشویق برای پرورش استعدادها و خلاقیتهای علمی، فرهنگی و هنری دانشجویان
تكریم اعضای هیأت علمی و كاركنان
فراهم آوردن فضایی پویا، شاداب و با نشاط علمی و فرهنگی
دانشگاه علم و فرهنگ (University of Science & Culture)
دانشگاه علم و فرهنگ با هدف ارتقاء سطح دانش و فرهنگ جامعه و تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز كشور تأسیس گردیده است. این دانشگاه با بیش از یك دهه فعالیت آموزشی به عنوان یكی از بزرگترین دانشگاههای غیردولتی در ایران به شمار میرود. اين دانشگاه با داشتن سه دانشكده فنی - مهندسی، علوم انسانی و هنر و نیز گروههای آموزشی علوم پایه در سطح كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری فعالیت آموزشی دارد. این دانشگاه دارای یك بخش مركزی در تهران و چند شعبه در شهرستانها میباشد كه در مجموع حدود 10000 دانشجو در آن به تحصیل اشتغال دارند.
وضعیت دانشآموختگان دانشگاه علم و فرهنگ نشاندهنده كیفیت مطلوب علمی آنان بوده و خوشبختانه تاكنون میزان موفقیت دانشآموختگان این دانشگاه در آزمون كارشناسی ارشد دانشگاههای كشور بسیار خوب بوده به طوری كه با آمار 25% قبولی به جایگاه ویژهای در میان دانشگاههای كشور دست یافته است.
فضای آموزشی از دو بخش ساختمانهای آموزشی و پژوهشی تشكیل گردیده است. فعالیتهای آموزشی دانشگاه در ساختمان مركزی (مربوط به دانشكدههای فنی - مهندسی و علوم انسانی)، ساختمان دانشكده هنر و ساختمانهاي 1 و 2 تحصیلات تكمیلی انجام میشود.
فعالیتهای پژوهشی دانشگاه در مراكز پژوهشی وابسته متشكل از پژوهشكده رویان، پژوهشكده توسعه تكنولوژی، پژوهشكده فرهنگ و هنر و پژوهشگاه علوم اجتماعی و انسانی انجام میپذیرد.
شایان ذكر است طرح جامع دانشگاه در زمینی به مساحت 10 هكتار در دست اقدام میباشد.
اعضای هیأت علمی
این دانشگاه علاوه بر دارا بودن 80 نفر هیأت علمی تمام وقت در گروههای آموزشی مختلف، امکان همکاری و بهرهگیری از اعضای هیأت علمی پژوهشکدههای جهاددانشگاهی و اعضای هیأت علمی سایر دانشگاهها را نیز فراهم نموده است.
حوزه پژوهشی
با توسعه روزافزون علم و فناوری، توجه به امر پژوهش و تحقیقات از اصول انکارناپذیر آموزش عالی کشور میباشد. حوزه پژوهشی دانشگاه علم و فرهنگ مسئولیت هدایت فعالیتهای پژوهشی اعضاء هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه، به ویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی را به عهده دارد. از مهمترین اهداف این حوزه میتوان به تولید علم در قالب انجام تحقیقات علمی و تخصصی - کاربردی مورد نیاز کشور، ارائه مقالات پژوهشی و تألیف و ترجمه کتب تخصصی اشاره نمود.
شایان ذکر است، حضور واحدها و پژوهشکدههای جهاددانشگاهی نظیر پژوهشکدههای رویان، علوم انسانی و اجتماعی، توسعه تکنولوژی و فرهنگ و هنر در کنار حوزه پژوهشی دانشگاه علم و فرهنگ باعث غنا و توانمندی بیشتر فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه گردیده است.
امكانات كتابخانهای و تجهیزات آموزشی
این دانشگاه، علاوه بر داشتن امكانات كتابخانهای (كتب مرجع، كتابهای فارسی و لاتین و لوحهای فشرده در زمینههای مختلف علمی) و سایتهای كامپیوتری، از طریق ارتباط با بانكهای معتبر علمی، امكان استفاده از آخرین منابع علمی و مجلات معتبر علمی پژوهشی داخلی و خارجی را برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان فراهم نموده است. همچنین كلیه آزمایشگاهها و كارگاههای مورد نیاز گروههای آموزشی دانشكدهها در فضای دانشگاه تجهیز شده و فعال میباشد.