شهاب ، اشترانیتسکی و قهرمان ملی / دورنمات
یک شنبه 19 تیر 1390 11:37 PM
شهاب ، اشترانیتسکی و قهرمان ملی
فردریش دورنمات
آرش اباذری
انتشارات چشمه
کتاب از دو تا نمایش نامه تشکیل شده :
شهاب : رادیو اعلام می کند که شویتر برنده جایزه نوبل ادبیات فوت کرده است ولی ما شاهدیم که او بعد از مرگ زنده شده و به آتلیه ای امده که دوران جوانی و فقیری خود را در آن سپری کرده است . ظاهرا مرگ از شویتر فراری است و او هر بار پس از مرگ دوباره زنده می شود ولی اکنون شویتر سعی می کند تا در آتلیه اش آخرین نفس های عمر خود را سپری کند .
اشترانیتسکی و قهرمان ملی : اشترانیتسکی و آنتون ، فوتبالیست و غواص های خوبی بودند که اکنون در اثر جنگ به ترتیب بدون پا و بدون چشم شده اند و در اثر بی توجهی دولت شرایط ناگواری دارند . در همین زمان قهرمان ملی کشور دچار جذام می شوند و این دو خوشحالند که به دلیل معلولیت قهرمان ، حتما دولت توجه بیشتری به معلولین خواهد نمود .
بد نبود نمایش اولی را زیاد دوست نداشتم یک جورایی دیگه خیلی پراکنده گویی بود شاید نشه به این نقطه ضعف گفت ولی خوب باب میل من هم نبود و برام جذابیتی نداشت ولی نمایش نامه دومی به نظرم موضوع جذابی داشت و خوب هم پرورونده شده بود .
جالبه بدونید دورنمات ازدواج را جهنم می دونسته و البته زن یا مرد را مقصر کامل نمی دونسته بلکه معتقد بوده شرایط ازدواج زناشویی خود به خود به این سمت می ره . اون خودش دو بار ازدواج می کنه و هر دو دفعه هم همسرانش بازیگر بودند .
در ضمن رنگ جلد کتاب هم خیلی صورتی بامزه ای هست خوشم اومد .
پ ن : دلم می خواست کتاب های پیشنهادی از این نویسنده را مطالعه کنم ولی فعلا دیگه کتابی ازش در دسترسم نیست .