0

معرفی ونقد کتاب از وبلاگ بست بوک

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

گوشه نشينان آلتونا /سارتر
یک شنبه 19 تیر 1390  5:24 PM

گوشه نشينان آلتونا

ژان پل سارتر

ابوالحسن نجفي

انتشارات نيلوفر

آقاي گرلاخ كه مالك كارخانه هاي بزرگ كشتي سازي آلمان است سرطان گلو دارد و به زودي خواهد مرد . او قبل از مرگ از ورنر پسرش و عروسش يوهانا مي خواهد كه قول بدهند پس از مرگش در همين خانه زندگي خواهند كرد ولي يوهانا حاضر نيست او بيان مي كند كه مي داند فرانتس پسر بزرگ گرلاخ در حقيقت نمرده بلكه در اتاقي در خانه زنداني است و او حاضر نيست با ديوانه اي در يك جا باشد و....

كتاب نمايشنامه اي هست كه در 5 پرده تنظيم شده و از اخرين نمايش نامه هاي سارتر محسوب مي شه . كتاب در مورد فرانتس يكي از بازماندگن جنگ هيتلر است كه 13 سال خود را در خانه حبس نموده و از اين راه به جنگ آلمان ها و كلا جنگ قدرت ها و حتي نقش خانواده ها گذري داشته .

خيلي قشنگ بود من واقعا خوشم اومد هم به نكات ظريفي اشاره مي كرد و ديدگاه هاي بسيار جالبي داشت هم پركشش و جذاب بود . من خيلي خوشم اومد . نمايش نامه اش در ايران هم به روي صحنه رفته .  

قسمت هاي زيبايي از كتاب

لني : رئيس بايد آخر همه برسد .
يوهانا : چي ؟ كي اين را گفته ؟ ديگر كسي به اين چيزها اعتقاد ندارد .

پدر : براي محكم كردنش گلبر هست . آدم برجسته اي است ، مي داني . و بيست و پنج سال است كه در دستگاه ماست .
ورنر : روي هم رفته بخت با من است . گلبر فرمان خواهد داد .
پدر : گلبر ؟ مگر ديوانه اي ؟ گلبر زير دست توست : تو مزدش مي دهي تا دستورهايي را كه بايد صادر كني به اطلاعت برساند .

وقتي دوستت دارك كه بتوانم تسخيرت كنم . و من مبارزه مي كنم ،خاطرت جمع باشد .

تو با بخشيدن چيزي كه مال خودت نبود به ما خيانت كردي : هر بار كه تو به زندگي يكي از افراد دشمن رحم كردي ، ولو اينكه توي گهواره بود ، خون يكي از افراد ما را مي ريختي .

اگر من يك آدم را تحقير كنم ، فقط يك نفر را ، حتي يك جلاد را ، ديگر به هيچ كس نمي توانم احترام بگذارم : حرمت آدم ها مي شكند .

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها