دن کامیلو و شیطان /گوارسکی
یک شنبه 19 تیر 1390 3:43 PM
دن کامیلو و شیطان
جووانی گوارسکی
مرجان رضایی
انتشرات مرکز
مجموعه دیگه ای از داستان های دن کامیلو کشیش کاتولیک دهکده و پپونه رقیب سرسخت و کمونیست او . مثل مجموعه های قبلی شاهد تقابلات این دو شخصیت در قالب طنز می باشیم . هر دو کاراکتر بسیار جذاب و زیرک هستند . دن کامیلو کشیشی است که قدرت بدنی زیادی دارد و همیشه نیز معصوم و درستکار نیست ، بلکه گاهی حرکات شیطانی نیز انجام می دهد و بعد برای توبه و مشورت نزد مجسمه مسیح می رود و با مجسمه بامزه مسیح صحبت می کند .
خبر چاپ دو جلد جدید از این مجموعه را که شنیدم صبح زود واسه خرید رفتم و یک عالمه هم معطل شدم تا کتاب فروشی ها باز کنند و از وقتی کتاب ها را خریدم تا امروز که یک جلدش را خوندم هر بار توی کتاب خونه نگاهشون کردم و ذوق کردم . من عاشق داستان های دن کامیلو هستم و فوق العاده از خوندن داستان های عمیق و طنز این مجموعه لذت می برم . این جلد هم به خوبی دو جلد قبل بود .
گوارسکی دانشجوی حقوق بوده و زمان زیادی به عنوان سردبیر مجله های فکاهی فعالیت می کرده . او مخالف سیاست موسولینی بود و مدتی هم به عنوان اسیر جنگی در اردوگاه های جنگ جهانی دوم به سر می برد .
قسمت های زیبایی از کتاب
دن کامیلو زیر لب گفت : مرده شور همه ی بمب ها رو ببره !
پپونه با اوقات تلخی گفت : همه ش تقصیر خداوند متعاله که آمریکایی ها و روس ها رو آفرید .
مردن برای یک آرمان و قول دادن برای پرداخت شصت هزار لیر دو چیز کاملا متفاوت اند . به خصوص وقتی که پول را باید همان وقت داد ، در حالی که کسی که حاضر است برای آرمانش بمیرد قرار نیست فی الفور برای آن بمیرد .
" خوب ، پس این طور . این باری تعالی مخصوص عزیز دردونه هاست ، نه آدم های محتاج . اگه صد نفر در حال مرگ باشن و فقط هفت تاشون ایمان داشته باشن ، اگه خدا یک قوطی غذا رو برای اون هفت نفر بفرسته ، در این صورت عادل نیست . "
" نه ، رفیق بخشدار ، خدا غذا رو برای همه شون می فرسته ، ولی فقط هفت نفر در بازکن دارن ، در حالی که بقیه نمی دونن اون اصلاً چی هست . "
پپونه بار دیگر خودداری اش را از کف داده بود و یقه ی پیراهنش از عرق خیس شده بود .
" پدر ، بیا داستان گویی را کنار بذاریم و به واقعیت نگاه کنیم . در کشور ما ، از هر صد و هفت نفر فقط هفت نفر گوشت می خورن ، چون به باری تعالی ایمان دارن و دربازکن هم دارن تا بتونن به غذا دست پیدا کنن . در حالی که در روسیه ، که هیچ کس به باری تعالی ایمان نداره ، همه در بازکن دارن . "
دن کامیلو گفت : " ولی قوطی غذا ندارن . "