فیل /برشت
پنج شنبه 16 تیر 1390 9:30 AM
فیل
برتولت برشت
علی عبداللهی
انتشارات مشکی
كتاب شامل 120 داستان بسيار كوتاه از داستان ها و اعتقادات شخصيتي به نام آقاي كوينر و بخشي با نام داستان هاي پراكنده است . برخي از داستان ها حتي به يك جمله نيز مي رسند . در كل نوعي سخن ها و عقايد فلسفي از زبان شخصيت داستان با ريتمي جالب ارائه شده است .
اين آثار را آقاي كوينر طي 30 سال به مرور نوشته و تصميم به چاپشون هم نداره اما خوب انتشاراتي ها هر جور بوده اقدام به چاپ اونها كردند .
از اونجايي كه دوستان همه پيش نهاد برشت را مي دادند و من ديگه خيلي احساس عقب موندگي كرده بودم كه ايشون را نمي شناسم گفتم يكي دو تا كتاب از بخونم . مجموعه جالبي هم بود نمي تونم بگم خيلي خوب بود ولي حتما ارزش خوندن را داره و مجموعه ي خوبيه . از اون كتاب هايي هست كه اگه بخواهيد كتاب هديه بدهيد و از سليقه طرف مطمئن نيستيد مي تونه انتخاب خوبي باشه . هم كوتاه هست داستانهاش هم جالب ، به نظر مي ياد با سليقه اكثريت جور باشه و طرح جلد و صحافي زيبايي هم داره .
قسمت های زیبایی از کتاب
چه خوب است که آدم بتواند عقاید دیگران درباره ی یک نفر دیگر ا عقیده ی خودب داند و خود را به جای او بگذارد وگرنه به هیچ وجه نمی تواند یک نفر را درک کند .
برای دل داری دادن بخت برگشته ای هنگام مرگ ، آقای کوینر از او خواست دست از اموالش بشوید : همین که مرد دست از همه چیز شست و فقط زندگی اش برای او باقی ماند ، اندیشمند بی درنگ به او گفت : حالا از آن هم دست بشوی .
کسی به آقای کوینر گفت : قاضیان ما رشوه خوار هستند . آقای کوینر پاسخ داد : متاسفانه اصلا این طور نیستند ، حتی با بالاترین مبالغ هم نمی توان آن ها را تطمیع کرد تا حق را بگویند .
بی عدالتی اغلب به این جهت که مکرر اتفاق می افتد ، منش عدالت به خود می گیرد .