0

معرفی ونقد کتاب از وبلاگ بست بوک

savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5409

محاکمه
چهارشنبه 15 تیر 1390  6:41 PM

فرانتس کافکا
حسینقلی جواهرچی

آقای کا کارمند عالی رتبه و منظم بانک یک روز که از خواب بیدار می شود متوجه می گردد که متهم می باشد . بدون اینکه از دلیل ان سر دربیاورد و یا اتهام خود را قبول داشته باشد .

در تمام کتاب شاهد محاکمه او و ژیگیری این قضیه هستیم . خود اقای ک از کسانی هست که اوضاع را ژیچیده تر می کند . نسبت به بقیه بی اعتنا و بیدبین است .و اوضاع خود رد ژیچ و خم دادگاه و ادارات را وخیم تر می کند . دادگاه و اداره هاشون هم خیلی مالیخولیایی و رتسناک هستند . کسی بی جرم ازشون بیرون نمی یاد

خیلی کتاب عجیبی بود . هنوز احساس گیجی و اضطراب می کنم . تمام مدت توی یک فضای پوچ و تهی و سیاه گرفتار هستید . همیشه منتظر و همیشه مضطرب .
اقای کا... دستگیر شده معلوم نیست به چه جرمی و بعد از مدتی اصلا مساله چرا از بین می ره و اقای کا.... انسان اعصاب خردکنی هم هست توی اون فضای تیره و بی هدف با کارای نابهنجارش اوضاع را پیچیده تر می کنه . تصویر سیاهی را از دنیا ارائه می کنه یک دنیا پوچ . اما خیلی داستان سنگین و سمبلیکی بود من خیلی جاهاشو متوجه نمی شدم هدفش چی بوده دقیقا....
خیلی کتاب قشنگی بود

یک چیز جالبی در مورد کافکا
مجاری در کتاب رئاليسم خود پس ار تعريف و تمجيد فراوان از رئاليسم گورکی انتقاد شديدی به کافکا می کند که آثار اين نويسنده بازتاب شرائط جامعه و رئاليستی نیستند. پس از دستگيری لوکاچ در سال ۱۹۵۶ در مجارستان و زندانی شدن او فيلسوف آلمانی آدورنو در کتاب “تئوری های زيبا” خود اشاره ميکند که :
“سرانجام لوکاچ در زندان می بايست متوجه شده باشد که کافکا يک نويسنده رئاليست است”

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها